icon

Ako efektívne čistiť sklenné dvere v sprche?

alison11
23. okt 2025

Ahojte žienky poradte ako odstrániť zo skiel ovdné kvapky zo sprcháčov a šampónov ako a čím vyčistiť aby boli bez čmúh a kvapiek.Čo používate?Už som zúfala ..Ďakujem za rady

Strana
z2
madeincssr
23. okt 2025

Ja sa tiez pripajam, ci sa niekomu osvedcil nejaky nano pripravok (povedzme aj nasledne osetrenie po vycisteni), ktory by realne znizoval usadzanie vodneho kamena na tych "plexisklach" sprchovych kutov.

krasneleto
23. okt 2025

https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie...

tento prostriedok sice nezabrani usadzovaniu, ale aspon si ruky nezoderiete pri jeho odstranovani.. staci naniest na noc idealne a potom hubkou docistit a je to

sili82
23. okt 2025

Raz týždenne sprchový kút umyjem špongiou a čistiacim prostriedkom. Pokaždom sprchovaní kút vystierkujem, obklad aj sklenené dvere.

mandzula
23. okt 2025

Mam z krystalickej kyseliny citronovej urobeny roztok. Nastriekam, necham posobit, zotriem hubkou, oplachnem.

anonym_bdcd0c
23. okt 2025

Frosch malinový ocot z Dm je super na vodný kameň, po čase sa však vytvorí na obklade taký film zo sprcháčov, ten je mastný, tak ho umývam čističom na mastnostu W5. (ale to stačí tak raz za rok)

buberova
23. okt 2025

Nemám síce sprchový kút ale na vodný kameň je perfektný pulirapid ružový

domiklik
23. okt 2025

@alison11 ocot

viestta
23. okt 2025

Naucila som rodinu pouzivat stierku nielen na sklo, ale aj na obklad po kazdom sprchoani, takze mi staci raz tyzdenne nastriekat fixinelu na sprchove kuty, nechat posobit a potom oplachnut a zotriet stierkou. Raz za cas nastriekam biely ocot a necham posobit, zaroven kefkou na spary vycistim aj rohy a listy.

anonym_31cf54
23. okt 2025

Pripravok z Lidlu. A ako písali, po kazdom sorchovani utriet so stierkou, ak je este nanos, tak ocot.

muchotrafka298
23. okt 2025

Za mna funguje iba to, ze cely sprchovy kut /ja mam murovany s obkladom/ treba utriet stierkou. Nielen sklo, ale ja utieram aj obklady a dlazbu na zemu. Mam Kaercher, ale da sa aj rucnou, len to treba fakt po kazdom jednom sprchovani utriet.

alison11
autor
23. okt 2025
@sili82

Raz týždenne sprchový kút umyjem špongiou a čistiacim prostriedkom. Pokaždom sprchovaní kút vystierkujem, obklad aj sklenené dvere.

@sili82 Akým čistiacim prostriedkom prosím foto.Ďakujem

alison11
autor
23. okt 2025
@domiklik

@alison11 ocot

@domiklik Ďakujem ako nanášate hubkov či nastriekate?

alison11
autor
23. okt 2025
@mandzula

Mam z krystalickej kyseliny citronovej urobeny roztok. Nastriekam, necham posobit, zotriem hubkou, oplachnem.

@mandzula Poprosím recept Ďakujem

alison11
autor
23. okt 2025
@anonym_bdcd0c

Frosch malinový ocot z Dm je super na vodný kameň, po čase sa však vytvorí na obklade taký film zo sprcháčov, ten je mastný, tak ho umývam čističom na mastnostu W5. (ale to stačí tak raz za rok)

@anonym_bdcd0c Ďakujem

alison11
autor
23. okt 2025
@muchotrafka298

Za mna funguje iba to, ze cely sprchovy kut /ja mam murovany s obkladom/ treba utriet stierkou. Nielen sklo, ale ja utieram aj obklady a dlazbu na zemu. Mam Kaercher, ale da sa aj rucnou, len to treba fakt po kazdom jednom sprchovani utriet.

@muchotrafka298 Ďakujem krásne všetkým za rady.
@madeincssr
@krasneleto
@sili82
@mandzula
@buberova
@domiklik
@viestta
@anonym_31cf54
@muchotrafka298

silvi70
23. okt 2025

@alison11 sklené časti 2x ročne impregnujem špeciálnym prípravkom (od výrobcu sprchového kúta). Bežná údržba - každý deň vystierkovať a utrieť sklo handričkou na sklo /z DM/. 1 x do týždňa použijem z vnútornej strany Frosch octový (nie sprej) - pri čistení použijem 1/2 fľaše - nešetrím - dbám, aby prípravok bol aplikovaný na celé sklo + aj na obkladačky. Následne nechám pôsobiť - minimálne 1/2 hodinu. Prípravok odstránim sprchou - studenou vodou, potom použijem stierku a handričkou doleštím. Vonkajšiu strany čistím roztokom Froschu s vodou - umyjem, doleštím. Ja som minulý rok menila sprchový kút z dôvodu, že som si prvý doslova zničila bežnými prípravkami na odstraňovanie vodného kameňa. Odvtedy si dávam pozor.

mandzula
23. okt 2025
@alison11

@mandzula Poprosím recept Ďakujem

@alison11 kupis v DM kilo kyseliny, za lyzicu fuknes do flase s rozprasovacom, nechas rozpustit a ides.

sili82
23. okt 2025
@alison11

@sili82 Akým čistiacim prostriedkom prosím foto.Ďakujem

@alison11 momentálne mám Cif sprej. Kupujem hocičo určené na kúpelňu a proste špongiou umyjem.

anonym_fc4f25
23. okt 2025

Vyberáme sprchový kút a tiež premýšľam nad jeho čistením.
Aké máte skúsenosti s povrchovou úpravou skla EasyClean, prípadne s technológiou AntiCalc. Oplatí sa priplatiť?
Je lepšie zvoliť číre alebo matné sklo?

viktoriaandrascik
23. okt 2025

čistím pulirapidom, impregnujem tekutými stieračmi z auta 😂

alison11
autor
23. okt 2025
@viktoriaandrascik

čistím pulirapidom, impregnujem tekutými stieračmi z auta 😂

@viktoriaandrascik Wau Ďakujem za radu

alison11
autor
23. okt 2025
@anonym_fc4f25

Vyberáme sprchový kút a tiež premýšľam nad jeho čistením.
Aké máte skúsenosti s povrchovou úpravou skla EasyClean, prípadne s technológiou AntiCalc. Oplatí sa priplatiť?
Je lepšie zvoliť číre alebo matné sklo?

@anonym_fc4f25 Tak na toto Vám neviem odpovedať ja som vyberala medzi plastovými a sklenenými.Zvolila som sklo keďže je zdravšie

alison11
autor
23. okt 2025
@sili82

@alison11 momentálne mám Cif sprej. Kupujem hocičo určené na kúpelňu a proste špongiou umyjem.

@sili82 Ďakujem skúsim ten mám doma najskôr som octovou vodou nastriekala nechala pôsobiť a utrela.

alison11
autor
23. okt 2025
@mandzula

@alison11 kupis v DM kilo kyseliny, za lyzicu fuknes do flase s rozprasovacom, nechas rozpustit a ides.

@mandzula Super Ďakujem

monro
23. okt 2025

po každom sprchovaní používame stierku, raz za čas použijem niečo na vodný kameň a raz do týždňa umývam ako okná s Clinom.

alison11
autor
23. okt 2025
@monro

po každom sprchovaní používame stierku, raz za čas použijem niečo na vodný kameň a raz do týždňa umývam ako okná s Clinom.

@monro Ďakujem krásne

lusilla
23. okt 2025

Sklo na kute umyvam ciernym domestosom na wc, nic lepsie na kamen a usedeniny som nenasla, dam si to na kefku, prejdem s tym cele namocene sklo, necham posobyt a len oplachnem, netreba to drhnut suchat nic. Z vonku kde nie su usadeniny len bezne capky davam pripravok na sklo - clin alebo nieco na ten sposob co mam prave doma. Na obklad pouzivam bezny prostriedok na vodny kamen, tam sa bojim pouzit ten domestos kedze to je lesteny mramor aby som t neposkodila. Pozor ten domestos nemoze ist na nerez a bateriu.

alison11
autor
23. okt 2025
@lusilla

Sklo na kute umyvam ciernym domestosom na wc, nic lepsie na kamen a usedeniny som nenasla, dam si to na kefku, prejdem s tym cele namocene sklo, necham posobyt a len oplachnem, netreba to drhnut suchat nic. Z vonku kde nie su usadeniny len bezne capky davam pripravok na sklo - clin alebo nieco na ten sposob co mam prave doma. Na obklad pouzivam bezny prostriedok na vodny kamen, tam sa bojim pouzit ten domestos kedze to je lesteny mramor aby som t neposkodila. Pozor ten domestos nemoze ist na nerez a bateriu.

@lusilla Veľmi pekne Ďakujem

gabus543
23. okt 2025

@alison11 v rozprašovači mám urobený roztok z octu,puru a vody, používam to na okná aj na sklo v sprcháči. Vyleštím do sucha a použijem tekuté stierače

alison11
autor
23. okt 2025
@gabus543

@alison11 v rozprašovači mám urobený roztok z octu,puru a vody, používam to na okná aj na sklo v sprcháči. Vyleštím do sucha a použijem tekuté stierače

@gabus543 A čo sú to tekuté stierače?

Strana
z2