Ako efektívne umývať okná?
Čaute čím umývate okná ( sklá) aby neboli smuhate a rámy a pararpety aby boli krásne biele? Ďakujem za rady
Vsetko umyvam saponatom Clin na okna (nepeni ako ostatne saponaty), ked su rany velmi zadrvane, tak vysucham to cifom. Skla umyjem saponatom, spinavu vodu stiahnem stierkou, oplachnem ich vodou, stiahnem vodu stierkou, hotovo. Nelestim skla, cim viac som lestila, tym boli smuhatejsie. Zahlad je dobra handra, co nepusta chlpy a dobra stierka, ktora berie vodu na celej dlzke.
parnym cisticom
Ja ramy a skla najprv umyjem saponatom na riad, stierkou zotriem skla. V druhom kroku pouzijem alkoholovy cistic na skla, pretriem papierovou utierkou, stiahnem stierkou a suchou papierovou uterkou doutieram spodky skiel, utieram do sucha aj stierku.
Fialová handrička od Viledy. Majú napr. v Tescu, stojí asi 2 eurá. Je nejaká špeciálna a výsledok je veľmi dobrý. Najprv umyjem celé okno aj rámy so saponátovou vodou a obyčajnou handrou, potom s tou fialovou handričkou už len prebehnem sklá, a len s čistou vodou, ona funguje bez čistiaceho prostriedku. Ak sú rámy veľmi znečistené tak s Cifom - tekutým práškom.
skla samponom na vlasy - poumyvam a fialovou handricko (spomina pani vyssie) prelestim a ramy gelom na pranie
skla samponom na vlasy - poumyvam a fialovou handricko (spomina pani vyssie) prelestim a ramy gelom na pranie
@deti95060810 fialovu handru namocim v teplej vode, vyzmykam a okno len pretriem. Ona ked je sucha, tak je tvrda. Nedam na nu dopustit, uz ju maju vsetci v rodine. Fakt je zazracna a za tie peniaze neni o com...fialova je posledny krok v umyvani okien, ale pouzivam ju aj na zrkadla alebo sklenenu vitrinu.
@deti95060810 fialovu handru namocim v teplej vode, vyzmykam a okno len pretriem. Ona ked je sucha, tak je tvrda. Nedam na nu dopustit, uz ju maju vsetci v rodine. Fakt je zazracna a za tie peniaze neni o com...fialova je posledny krok v umyvani okien, ale pouzivam ju aj na zrkadla alebo sklenenu vitrinu.
@lentilka46 ďakujem, vyskúšam.
@deti95060810 len lestim
Tiež používam fialovú handričku. Pre mňa objav roka.
Ta fialová handra je najlepšia vec ktorú som objavila, stačí ju namočiť a umyť okno alebo zrkadlo a všetko je krásne bez šmuh
Najskor umyjem ramy a potom mam zltu handricku od viledy (fialovu pouzivam iba v interieri) nenechava cmuhy na skle.
@anonym_autor ja rozriedim bieky ocot s teplou vodou, tym prejdem okna a suchou handrou zotriem do sucha. Nenechava to cmuhy a okno za minutku ciste a bez drhnutia
Ja ramy a skla najprv umyjem saponatom na riad, stierkou zotriem skla. V druhom kroku pouzijem alkoholovy cistic na skla, pretriem papierovou utierkou, stiahnem stierkou a suchou papierovou uterkou doutieram spodky skiel, utieram do sucha aj stierku.
@dadis robím to doslova rovnako😉
Ahojky,po dlho ročních skúsenostiach je toto moje🔝 Top Kombo. 👌
Od každého "cvrknúť" do vody.A handra top.
-žiadne šmouhy! Tá Eurona to je impregnácia..krásne" odráža" vodu dlhodobo.Umyvatm touto"zmesou" aj zrkadlá a sprcháč.Žiadne leštenie,fialovú handru viac "vytrepem" pretrem do sucha..a tie mikro kvapky už len uschnu.
Na paratpety stačí hubka a Cif 😉
Vyskúšaj ,ja som spokojná.
Na parapety a rámy cif (alebo iný tekutý piesok. Všetky sú aj tak rovnaké) a okná najprv iba utriem mokrou microvláknovou handrou a potom nastriekam lieh a vyleštím papierovou utierkou. Za mňa je ten lieh vynález roka a utieram tým všetko lesklé, kde bývajú čmuhy a capky. Kupujem v DM, ale raritne ho majú...
@anonym_autor ja mám takú vychytávku, teplá voda, jar a leštenka do umývačky riadu. Stiahnem stierkou a hotovo. Mne sa to osvedčilo 😉 👍.
Ja som na byte roky leštila okenou a handričkou. Presťahovala som sa do veľkého domu a zistila som, že tudy cesta nevede, nič iné by som nerobila len leštila. Teraz rámy prebehnem saponatovou vodou a sklá to isté, kvalitnou handrou, vydrhnem a postieram stierkou. Žiadne viacnásobné kroky a žiadne leštenie handrami a novinami. Stierka je naj. Ak má niekto tip na dokonalú stierky, dajte tip, lebo som mala viacero značiek, a žiadna akosi nesťahuje po celej dĺžke dokonale tú vodu.
Fialová handrička od Viledy. Majú napr. v Tescu, stojí asi 2 eurá. Je nejaká špeciálna a výsledok je veľmi dobrý. Najprv umyjem celé okno aj rámy so saponátovou vodou a obyčajnou handrou, potom s tou fialovou handričkou už len prebehnem sklá, a len s čistou vodou, ona funguje bez čistiaceho prostriedku. Ak sú rámy veľmi znečistené tak s Cifom - tekutým práškom.
@daliana Áno, my ju voláme zázračná handrička, ktorá je mokra, ale po dôkladnom vyžmýkali utiera do sucha. Už som ich v rodine a priateľkám rozdala hádam desať, všetky chvália.
Ak máte biele plastové parapety, najlepšie ich vyčistite pastou zo sódy bikarbóny.
iba vileda fialovou handrou a studenou vodou

Sklá so strierkou
A raz tu bol prispevok na ružovú pastu na rámy ale to som ešte neskúšala