Ako odstrániť mastné fľaky z oblečenia?
Poraďte mi prosím nejaký fakt silný a účinný prípravok, ktory odstráni mastné fľaky z oblečenia. Fľaky sú od horúceho oleja.
žlčové mydlo a práčka
Ja na mastný fliačik vždy kvapnem jar a trocha premnem v rukách, potom hodím do práčky, vyberiem a je po fľaku.
Ja na mastný fliačik vždy kvapnem jar a trocha premnem v rukách, potom hodím do práčky, vyberiem a je po fľaku.
@roja01 to som urobila hneď keď na seba muž vylial olej v robote ale podarilo sa mu to na dvoch úplne nových nie úplne najlacnejších kraťasoch. Tak nemám chuť ich hádzať do kosa a on sa spolieha že to určite odstránim 😀
@maddie1711 odniest do cistiarne, oni maju k dispozicii perchloretylen
@viestta ja ani neviem či v meste nejaku mame 😂😂😂
ja Jar používam aj na väčšie mastné fľaky, len kvapnem, rozotriem po celom fľaku a hodím do pračky. Zatiaľ to zabralo vždy
Mne tiež pomôže jar
@maddie1711 skús kryštalickú sódu
ja Jar používam aj na väčšie mastné fľaky, len kvapnem, rozotriem po celom fľaku a hodím do pračky. Zatiaľ to zabralo vždy
@pietra nepomohla vôbec 🥲
@maddie1711 mne nepomohla ani jar ani žlčové mydlo. Vraj pomáhajú kapsule do umývačky riadu
Tak skusim.
V záxhode pomáhajú riadne. Možno pomôžu aj teraz.
@maddie1711 mne nepomohla ani jar ani žlčové mydlo. Vraj pomáhajú kapsule do umývačky riadu
Tak skusim.
@terry658 dobry nápad. toto ma nenapadlo a to ich používam na čistenie aj mimo umývačky.
@terry658 dobry nápad. toto ma nenapadlo a to ich používam na čistenie aj mimo umývačky.
@maddie1711 ja ich tiež používam aj na plechy a vodný kameň na záchod. Tak skusim aj na pranie.
@maddie1711 skús kryštalickú sódu
@trieslo kúpila som dnes. Budem skúšať. Možno sa mi ich podarí zničiť úplne 😅
Ja mužovi keď sa v robote obleje motorovým olejom na montérky nanasam monteráčik, nechám namočené, potom trochu v rukách preperem a dam prať s ostatnym oblečením a vždy zliezlo. Aj na pracovnom tričku som to skúšala kde mal samu bodku od motorového oleja. Za mňa bomba 👌
Mne sa podarilo v obchode obliať olejom, celé nohavice až po topánky 🙄 dala som to oprať najprv s kapsulou do umývačky, zišlo trochu. Naliala som jar na škvrny a dala ďalšiu kapsulu a už to vidieť len pár fliačikov. Snáď po tretí krát už budú čisté..
Tak skusim.
@terry658 ja s nimi periem i utierky, čo nevyperú tie, už to z tých utierok nezíde s ničím..
odmastovac z lidla, preperiem v ruke a davam rychlo do pracky… je fakt silny ale davam aj santyol odstranivac svkrn do pracky (jednu odmerku)

@maddie1711 odniest do cistiarne, oni maju k dispozicii perchloretylen