icon

Ako čistiť biele tenisky?

21. máj 2025

Ako čistíte biele tenisky, aby po vyschnuté nezostali šmuhy ?

autor
21. máj 2025
michaela329
21. máj 2025

Treba ich dobre vysušiť - mne to robilo, keď zostala voda, takže do sucha vytieram.

lilianka28
21. máj 2025

Ja ich šupnem normálne do práčky.

amonet
21. máj 2025

zazracna hubka z dmky

taktotedanie
21. máj 2025
@amonet

zazracna hubka z dmky

@amonet no tu sietku by som s nou rozhodne necistila

madeincssr
21. máj 2025

Snurky dam dovnitra, strcim ruku do tenisky, navlhcim plastovu kefu, posudlim ju po mydle (ci Solvine) a opakovanym jemnym vlhcenim s nou cele tenisky vysucham (vyperiem zvonka), najskor zvrchu, potom poriadne gumene okraje podrazky a nakoniec podrazku. Potom kefu vyplachnem a riadne vlhcenou ich odmydlim (podrazku aj oplachujem priamo). Ano, trochu vody prenikne aj dovnutra, nevadi. Potom na slnko (alebo aspon na vzduch, resp. teply radiator) vysusit a su ako nove.

maddie1711
21. máj 2025

Všetky tenisky dávam do pračky na 30st (niekedy na 40) ešte sa mi žiadne nerozpadli.

summer23456
21. máj 2025
@maddie1711

Všetky tenisky dávam do pračky na 30st (niekedy na 40) ešte sa mi žiadne nerozpadli.

@maddie1711 aj kožené?

lenuska9999
21. máj 2025

Takéto látkové tenisky dávam prať. Nikdy to neviem tak dobre vyčistiť ako to urobí práčka

maddie1711
21. máj 2025
@summer23456

@maddie1711 aj kožené?

@summer23456 ako celokožené topánky nie, ani brúsenu kozu, ale pokial myslíš tenisky ako napr nike air Force ktoré majú syntetickú kozu tak áno, aj tie dávam do práčky, ale mame doma viacero tenisiek zn jordan, tam je väčšinou kombinácia pravejkože a textilu a aj tie dávam do pračky … nebaví ma to drhnut v rukách. A hlavne bez úplného namocenia to v rukách poriadne nevycistim.

miriamzba
21. máj 2025
@madeincssr

Snurky dam dovnitra, strcim ruku do tenisky, navlhcim plastovu kefu, posudlim ju po mydle (ci Solvine) a opakovanym jemnym vlhcenim s nou cele tenisky vysucham (vyperiem zvonka), najskor zvrchu, potom poriadne gumene okraje podrazky a nakoniec podrazku. Potom kefu vyplachnem a riadne vlhcenou ich odmydlim (podrazku aj oplachujem priamo). Ano, trochu vody prenikne aj dovnutra, nevadi. Potom na slnko (alebo aspon na vzduch, resp. teply radiator) vysusit a su ako nove.

@madeincssr čistím podobne, podrážky a boky kartáčikom, používám cif alebo denkmit v zltom balení a zasadne susim vonku na slnku.