icon

Ako dlho prať tričká GAP na prvýkrát?

16. jún 2025

S chlapom sa hádame ohľadom prania tričiek. Ne potrebné ich podľa vás prať prvýkrát na 3 hodiny alebo stačí 30 minút? S ohľadom na ťažké kovy. Išlo o značkové trička GAP.

lilianka28
16. jún 2025

Nové určite netreba prať 3 hodiny. Ja dávam kratší program, mám 1 hodinový, 40 st.

zuzubb007
16. jún 2025

Dávam normálne 45 minútový program, načo tri hodiny, hlavne, keď sú nové stačí ten smrad z nich vyprat

cacianka
16. jún 2025

nechápem, prečo by sa mali bežné odevy, tričká prať na tak dlho. Periem na 40°C a 1,18h alebo 1,40 ak sú trochu viac špinavé

simsalabim
16. jún 2025

Prat prvy krat? Myslis nove, po kupe? Tie davam na 15min program.

melanta
16. jún 2025

Nerozumiem dôvodu hádať sa. Chce si ho dať prať na 3 hodiny? Veď nech si ho dá prať na 3 hodiny hoci aj na 90°. Ak perieš iba ty, tak budeš prať ako ty uznáš. Ak chce prať podľa seba, nech si perie svoje veci ako chce. To nie je dôvod na hádku. A prikláňam sa k názorom, bežné oblečenie nie je dôvod prať 3 hodiny ani keď sú nové, ani po bežnom použití.

minenkaa
16. jún 2025

Tri hodiny neberiem nič ,bože dobrý to prečo tri hodiny

januska12323
16. jún 2025

Trojhodinový program ani nemám. Všetko oblečenie stačí oprať ako bežne (neviem aké ťažké kovy sú podľa teba v tričkách). A nevidím dôvod na hádku keď sú jeho tričká nech si perie ako chce, keď tvoje tiež per ako chceš. Ak nevie nastaviť program strč mu do ruky návod.

brrunetkaa
16. jún 2025

Akože čo čakáte že aké kovy sa odstránia bežným pracim práškom za X hodín prania? 😀

manqua
16. jún 2025

Nikdy neperiem tricka na tri hodiny...

heidi4
16. jún 2025

Ja tricka periem na jedinom programe 40°C na 1:11 hod., a je mi jedno, ci su nove alebo nosene. Myslim, ze bakterii je tam rovnako. Nove = obchytkane, okaslane, poskusane, padnute na dlazku atd... To mi staci na to, aby som to oprala rovnako ako nosene mnou, prepotene ci zaspinene.

cacianka
16. jún 2025
@brrunetkaa

Akože čo čakáte že aké kovy sa odstránia bežným pracim práškom za X hodín prania? 😀

@brrunetkaa nevieš že práčka rozpúšťa kilo železa až za 3 hodiny ? 😍

cimage
16. jún 2025

Nech si operie tricka 3hod, najlepsie na 90 a moze ich zrovna vyhodit, co sa mu bud roztahaju, alebo scvrknu. Na takom programe periem osusky 2x do roka, aby som hned aj pracku precistila.

patka06
16. jún 2025

Tričká periem 40 minút, či nové alebo použité
3 hodinový program vôbec nemám, netuším na čo by som ho využila
Podľa mňa je to to otázka do kategorie Nemám problém, vyrobím si ho
Predpokladám, že chlap nestojí pri práčke, aby kontroloval čas prania.
Normálne oper ako chceš a nerieš

nyusika
16. jún 2025

vseto, co nie je spinave, ale iba oblecene a zlahka spotene, periem na 30...samozrejme, pisem vseobecne o tricjach a obleceni.
pokial ide o znacku GAP, nemam ziadne specialne postupy 😀 😀 😀

a gratulujem ku kupe triciek znacky GAP

saxana000
16. jún 2025

Dala by som denne pranie na 40ku ako vsetko ostatne..
Cez 3 hodiny ma moja pracka jedine eco bavlna program od 60 stupnov hore kde sa to.pradlo.len raz za cas prevali a potom bavlna s predpierkou n vysoke teploty a tam som davala jedine muzove monterky od kolomaze a fasadnej farby.. a este raz za kyblik detskych veci pri prvych prikrmoch spolu s odstranovacom skvrn aby mi vysli flaky z bodycok.. bezne oblecenie pravam na dennom alebo na mixe co je okolo hodiny.

Muzovi sprav jednu kopu s trickami posli ho smerom pracka a nech si opere ako uzna za vhodne..

viestta
16. jún 2025

Ja nove oblecenie prihodim k ostatnemu pradlu, ktore akurat ide do pracky, program dam taky aky potrebuje ten zvysok. A nie som taka naivna, aby som si myslela, ze nejake tazke kovy sa jednym pranim uvolnia ak tam su. Periem to kvoli prachu, ktory sa vo vyrobnom procese, skladoch a v obchodoch na oblecenie dostal. Radsej kupim take, kde je predpoklad, ze cela vyroba je kontrolovana (aj na obsah tazkych kovov).

diewcatqoo
16. jún 2025

V zivote som neprala 3 hodiny 😳

dominima
16. jún 2025

Ja perem v prášku a avivazi v umývadle a potom dám vyžmýkať 🙂

mk1111111111
16. jún 2025

Ja tiez nechapem, co sa perie 3h. Tricka 38 min a hotovo, ved dlhym pranim by sa len skor znicili

autor
16. jún 2025
@nyusika

vseto, co nie je spinave, ale iba oblecene a zlahka spotene, periem na 30...samozrejme, pisem vseobecne o tricjach a obleceni.
pokial ide o znacku GAP, nemam ziadne specialne postupy 😀 😀 😀

a gratulujem ku kupe triciek znacky GAP

@nyusika značku som spomenula, aby bolo jasne že nešlo o AliExpress alebo podobne, hoci môže tovar byt z tej istej čínskej výrobne, to už nejdem skúmať

spongebob1
16. jún 2025

@autorka Hlavne si netreba robit iluzie o GAPe. V US ju nosia prevazne chudobni ludia. Vyrobene (ako skoro vsetko) v Azii.

petrusa87
17. jún 2025

No ja periem aj s ostatnymi vecami na skoro 3 hodinovy ale preto ze je eko a zozerie mi pri tomto programe menej elektriny 😉

yanni
17. jún 2025

GAP tiez vyrabaju v Azii. Ja man Gap veci rada, nie su az take Drache ale zase Ani nie lacne ala Pepco, vydrzia vela ci uz tricka, teplaky, nohavice, saty…. Ale neperiem ich 3 hodiny. To kto videl? Tri hodiny sa perie postelne pradlo, uteraky na 90 stupnou a Este aj s predpierkou. Akkurat pred Velkou nocou so kupovala detom Tricka, mikiny a teplaky na sustredwnie a normalne som nove hodila na kratky program bavlna na 40tku. Necelu hodku to perie. Les je len par veci, tak aj na 15-30 min. Ved to staci. Das prasok a ode sa. Co tam chce tvoj muz rozpustat tkanivo?😱

cacianka
17. jún 2025

Mmch nie je šumafuk o akú značku ide ?
Všetko nové oblečenie a veci čo sa dá prať operiem, podľa návodu na 30- 40/ 60 °C a hotovo. Značka neznačka. Výroba, balenie, prevoz, sem tam chrobáčiky, chytanie personálom, ohmatavanie zákazníkmi, padne hocikde na zem. Operiem. Hotovo

lauricka
17. jún 2025

No sr.l ho pes, s prepáčením. Ak má fóbie a chce to tak prať, nech perie, nestaraj sa mu do toho. Potom z toho bude mať handru na topánky. Však keď je tak kludnejší, tak nech má. Alebo si to ty, kto to potrebuje toľko máchať?

clementisa
18. jún 2025

Za tri hodiny môžeš tie tričká akorat dobre zničiť

pikachu999
18. jún 2025

Nech si nekupuje tričká kde sú ťažké kovy.. úplne stačí preprat na krátky program s dezinfekciu

princezna_bosorka
18. jún 2025

ja nove veci nijak extra neperiem. a nekupujem nic s vysokym obsahom tazkych kovov (ak sa toho boji, nech si kupuje nejake eko znacky a nie fast fashion). uprimne si nemyslim, ze beznym pranim to z oblecenia dostanes...

ema22270
22. jún 2025
@simsalabim

Prat prvy krat? Myslis nove, po kupe? Tie davam na 15min program.

@simsalabim aj ja presne davam prvy x na 15min.. aj celkovo v tyzdni, ked mam tricko na sebe par hodin a nazbiera sa mi trosku pradla pouzivam 15min program.. inak, ked mam plnu pracku 1.5hod.