icon

Ako čistiť špinavú obuv zo škôlky?

Včera o 20:27

Ahojte, viete mi prosim poradit ako mam vycistit takuto obuv a aj z vnutra? Dcera takto chodi uz pomaly kazdy den..

Ako čistiť špinavú obuv zo škôlky?
haley7897
Včera o 20:29

@anonym_autor 🥹

oceanahory
Včera o 20:30

@anonym_autor hodit do pracky na 20 stupnov

anonym_2d9967
@haley7897

@anonym_autor 🥹

@haley7897 😂

beata_k

@anonym_autor Nechat vysusit a z vnuta vykartacovat. Z vonkajsej strany normalne poumyvat. Cez vikend hodit do pracky

haley7897
Včera o 20:31

Ale teda seriózne, len oprať. A teda opýtala by som sa v školke či ich musia ťahať do bazin každý deň. Ze to dosť ide do peňazí...

anonym_f30b16
Včera o 20:36

vykartacovat a pretret vlhkou handrou ..vsimala by som si aj ine deti ako chodia..lebo napr moja nikdy takto neprisla.. vie sa zahrat a nezababrat az tak ..

deti95060810
Včera o 20:37
@haley7897

@anonym_autor 🥹

@haley7897 😀😀

autor
Včera o 20:42

Dakujem, skusim cez vikend hodit do pracky. Trochu sa obavam ci to tie topanky ustoja.
Uz som si vsimala aj ine deti a ano, niektore su na tom podobne.. ale tiez si myslim ze by to ucitelky mohli trochu ustriehnut.

anonym_93c59f
Včera o 20:43

Hodiť do pračky a zajtra zateplené gumáky 🙂

haley7897
Včera o 20:44
@anonym_autor

Dakujem, skusim cez vikend hodit do pracky. Trochu sa obavam ci to tie topanky ustoja.
Uz som si vsimala aj ine deti a ano, niektore su na tom podobne.. ale tiez si myslim ze by to ucitelky mohli trochu ustriehnut.

@anonym_autor skúsila by som nabaliť takéto nohavice ak by si ich vedela sama obliecť a dať zvrchu na topánky. Prípadne ak sú učiteľky ochotné im pomôcť ( u nas by neboli 🫣 )

a0
Včera o 20:45

Učiteľky to neustriehnu. Sú max 2 na 20 detí. Niekedy ani matka neustriehne jedno 🙂. Treba dať vhodnejšiu obuv dieťaťu - zateplené gumáky (ideálne ovčou vlnou). Vyrieši sa ti problém s čistením. Len to utrieš + je super keď má dieťa aj gumené gate.

anonym_8244d8
Včera o 20:50

topánky už len vyhodiť a kúpiť nové. čo tam chceš čistiť, však to už je rozpadnuté.

sisaka
Včera o 21:01

@anonym_autor čižmy na tvojej fotke sú do snehu a nie do blata. Dieťa má nevhodnú obuv, treba mu kúpiť gumené čižmy do blata, s teplou vložkou.

anonym_50fb33
Včera o 21:23

Ked je to suche, vykefujem, potom nastriekam sprej, prejdem este raz po topanke. Tento mame, je celkom ok, striekam na vsetky kozene, semisove, sportove topanky
https://www.jezkobezko.sk/collonil-organic-clean/
Nasi nastastie nemaju zvnutra blato, maju vrchne nohavice, aj ked teda vyhrnu sa trochu, ale naspat klesnu na topanku.. u nas dnes aj tie nohavice vyzerali podobne, ale ked dieta si neda povedat, ze na zemi neklacat, nevalat sa.. ale sak maju na to to oblecko

osky
Včera o 21:34
@anonym_8244d8

topánky už len vyhodiť a kúpiť nové. čo tam chceš čistiť, však to už je rozpadnuté.

@anonym_8244d8 kde vidis co rozpadnute????

haley7897
Včera o 21:37
@anonym_8244d8

@anonym_8244d8 prečo nové? Ma max mesiac zimy pred sebou a o rok už bude táto veľkosť malá. Niesu rozpadnute, len ich treba vyčistiť

zafi
Včera o 21:45

Tiež som si na také špinavé topánky dnes pofrflala. Učiteľky v škole chodia denne s deťmi cez družinu von na školský dvor a môj prvák denne jak prasiatko, aj bunda a gate 😖
Čo sa dá vyšúcham, utriem handrou, umyjem kefou a dám k radiátoru, aby neboli vlhké... a "teším" sa na druhý deň, že mi príde rovnaký....a cez víkend periem....škoda že na západe nieje snehu. 😕

anonym_8244d8
Včera o 22:05
@osky

@anonym_8244d8 kde vidis co rozpadnute????

@osky kde ? také topánky už len do kontajnera. Dieťa bude zimné topánky nosiť ešte min. 2,5 mesiaca. aj v apríli býva ešte snehová prehánka.

pralinka25
Včera o 22:16
@anonym_8244d8

@osky kde ? také topánky už len do kontajnera. Dieťa bude zimné topánky nosiť ešte min. 2,5 mesiaca. aj v apríli býva ešte snehová prehánka.

preco do kontajnera? nic im nie je len su spinave.
@anonym_8244d8

osky
Včera o 22:46
@anonym_8244d8

@anonym_8244d8 neodpovedala si-kde vidis co rozpadnute?
Ja vidim normalne spinave topanky

anonym_7ffbff
Včera o 23:22

Odporúčam každej jednej mamičke ist s deťmi v škôlke na pobyt vonku. 🫣 nie, nevie učiteľka nosiť na rukách 25deti. Ani 2 učiteľky. Do škôlky sa chodí v starších veciach, aby to nebolelo peňaženku. Len ich ráno vybúchaj, nech opadá blato. Do škôlky sú ideálne 👍

jaskolka
Dnes o 04:45

Ja v takom počasí dávam deťom zateplené gumáky,doma len vyberiem tu vložku, dám vysušiť, topánky umyjem a hotovo. Tieto topánky sa hodia len na suchú zimu,nie sú skrátka praktické pre denný pobyt v škôlke

parvinka0001
Dnes o 05:13
@anonym_8244d8

@anonym_8244d8 jasne a každý deň jej bude kupovať nové .veď to niesu jednorazovky

nekonecna_katastrofa
Dnes o 06:57
@anonym_autor

@anonym_autor Ak spravne vidim, su to DDStep. Ja som prala DDStep v pracke a prezili to (nie kazdy tyzden, ale 2-3x). Ale priklanam sa k babam vyssie, do takehoto pocasia treba gumaky, v zime zateplene. Moji maju Demar Mammut a nosia aj ked sneh napadne, aj ked je len blato ako teraz. A taketo kozene topanky a cizmy maju len na "paradenie", ked ideme do mesta a nehrozi nejake behanie po blate.

anonym_06d697
Dnes o 07:04
@haley7897

Ale teda seriózne, len oprať. A teda opýtala by som sa v školke či ich musia ťahať do bazin každý deň. Ze to dosť ide do peňazí...

@haley7897 alebo stačí len kúpiť vhodnú obuv nenáročnu na čistenie a ,,imidzovky” dávať do suchej zimy

anonym_67e624
Dnes o 08:06

Oprať??

autor
Dnes o 09:09

Operieme cez vikend, vyhadzovat urcite nebudem ved im nic nieje len su extremne spinave 😁 dalsie by boli take iste, do konca zimy vydrzia snad.. a o rok budem mudrejsia a kupim technickejsiu obuv, dakujem za rady👍

anonym_730a85
Dnes o 10:42

@anonym_autor
A minule sa tu maminky rozčuľovali, na čo sú deťom 2 čižmy, 2 tenisky, 2 overaly atď... Že je ro zbytočné...
No prave pre toto 😏.
My máme vzdy minimálne 2 a striedame. Kým sa jedno suší po praní, druhé sa nosí.

ava11
Dnes o 12:04

Za všetky učiteľky v MŠ vám odkazujem, že sa nedá 20 detí udržať len na chodníkoch a ani chodiť denne na prechádzku, deti si chcú aj voľne behať po dvore. Striehnem, usmerňujem, vychovávam, aby neliezli do najväčšieho blata, ale jednoducho sa to úplne nedá. Ideálne sú pogumované nohavice a zateplené gumáky, tie len oklepete alebo osprchujete.

anonym_2ada89
Dnes o 12:22

Kupit zateplene gumaky alebo este nejake lacnejsie na vymenu. Jedni som ocistila a.kym vyschli dala som ine.
Tiez,oteplovacky som mala dvoje.
A ja som bola.rada, ked prisli deti vybehane, vyvencene 🙂