icon

Ako efektívne čistiť sklenné dvere v sprche?

alison11
23. okt 2025

Ahojte žienky poradte ako odstrániť zo skiel ovdné kvapky zo sprcháčov a šampónov ako a čím vyčistiť aby boli bez čmúh a kvapiek.Čo používate?Už som zúfala ..Ďakujem za rady

Strana
z2
simca06022011
23. okt 2025

no najlepsie je kladivo... :D inak ak nie je diciplina v tom po sprche striet vodu, tak je to len o drhnuti.. ja som hecka, zobrala z prace sadu tekutych stieracov a vylestila s tym sprchac kolko som vladala a to je zatial najtop vec... zvladla som ale len jednu stenu a cast dveri :DDDD

anonym_4e1b26
23. okt 2025

ja som vanova, sprchy neznasam, ale mam pod palcom iny byt, kde je velka sprcha, murovana z troch stran a tretia cela sklenena - celkosklenene dvere zatvaratelne - nedavala som to tam ja, ja by som to tam nikdy nedala - keby sa nahodou dakto zaujimal

ale teda k veci - ako to mam umyt zvnutra cele? akoze umyt kefkou atd sa da, ale ako to oplachnut? ja som tam teda bola skoro vyzlecena, bosa, vodou som to omyvala, ale aj tak som bola cela nahulena tym pripravkom a cela som sa zamocila nakomplet
ako to vy umyvate zvnutra tieto sprchace? hole, alebo mate plastenku, gumaky alebo ako?

gabrielkaa
23. okt 2025
@krasneleto

https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie...

tento prostriedok sice nezabrani usadzovaniu, ale aspon si ruky nezoderiete pri jeho odstranovani.. staci naniest na noc idealne a potom hubkou docistit a je to

@krasneleto ja som s týmito výrobkami od “Denk mit” spokojná. Tento konkrétne nemám, ale idem si ho kúpiť lebo sa tiež idem zobrať aby som vyčistila sklo.

gabus543
23. okt 2025
@alison11

@gabus543 A čo sú to tekuté stierače?

@alison11 toto

sense
23. okt 2025

Po každom použití si každý po sebe zotrie a uzrie, raz za týždeň nastriekal octom a očistíme. Následne použijem okenu aj po pár rokoch stále ako nové

simca06022011
23. okt 2025
@anonym_4e1b26

ja som vanova, sprchy neznasam, ale mam pod palcom iny byt, kde je velka sprcha, murovana z troch stran a tretia cela sklenena - celkosklenene dvere zatvaratelne - nedavala som to tam ja, ja by som to tam nikdy nedala - keby sa nahodou dakto zaujimal

ale teda k veci - ako to mam umyt zvnutra cele? akoze umyt kefkou atd sa da, ale ako to oplachnut? ja som tam teda bola skoro vyzlecena, bosa, vodou som to omyvala, ale aj tak som bola cela nahulena tym pripravkom a cela som sa zamocila nakomplet
ako to vy umyvate zvnutra tieto sprchace? hole, alebo mate plastenku, gumaky alebo ako?

@anonym_4e1b26 normalne oblecena, ale bosa.. cize osprchujem to, potom to umyjem a oplachnem.. :D to je vsetko.... ono skor zalezi na sprche ako na tom ci je to kut/vana :DD Este ked som to mala v byte murovane, tak bolo dobre = chytila som nieco ako domestos, nastriekala, nechala posobit a splachla... ale na sklo to nefunguje :DDD

cucoryedka
1. nov 2025

ahojte, prosim o radu ... kupili sme dom a s nim aj zaspinene sklo v kute, skusala som hadam vsetko (ocot klasicky, biely aj nahriaty, zmes citronu a sody bik., zubnu pastu, zlty cif, domestos, HCL, fixinelu, dm na vodny kamen, odmastovac na rury, ravac anticalc) skusala som drhnut handrickou, elektrixkou fefou, hubkou, dratenkou aj ziletkou na hladke povrchy ... nechce to ist dole ... uz sme s muzom dohodnuti, ze kut vymenime, ale este by som skusila nieco, ak ma niekto nejaky tip ... prikladam foto ... dakujem 😊

alison11
autor
3. nov 2025
@cucoryedka

ahojte, prosim o radu ... kupili sme dom a s nim aj zaspinene sklo v kute, skusala som hadam vsetko (ocot klasicky, biely aj nahriaty, zmes citronu a sody bik., zubnu pastu, zlty cif, domestos, HCL, fixinelu, dm na vodny kamen, odmastovac na rury, ravac anticalc) skusala som drhnut handrickou, elektrixkou fefou, hubkou, dratenkou aj ziletkou na hladke povrchy ... nechce to ist dole ... uz sme s muzom dohodnuti, ze kut vymenime, ale este by som skusila nieco, ak ma niekto nejaky tip ... prikladam foto ... dakujem 😊

@cucoryedka Tak pokiaľ predošlý majitel nečistil pravidelne tak toto fakt len vymeniť ☹

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
3. nov 2025
@cucoryedka

@cucoryedka ak to nejde ziletkou, tak si neviem predstavit co to je na tom skle... vymenit.. povodne osm pisala cistic plus opatrne ziletku/skrabku na sklokeraniku, pripadne kombinacia s parnym cisticom a ide to dole.. Ale citam, ze ste to uz skusali :D to si neviem predstavit co to tam mate :DDD mne takto kut vyzeral ale toto funguje :D

madeincssr
3. nov 2025
@cucoryedka

@cucoryedka ak to nie je realne sklo, ale nejaky polykarbonat (na mnohych kutoch je to tak), tak mozno to uz je povrchove poskodenie, alebo hlbkova zmena v strukture (narusenie dokonalej priehladnosti).

simca06022011
3. nov 2025
@cucoryedka

@cucoryedka inak s tym ravak anticalc pozor, to je ochranna.. praveze to spravi vrstvu na odpudzovanie vody na povrchu,neodstranuje vodny kamen. Na to maju myslim ravak cistic nejaky, ale nefunguje ani figu (skusala som to tiez doma)

cucoryedka
3. nov 2025
@madeincssr

@cucoryedka ak to nie je realne sklo, ale nejaky polykarbonat (na mnohych kutoch je to tak), tak mozno to uz je povrchove poskodenie, alebo hlbkova zmena v strukture (narusenie dokonalej priehladnosti).

@alison11 hej, na obhliadke som tomu nevenovala pozornost, ako si mam zauzivane, ze vsetko sa da vycistit 🤣
@simca06022011 pritom vodny kamen ide pekne dole, byvala majitelka pouzivala uriage olejovy (vyhadzovala som po nej, moze to by zmiesanina vsetkeho) ... anticalc sme kupili posledne a skusala som len na malom mieste (uvedomila som si az neskor, ze je to odpudiva vrstva)
@madeincssr asi s najvacsou pravdepodobnostou to bude tak, sklo je stale (jedine poskriabatelne)

neskusala som parny cistic, este skusim pozicat od znamych ... ale vidim to tak, ze fakt len vymenit ... dakujem 😊

snowflakenel
3. nov 2025

Cistic z dm proti vodnemu kamenu, plus existuje impregnacny prostriedok, taka vodicka, ktorou potom prelestis sklo.

cucoryedka
3. nov 2025
@snowflakenel

Cistic z dm proti vodnemu kamenu, plus existuje impregnacny prostriedok, taka vodicka, ktorou potom prelestis sklo.

@snowflakenel ten z dm modry 0.5l som tiez skusala, opakovane ... drhla som, nechala aj 20' posobit (vsetky tie chemikalie), nic

snowflakenel
3. nov 2025
@cucoryedka

@snowflakenel ten z dm modry 0.5l som tiez skusala, opakovane ... drhla som, nechala aj 20' posobit (vsetky tie chemikalie), nic

@cucoryedka hm....tak vyskusaj obycajny cif v spreji. Aj ten sa mi osvedcil.
Potom este som videla prekarbonat sodny , kdesi na internete,,ze tym to baby cistili ale este to s dacim zmiesali, neviem, ci kyselina citronova. Skus kuknut.
My mame.vrlmi tvrdu vodu v dome a funguje ten dm cistic. Hlavne ho netreba nechat zaniest, ja cistim kazdy tyzden, inak to potom ide.naozaj tazsie dole.

cucoryedka
3. nov 2025
@snowflakenel

@cucoryedka hm....tak vyskusaj obycajny cif v spreji. Aj ten sa mi osvedcil.
Potom este som videla prekarbonat sodny , kdesi na internete,,ze tym to baby cistili ale este to s dacim zmiesali, neviem, ci kyselina citronova. Skus kuknut.
My mame.vrlmi tvrdu vodu v dome a funguje ten dm cistic. Hlavne ho netreba nechat zaniest, ja cistim kazdy tyzden, inak to potom ide.naozaj tazsie dole.

@snowflakenel no toto je zanedbane, skoda takto odpalit vec, nervy mam ... aj velkaci mi pekne stahuju stierkou (aspon ich ucim navyku, ale.sami vravia, ze mama aj tak zbytocne, uz to horsie nemoze byt 🤣) ... dakujem za tipy, ten prekarbonat som neskusala 😊 cif v spreji myslis,.ze je ucinejsi ako ten "zlty", co je akoby pasta?

snowflakenel
3. nov 2025
@cucoryedka

@snowflakenel no toto je zanedbane, skoda takto odpalit vec, nervy mam ... aj velkaci mi pekne stahuju stierkou (aspon ich ucim navyku, ale.sami vravia, ze mama aj tak zbytocne, uz to horsie nemoze byt 🤣) ... dakujem za tipy, ten prekarbonat som neskusala 😊 cif v spreji myslis,.ze je ucinejsi ako ten "zlty", co je akoby pasta?

@cucoryedka skus ten v spreji, ja pouzivam dlho cif len ten striekaci.

snowflakenel
3. nov 2025
@cucoryedka

@cucoryedka a este ma napadlo....svagrina so velmi chvali HG cistic na vodny kamen. Maju rozne vyrobky, na vodny kamen, na plasty, na skary......atd. maju ho v Tete drogerii

alison11
autor
10. nov 2025
@cucoryedka

@alison11 hej, na obhliadke som tomu nevenovala pozornost, ako si mam zauzivane, ze vsetko sa da vycistit 🤣
@simca06022011 pritom vodny kamen ide pekne dole, byvala majitelka pouzivala uriage olejovy (vyhadzovala som po nej, moze to by zmiesanina vsetkeho) ... anticalc sme kupili posledne a skusala som len na malom mieste (uvedomila som si az neskor, ze je to odpudiva vrstva)
@madeincssr asi s najvacsou pravdepodobnostou to bude tak, sklo je stale (jedine poskriabatelne)

neskusala som parny cistic, este skusim pozicat od znamych ... ale vidim to tak, ze fakt len vymenit ... dakujem 😊

@cucoryedka To hej pri obhliadke zrejme toho bolo veľa iného čo upúta pozornosť,my keď sme boli náš dom pozrieť bol nábytok a po kúpe bez nábytku všetko bolo viac chýb vidieť.

cucoryedka
10. nov 2025
@alison11

@cucoryedka To hej pri obhliadke zrejme toho bolo veľa iného čo upúta pozornosť,my keď sme boli náš dom pozrieť bol nábytok a po kúpe bez nábytku všetko bolo viac chýb vidieť.

@alison11 vsimnut som si vsimla, ale neriesila som, lebo som to povazovala za vec, co viem vycistit (doteraz som nemala skusenost, ze vodny kamen nejde odstranit) ... okna si clovek umyje, podlahy tiez, tak isto ruru a pod., ale nic ine nebolo v dome tak v katastrofalnom stave ako kut ... na druhej strane dom sme nekupovali pre kut, len by sme operovali s cenou, ale tych "par stovak" vo vysledku nic nehra ...

motogirl699
10. nov 2025

@alison11 tieto utierky a iba s použitím čistej vody. Žiadne čistiace prostriedky

alison11
autor
11. nov 2025
@cucoryedka

@alison11 vsimnut som si vsimla, ale neriesila som, lebo som to povazovala za vec, co viem vycistit (doteraz som nemala skusenost, ze vodny kamen nejde odstranit) ... okna si clovek umyje, podlahy tiez, tak isto ruru a pod., ale nic ine nebolo v dome tak v katastrofalnom stave ako kut ... na druhej strane dom sme nekupovali pre kut, len by sme operovali s cenou, ale tych "par stovak" vo vysledku nic nehra ...

@cucoryedka Rozumiem 🙂 Veď jasné

Strana
z2