icon

Ako efektívne udržiavať toaletu bez plastov?

maranta_leuconeura
31. máj 2024

Ako udrziavate wc? Asi debilna otazka, ale co s piatkom vecer ked prsi... nuda. K veci. Ked nedavam tie gelove gulicky, z ktorych sa vzdy vyplavi trocha tej farebnej vodicky, strasne rychlo sa mi robi vodny kamen. Ano, pouzivam kefu, ale aj tak. Zaroven nepride mi ekologicke a ekonomicke stale kupovat tie plasty. Existuje snad nejake lepsie riesenie?

doriiis
31. máj 2024

Dávam jedine Duck fresh disc a mám túto kefu.Vnutri je čistič záchoda,takže po každom kefovani je dokonale čistý.Ziadny vodný kameň nemam

viestta
31. máj 2024

Kamen sa usadza z tvrdej vody. Tie gulicky i´ju trosku zmakcia a neusadza sa az tak velmi. Na vodny a mocovy kamen je za mna uplne najlepsia ta uplne najobycajnesia 100 rokov vyrabana ruzova fixinela. Nastriekam, necham posobit, kludne aj cez noc. Splachnem, vydrhnem kefou, splachnem.

maranta_leuconeura
autor
31. máj 2024

@doriiis tak duck je podobny ako gulicky, tiez plastova tuba, zbytocny odpad.

viestta
31. máj 2024

@maranta_leuconeura mas aj tablety do nadrzky, na tych je menej plastu. Len po pravde ani neviem kde a kedy som ich naposledy videla.

viestta
31. máj 2024
maranta_leuconeura
autor
31. máj 2024

@viestta mame zavesne wc zabudovane, takze do nadrzky davat neviem :(

viestta
31. máj 2024

@maranta_leuconeura su aj tabletky pre geberity

mandzula
31. máj 2024

@maranta_leuconeura ja kamen riesim praobycajnou kyselinou citronovou, v DM ju maju v kilovom vrecku. Vysypem trochu do wc, necham posobit cez noc a je po kameni.

luccija
31. máj 2024

@maranta_leuconeura ocot a Fixinela.

maranta_leuconeura
autor
31. máj 2024

Ja sa snazim kamenu predist. Tie satanske neekologicke gulicky to jednoducho zvladaju, potom wc nemusim nikdy drhnut

simca06022011
31. máj 2024

vies co, eco toilet block - v dmke maju - ale neviem ako velmi odstarnuju vodny kamen

Ale kamenu sa podla mna nevyhnes ak mate taku vodu.. ja som v byte nemala ziadny vodny kamen... v dome je to ina kava, to ani tie satanske gulicky nepomahaju ale pulirapid na kuchynsku utierku a nechat tam posobit a potom kefa... :DDD

caroline_
31. máj 2024

@maranta_leuconeura ja uz dlho nepouzivam ani gulicky, ani tu plastovu hovadinu, normálne umývam wc len s cisticom a wcko mame pekne čisté, mne to príde len ako napenena vonava voda

cimage
31. máj 2024

Myslim, ze ten plast ani nie je to najhorsie na tych gulickach, ako to ako to znecisti vodu, ktoru ani cistika neprecisti a potom vypusti do rieky.

daniela2202
31. máj 2024

@maranta_leuconeura do rozprašovača dávam ocot, položené pri mise.... sme naučení tam striekať po potrebe 👉...žiadne guličky nepoznám, raz za týždeň vc čistič

katica06
31. máj 2024

@maranta_leuconeura odporúčam toto, netreba satanské guličky a nebude ani vodný kameň,
https://www.drevenyzahradnydomcek.sk/Drevena-la...

maranta_leuconeura
autor
1. jún 2024

@katica06 vyborny napad, odpad potiahnem z balkona na chodnik 😂