Ako efektívne čistiť sklenné dvere v sprche?
Ahojte žienky poradte ako odstrániť zo skiel ovdné kvapky zo sprcháčov a šampónov ako a čím vyčistiť aby boli bez čmúh a kvapiek.Čo používate?Už som zúfala ..Ďakujem za rady
https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie...
tento prostriedok sice nezabrani usadzovaniu, ale aspon si ruky nezoderiete pri jeho odstranovani.. staci naniest na noc idealne a potom hubkou docistit a je to
Raz týždenne sprchový kút umyjem špongiou a čistiacim prostriedkom. Pokaždom sprchovaní kút vystierkujem, obklad aj sklenené dvere.
Mam z krystalickej kyseliny citronovej urobeny roztok. Nastriekam, necham posobit, zotriem hubkou, oplachnem.
Frosch malinový ocot z Dm je super na vodný kameň, po čase sa však vytvorí na obklade taký film zo sprcháčov, ten je mastný, tak ho umývam čističom na mastnostu W5. (ale to stačí tak raz za rok)
Nemám síce sprchový kút ale na vodný kameň je perfektný pulirapid ružový
Naucila som rodinu pouzivat stierku nielen na sklo, ale aj na obklad po kazdom sprchoani, takze mi staci raz tyzdenne nastriekat fixinelu na sprchove kuty, nechat posobit a potom oplachnut a zotriet stierkou. Raz za cas nastriekam biely ocot a necham posobit, zaroven kefkou na spary vycistim aj rohy a listy.
Pripravok z Lidlu. A ako písali, po kazdom sorchovani utriet so stierkou, ak je este nanos, tak ocot.
Za mna funguje iba to, ze cely sprchovy kut /ja mam murovany s obkladom/ treba utriet stierkou. Nielen sklo, ale ja utieram aj obklady a dlazbu na zemu. Mam Kaercher, ale da sa aj rucnou, len to treba fakt po kazdom jednom sprchovani utriet.
Frosch malinový ocot z Dm je super na vodný kameň, po čase sa však vytvorí na obklade taký film zo sprcháčov, ten je mastný, tak ho umývam čističom na mastnostu W5. (ale to stačí tak raz za rok)
@anonym_bdcd0c Ďakujem
Za mna funguje iba to, ze cely sprchovy kut /ja mam murovany s obkladom/ treba utriet stierkou. Nielen sklo, ale ja utieram aj obklady a dlazbu na zemu. Mam Kaercher, ale da sa aj rucnou, len to treba fakt po kazdom jednom sprchovani utriet.
@muchotrafka298 Ďakujem krásne všetkým za rady.
@madeincssr
@krasneleto
@sili82
@mandzula
@buberova
@domiklik
@viestta
@anonym_31cf54
@muchotrafka298
@alison11 sklené časti 2x ročne impregnujem špeciálnym prípravkom (od výrobcu sprchového kúta). Bežná údržba - každý deň vystierkovať a utrieť sklo handričkou na sklo /z DM/. 1 x do týždňa použijem z vnútornej strany Frosch octový (nie sprej) - pri čistení použijem 1/2 fľaše - nešetrím - dbám, aby prípravok bol aplikovaný na celé sklo + aj na obkladačky. Následne nechám pôsobiť - minimálne 1/2 hodinu. Prípravok odstránim sprchou - studenou vodou, potom použijem stierku a handričkou doleštím. Vonkajšiu strany čistím roztokom Froschu s vodou - umyjem, doleštím. Ja som minulý rok menila sprchový kút z dôvodu, že som si prvý doslova zničila bežnými prípravkami na odstraňovanie vodného kameňa. Odvtedy si dávam pozor.
Vyberáme sprchový kút a tiež premýšľam nad jeho čistením.
Aké máte skúsenosti s povrchovou úpravou skla EasyClean, prípadne s technológiou AntiCalc. Oplatí sa priplatiť?
Je lepšie zvoliť číre alebo matné sklo?
čistím pulirapidom, impregnujem tekutými stieračmi z auta 😂
čistím pulirapidom, impregnujem tekutými stieračmi z auta 😂
@viktoriaandrascik Wau Ďakujem za radu
Vyberáme sprchový kút a tiež premýšľam nad jeho čistením.
Aké máte skúsenosti s povrchovou úpravou skla EasyClean, prípadne s technológiou AntiCalc. Oplatí sa priplatiť?
Je lepšie zvoliť číre alebo matné sklo?
@anonym_fc4f25 Tak na toto Vám neviem odpovedať ja som vyberala medzi plastovými a sklenenými.Zvolila som sklo keďže je zdravšie
po každom sprchovaní používame stierku, raz za čas použijem niečo na vodný kameň a raz do týždňa umývam ako okná s Clinom.
Sklo na kute umyvam ciernym domestosom na wc, nic lepsie na kamen a usedeniny som nenasla, dam si to na kefku, prejdem s tym cele namocene sklo, necham posobyt a len oplachnem, netreba to drhnut suchat nic. Z vonku kde nie su usadeniny len bezne capky davam pripravok na sklo - clin alebo nieco na ten sposob co mam prave doma. Na obklad pouzivam bezny prostriedok na vodny kamen, tam sa bojim pouzit ten domestos kedze to je lesteny mramor aby som t neposkodila. Pozor ten domestos nemoze ist na nerez a bateriu.
Sklo na kute umyvam ciernym domestosom na wc, nic lepsie na kamen a usedeniny som nenasla, dam si to na kefku, prejdem s tym cele namocene sklo, necham posobyt a len oplachnem, netreba to drhnut suchat nic. Z vonku kde nie su usadeniny len bezne capky davam pripravok na sklo - clin alebo nieco na ten sposob co mam prave doma. Na obklad pouzivam bezny prostriedok na vodny kamen, tam sa bojim pouzit ten domestos kedze to je lesteny mramor aby som t neposkodila. Pozor ten domestos nemoze ist na nerez a bateriu.
@lusilla Veľmi pekne Ďakujem

Ja sa tiez pripajam, ci sa niekomu osvedcil nejaky nano pripravok (povedzme aj nasledne osetrenie po vycisteni), ktory by realne znizoval usadzanie vodneho kamena na tych "plexisklach" sprchovych kutov.