icon

Ako odstrániť mŕtve zviera z práčky?

bohom_milovana
18. sep 2024

Mozem dat prat? Nebude pradlo tym zaspinene? Zviera sa do pracky dostalo cez vodovodnu ruru. Cestou ako islo rurou buchotalo. Ked sa dostalo do pracky buchotalo. Uz dva dni je ticho, cize zomrelo. Potrebujem dat prat pradlo.

martinkatinka
18. sep 2024

Ved ho vyber, vydezinfikuj pracku a potomd aj prat

bohom_milovana
autor
18. sep 2024

@martinkatinka ako vyberies nieco za bubnom? Rozumej cez vodovodnu ruru sa dostalo dnu. Nie je viditelne v bubne.

lesna_vila
18. sep 2024

odpoj tie hadice? rozober kryty? zavolaj inštaletéra ak si neporadíš.

martinkatinka
18. sep 2024

@bohom_milovana tak je v hadici, to treba odtial vybrat. Pretoze inak ti to upcha a pokazis pracku.

hipuska
18. sep 2024

tak urcite ho treba vybrat von .. ak nevyliezlo same. Nezda sa mi, zeby mohlo skapat za 2 dni. Zjavne to bola dajaka mys, takze je mozne, ze budes mat aj nieco rozhryzene, upchate. Rozobrat pracku

sagitta33
18. sep 2024

Do práčky sa cez ventil nemôže nič dostať. Vyper jednu práčku naprázdno nech sa prepláchne hadica.

madeincssr
18. sep 2024

@bohom_milovana neviem ci mys prejde vypustnou hadicou pracky cez vytokove cerpadlo az do pracky. A v hadici by si ju nepocula. Zrejme ak ju bolo pocut, bola v PVC odpadovom (do kanalizacie) potrubi. Ak by bola niekde pobliz mrtva, smrdelo by to. Otazne je, ci tie zvuky, ktore si pocula, bolo vobec nejake zvieratko. Ja by som skusil dat prat spinavsie veci (monterky, tenisky...) a snad vsetko bude OK.

januska12323
18. sep 2024

Cez tú mini hadicu sa ti do práčky nemôže nič dostať. Ak si počula nejaké "zviera" bude to inde.

klip0
18. sep 2024

Určite to musíš vybrať, veď sa začne rozkladať

vladdinka
18. sep 2024

pochybujem, ze by nejake zviera preslo cez vodovodnu ruru do pracky. vsak mala si hned pozriet, co to je a odstranit to odtial. kolko si chcela cakat?

larisa
18. sep 2024

Nemyslím si že to je zviera. Veď ako by sa dostalo cez tu hadicu je to nemožné. Veď zavolaj si opravara. Potom nám daj vedieť čo ti buchotalo ?

svetlonos
18. sep 2024

A nemohol by to byť ten veľký zelený strnisko konik? Matka 7 cm a cez tu hadicu by sa dostal, je úzky.

egonsk
18. sep 2024

@bohom_milovana ked si v odpadovej rure pocula behat nejake zviera, preco si mu hned nedopriala tobogan a pripadne trosku cistoty? (pustit najvyssiu teplotu prania s troskou octu do pracky, t.j. udrzba voci vodnemu kamenu a trosku precisti aj odpad)

tanyan
18. sep 2024

Podľa mňa sa všetko živé začne po smrti rozkladať a pozostatky kontaminujú okolie.

kiki68
18. sep 2024

@tanyan ja by som pracku dala naprazdno, ocot do nej poriadne a plny program na 90

niekto2hy
18. sep 2024

@bohom_milovana To musel byť miniatúrny potápač,s dýchacím prístrojom,keď sa dostal cez vodovodnú rúru,v ktorej bola voda.😎
A cez odpad sa do práčky nedostane,keď tam je čerpadlo.

sevrin
18. sep 2024

Preboha, toto je jak v nejakom horore.

Určite rozobrať najprv a mechanicky vyčistiť. Len tak prepláchnúť prázdnym praním ja by som to neriskoval.

kavasmliekom
18. sep 2024

Si robíš srandu, však? Ak by to bola pravda, riešila by som to hneď v tej minúte, čo by som to zviera počula, nie po dvoch dňoch. A za ďalšie, neviem akú hadicu a vývod máš na práčke, ale ja asi 3 cm a pri ventile mam filter, cez ktorý sa nedostane nič. Odfot, v ktorej časti máš to zviera. 😄

sisska96
18. sep 2024

Toto nemôže byť pravda :D Už niekoľko dní máš zdochnuté zviera v práčke/rúre? WTF :D

rozculena
18. sep 2024

to vážne ste tomuto uverili?? sa dajte vyšetriť....

sticker
bohom_milovana
autor
19. sep 2024

@egonsk cez privod vody, nie cez odpad. Takze ked pusim pracku, este ho posuniem vodou rychlejsie dnu

bohom_milovana
autor
19. sep 2024

@madeincssr skor ako myš si myslim, ze to bol slizniak, tych mame v šachte a po zahrade od ty lejakov vela

bohom_milovana
autor
19. sep 2024

@kavasmliekom ked som ten suchot pocula v noci v spalni (cez spalnovu stenu nam ide voda do kupelne) hned som to riesila, prestahovala som sa spat vedla aj s dcerou. Muz sa rano cudoval, preco spine 4 v jednej posteli. Lebo som sa bala, co to tu straši

derdia
19. sep 2024

Slizniak by buchatal?
A co ak je to kocka, ktoru mal niekto vo vrecku? Ako si prisla na to, ze to je zviera?

bohom_milovana
autor
19. sep 2024

@niekto2hy keby isiel cez odpad, to nepocujem. Odpadova rura ide vonkom

egonsk
19. sep 2024

@bohom_milovana nechcem ti brat radost a iluzie, ale slizniaka urcite nemozes pocut, dokonca ani keby padol, tak nespravi bum, lebo nema ulitu, ktora by ten zvuk spravila. Suchot, ktory sa prenasa potrubim je v pripade odpadu vacsinou od potkana a v pripade vodovodneho potrubia klasicka mys, potkan, alebo ine zviera s drapkami, ktore hlavne v noci ma svoj cas, kedy rado skuma okolie a zere co sa mu len da.
Este mozes pocut cvrcka ak dokaze chvilku prezit v odpadovom potrubi, nez sa prederie do interieru - ale nie jeho pohyb, ale cvrkot. V cudzine este svaby dokazu po trubkach preniest zvuk, ale ich musi byt enornmne mnozstvo a robit nocny presun.

madeincssr
19. sep 2024

@bohom_milovana cez privod vody sa ziadne zvierata nepresuvaju. Je to uzatvoreny trvalo zavodneny tlakovy system. Navyse casto su v ceste vsakovake sitka, cez ktore by nepresli. Tie zvuky boli prevdepodobne odniekial inokadial a skor to bola myska v nejakom dutom priestore kdesi a len sa zdalo, ze to ide od vodovodneho potrubia. Inak odpadove potrubia (odtoky z umyvadiel, drezu, vane, sprchy, WC...) idu samozrejme tiez v dome/byte v stenach a podlahach a az potom vertikalne klesaju do hrubsich lezatych vetiev pod domom ci vedla domu. Do nich sa potkany dostat vedia a prazdne odpadove potrubia potom mozu posobit ako zvukovody.