icon

Ako často prať?

9. dec 2025
Ako často prať?
Strana
z2
beata_k
9. dec 2025

@anonym_autor Kto toto spisal, tak nema na starost domacnost...

reanda
9. dec 2025

matrace sa peru?

rybkoava
9. dec 2025

To ako vážne raz za 6 mesiacov zahlávky, pyžamo 3-4 nosenia.🙈 Poťahy na sedačke 1 x za mesiac. 🙈 Neviem či to preháňam alebo som mimo. No väčšinu veci perem častejšie.

wolf_
9. dec 2025

Hm... Ja tieto frekvencie nechápem.. To si mám akože zapisovať kedy čo a sledovať koľko času už ubehlo u každej tej veci/koľko x som to použila? Niekedy ani neviem, čo je za deň, resp. niektoré dni/týždne aj mesiace ubehnú tak, že si hovorím, že wau, to kedyyy stihlo?? A nie aby si ešte vediem takéto presné štatistiky, riadim sa podľa toho a neviem čo...
Však periem/čistím vtedy kedy pocitovo treba 🤔 A je mi úplne jedno, či je to častejšie alebo menej často ako sa akože má.

sisska96
9. dec 2025

Však keď vidím že sú špinavé alebo smrdí

sissy27
9. dec 2025

@anonym_autor uteraky po troch pouzitiach?? To pisal niekto, kto si neumyva ruky ked pride domov, po pouziti wc, po vareni, po upratovani, len tak … 🤣🤣🤣 to by som musela mat jeden byt len ako sklad uterakov a pracka by sa tocila asi nonstop 🤣🤣🤣

really8
9. dec 2025

Toto su vsetko take kraviny ze si len tukam na celo vzdy. Ale urcite tu nastane zlet monkov ktori si obliekaju ciste pyzamo kazdy den a do uteraka sa dvakrat neutru. Minule jedna pisala ze denne prezlieka postelne pradlo.

reanda
9. dec 2025
@sissy27

@anonym_autor uteraky po troch pouzitiach?? To pisal niekto, kto si neumyva ruky ked pride domov, po pouziti wc, po vareni, po upratovani, len tak … 🤣🤣🤣 to by som musela mat jeden byt len ako sklad uterakov a pracka by sa tocila asi nonstop 🤣🤣🤣

@sissy27 mozno si ich utiera do tricka.. to mu staci prat raz za tri dni 😀

really8
9. dec 2025
@sissy27

@sissy27 mna by zaujimalo ci je to po troch pouzitiach celkovo alebo kazda osoba sa moze utriet trikrat. Lebo jako my sme doma 4 a uz vidim jak kricim na muza poooockaj nemozes sa utriet uz si stvrty dam ti cisty

abbey1
9. dec 2025
@really8

@sissy27 mna by zaujimalo ci je to po troch pouzitiach celkovo alebo kazda osoba sa moze utriet trikrat. Lebo jako my sme doma 4 a uz vidim jak kricim na muza poooockaj nemozes sa utriet uz si stvrty dam ti cisty

@really8 A vám tam doma nesedí hajzel baba a nezapisuje to? 🙂

really8
9. dec 2025
@abbey1

@really8 A vám tam doma nesedí hajzel baba a nezapisuje to? 🙂

@abbey1 my zijeme v 21 storoci. Mame appku ktora nam zapije pocet utreti do uteraka, pripomenie mi ze mam oprat gauc, ze pod parketami treba povysavat a hlavne ze hubka v dreze ma uz viac ako 72 hodin!!!!

anonym_75f6ce
9. dec 2025
@really8

@abbey1 my zijeme v 21 storoci. Mame appku ktora nam zapije pocet utreti do uteraka, pripomenie mi ze mam oprat gauc, ze pod parketami treba povysavat a hlavne ze hubka v dreze ma uz viac ako 72 hodin!!!!

@reanda tiež ma to zaskočilo, rozmýšľam, ako by som ich narvala do pračky. Ale zrejme je myslený chránič matraca. V tom prípade je ale raz za pol roka málo podľa mňa
@abbey1
@really8 ľudia nemajú čo robiť, riešia kraviny.

reanda
9. dec 2025
@anonym_75f6ce

@reanda tiež ma to zaskočilo, rozmýšľam, ako by som ich narvala do pračky. Ale zrejme je myslený chránič matraca. V tom prípade je ale raz za pol roka málo podľa mňa
@abbey1

@anonym_75f6ce mna zas napadlo, ci nemyslia tepovanie, v tom pripade som ale strasna humusacka, lebo matrac sme naposledy tepovali, ked syn ako maly precural nepremokavu plachtu 🐷

sissy27
9. dec 2025
@reanda

@sissy27 mozno si ich utiera do tricka.. to mu staci prat raz za tri dni 😀

@reanda aha 😂😂😂 takto som sa na to nepozerala 😂

sissy27
9. dec 2025
@really8

@really8 my mame kazdy svoju sadu uterakov, ako fakt by isla ta pracka nonstop a este aby som susicku dokupila 🤣🤣🤣 keby mame jeden spolocny na ruky, tak ja neviem, to aby som fakt zamestnala pani len k uteraku 😂😂😂

really8
9. dec 2025
@anonym_75f6ce

@abbey1

@anonym_75f6ce mna by vazne zaujimalo kto si drzi v hlave vsetky tieto informacie, ze gauc sa tepoval 03/2025, ze zaclony som prala 05/2025, ze kefku mame od 09/2025, matrac 04/25, ze dziny som mala 9 krat a bundu 6x a pyzamo mam od pondelka. Samozrejme si to treba pamatat aj u deti a dohliadnut na muza.

silver2013
10. dec 2025

@anonym_autor no my matrace nepereme a poťah na gauč iba keď sa mačka alebo pes vytoto na to

anonym_75f6ce
10. dec 2025
@really8

@anonym_75f6ce mna by vazne zaujimalo kto si drzi v hlave vsetky tieto informacie, ze gauc sa tepoval 03/2025, ze zaclony som prala 05/2025, ze kefku mame od 09/2025, matrac 04/25, ze dziny som mala 9 krat a bundu 6x a pyzamo mam od pondelka. Samozrejme si to treba pamatat aj u deti a dohliadnut na muza.

@really8 nikto, len nejaká prepnutá, premotivovaná žena, ktorá si potrebuje niečo dokazovať. Ako decká sme nevyrastali v sterilnej čistote, moje choroby počas detsva spočítam na prstoch rúk a ešte mi nejaké prsty ostanú

belllinka
10. dec 2025
@rybkoava

To ako vážne raz za 6 mesiacov zahlávky, pyžamo 3-4 nosenia.🙈 Poťahy na sedačke 1 x za mesiac. 🙈 Neviem či to preháňam alebo som mimo. No väčšinu veci perem častejšie.

@rybkoava a ako casto peries potahy na sedacke a pyzamo?

dadis
10. dec 2025

Ja cca takto periem, ale len pocitovo, nezapisujem si to presne. Uterak na ruky vsak vyberam cisty len raz za den, rano, nie kazdy 3 utretia 🙂 To uz by bolo jednoduchsie mat papierove utierky. Ale zase neviem si predstavit mat napriklad v praci bezny uterak a zdielat ho s kolegami. Doma mi to nevadi.

anonym_f83083
10. dec 2025
@really8

Toto su vsetko take kraviny ze si len tukam na celo vzdy. Ale urcite tu nastane zlet monkov ktori si obliekaju ciste pyzamo kazdy den a do uteraka sa dvakrat neutru. Minule jedna pisala ze denne prezlieka postelne pradlo.

@really8 hej moja znama nedá decku 2x to iste oblečenie (aj na doma) a ani to iste pyžamo 2x. Ale je nezamestnana, doma už r a perie 3x denne tak asi zahana nudu 🙂)

really8
10. dec 2025
@anonym_f83083

@really8 hej moja znama nedá decku 2x to iste oblečenie (aj na doma) a ani to iste pyžamo 2x. Ale je nezamestnana, doma už r a perie 3x denne tak asi zahana nudu 🙂)

@anonym_f83083 nech radsej vysiva od nudy

nika_val
10. dec 2025

Akurát včera keď som 3 mesačného obliekala večer do pyžama už 3 deň po sebe toho istého som rozmýšľala že ako dlho je okej mu nechávať pyžamko a on ho dnes ráno precikal.. už aj 3 mesačné bábo vie že pyžamo po 3 noseniach prať 🤣
Srandujem dávam veci prať pocitovo.. cítim, vidím a neriadim sa nejakými tabuľkami 😀

anonym_815d90
10. dec 2025

Zase to isté dookola, kto je čistotnica a kto špinďura? Že vás to bavi dávať na známosť, kto ako často perie, sprchuje sa, čistí zuby...

rybkoava
10. dec 2025
@belllinka

@rybkoava a ako casto peries potahy na sedacke a pyzamo?

@belllinka ja raz za týždeň, ale mám malé dieťa, takže sa občas stane, že keď zašpini, tak aj častejšie. Ináč bežne, keď som nebola na md, tak každý druhý. Ja pyžamo každý deň. Lebo sa dosť potim. No podľa mňa sú tieto veci vysoko individuálne.

bomba36
10. dec 2025

Páči sa mi, že dnes už ľudia vedia, kedy si majú upratovať a prať veci aj sami od seba aj bez takýchto zoznamov.
Raz tu bola jedna pani, ktorá si na papier napísala program vianočného upratovania - typu "Spálňa - utrieť prach na komode, vytriediť šuplíky" a odfotila to tu.
Tá tam mala také ohlasy ako je to super nápad a každá pýtala poslať zoznam do IP 😂 lebo dovtedy im asi stále chodila domov upratovať mamička

oslo1
10. dec 2025

Toto mi pripomina, ked riaditelka synovej skoly poslala email rodicom, aby menom oznacili detom do skoly uniformy. Lebo ze ked sa prezliekaju, tak nevedia koho je co a tak vsetko ovoniavali, aby podla vone vedeli, ci je to ich.

gregik66
10. dec 2025
@nika_val

Akurát včera keď som 3 mesačného obliekala večer do pyžama už 3 deň po sebe toho istého som rozmýšľala že ako dlho je okej mu nechávať pyžamko a on ho dnes ráno precikal.. už aj 3 mesačné bábo vie že pyžamo po 3 noseniach prať 🤣
Srandujem dávam veci prať pocitovo.. cítim, vidím a neriadim sa nejakými tabuľkami 😀

@nika_val no to ti zavidim. Moj mal taky reflux ze som ho prezliekala 3x za noc. Aj seba. Niekedy aj periny

nika_val
10. dec 2025
@gregik66

@nika_val no to ti zavidim. Moj mal taky reflux ze som ho prezliekala 3x za noc. Aj seba. Niekedy aj periny

@gregik66 nemusíš lebo aj my máme reflux
Našťastie v noci negrcká ale cez deň ho prezliekam snáď po každom kŕmení.. plus minimálne raz za deň (skôr 2-3krat) sa rozhodne cikať až vtedy keď dám dole plienku 🙈😁
Takže presne ako píšeš nie len jeho prezliekať ale aj seba 😀

reanda
10. dec 2025
@bomba36

Páči sa mi, že dnes už ľudia vedia, kedy si majú upratovať a prať veci aj sami od seba aj bez takýchto zoznamov.
Raz tu bola jedna pani, ktorá si na papier napísala program vianočného upratovania - typu "Spálňa - utrieť prach na komode, vytriediť šuplíky" a odfotila to tu.
Tá tam mala také ohlasy ako je to super nápad a každá pýtala poslať zoznam do IP 😂 lebo dovtedy im asi stále chodila domov upratovať mamička

@bomba36 nemusela im chodit upratovat mamicka, ale nie kazdy je systematicky a organizacny typ a pre niekoho je fakt narocne si nieco takto zorganizovat, aj ked inemu sa to zda uplna trivialnost.. o to viac by sme si my, systematicky, mali svoju schopnost vazit a nepovazovat ju za obycajnu jednoduchu samozrejmost 😝

Strana
z2