Ako efektívne udržiavať toaletu bez plastov?
Ako udrziavate wc? Asi debilna otazka, ale co s piatkom vecer ked prsi... nuda. K veci. Ked nedavam tie gelove gulicky, z ktorych sa vzdy vyplavi trocha tej farebnej vodicky, strasne rychlo sa mi robi vodny kamen. Ano, pouzivam kefu, ale aj tak. Zaroven nepride mi ekologicke a ekonomicke stale kupovat tie plasty. Existuje snad nejake lepsie riesenie?
Kamen sa usadza z tvrdej vody. Tie gulicky i´ju trosku zmakcia a neusadza sa az tak velmi. Na vodny a mocovy kamen je za mna uplne najlepsia ta uplne najobycajnesia 100 rokov vyrabana ruzova fixinela. Nastriekam, necham posobit, kludne aj cez noc. Splachnem, vydrhnem kefou, splachnem.
@doriiis tak duck je podobny ako gulicky, tiez plastova tuba, zbytocny odpad.
@maranta_leuconeura mas aj tablety do nadrzky, na tych je menej plastu. Len po pravde ani neviem kde a kedy som ich naposledy videla.
@maranta_leuconeura aha, tu ich mas v papierovej krabici
https://www.mojadm.sk/denkmit-wc-tablety-do-spl...
@viestta mame zavesne wc zabudovane, takze do nadrzky davat neviem :(
@maranta_leuconeura su aj tabletky pre geberity
@maranta_leuconeura ja kamen riesim praobycajnou kyselinou citronovou, v DM ju maju v kilovom vrecku. Vysypem trochu do wc, necham posobit cez noc a je po kameni.
@maranta_leuconeura ocot a Fixinela.
Ja sa snazim kamenu predist. Tie satanske neekologicke gulicky to jednoducho zvladaju, potom wc nemusim nikdy drhnut
vies co, eco toilet block - v dmke maju - ale neviem ako velmi odstarnuju vodny kamen
Ale kamenu sa podla mna nevyhnes ak mate taku vodu.. ja som v byte nemala ziadny vodny kamen... v dome je to ina kava, to ani tie satanske gulicky nepomahaju ale pulirapid na kuchynsku utierku a nechat tam posobit a potom kefa... :DDD
@maranta_leuconeura ja uz dlho nepouzivam ani gulicky, ani tu plastovu hovadinu, normálne umývam wc len s cisticom a wcko mame pekne čisté, mne to príde len ako napenena vonava voda
Myslim, ze ten plast ani nie je to najhorsie na tych gulickach, ako to ako to znecisti vodu, ktoru ani cistika neprecisti a potom vypusti do rieky.
@maranta_leuconeura do rozprašovača dávam ocot, položené pri mise.... sme naučení tam striekať po potrebe 👉...žiadne guličky nepoznám, raz za týždeň vc čistič
@maranta_leuconeura odporúčam toto, netreba satanské guličky a nebude ani vodný kameň,
https://www.drevenyzahradnydomcek.sk/Drevena-la...
@katica06 vyborny napad, odpad potiahnem z balkona na chodnik 😂

Dávam jedine Duck fresh disc a mám túto kefu.Vnutri je čistič záchoda,takže po každom kefovani je dokonale čistý.Ziadny vodný kameň nemam