icon

Ako odstrániť pleseň v kúpeľni?

30. nov 2025

Ahojte. Teraz v zimných mesiacoch sa mi v okolí kúpeľnového okna tvorí pleseň. Vetrám pravidelne, ale aj tak to nepomáha. Čím, okrem Sava, dokážem pleseň účinne odstrániť? Savo nechcem použiť, keďže mám malé deti a potom mi z toho nepríjemne smrdí v byte. Ďakujem za rady

viestta
30. nov 2025

nechlorove fungicidy proti plesniam nesmrdia a su ovela ucinnejsie ako chlorove soli, daju sa bezne kupit napriklad v OBI (treba citat etiketu)

really8
30. nov 2025

@anonym_autor skus biely ocot

luxus10
30. nov 2025

hg proti pliesnam-ale ten smrdi. al je velmi ucinny...

terezia74
30. nov 2025

@anonym_autor mne pomohlo iba Savo. Tiež mám decká, vetrala som a do kúpeľne som si dala spraviť ventilátor zo šachty. Od vtedy mám pokoj

viestta
30. nov 2025

Vsetko co obsahuje chlorove soli veci len zhorsi. Ano, krasne a okamzite povrch vybieli, aj vydeznfikuje ale neprenika do hlbky, navyse na povrchu ostavaju chlorove soli, ktore potom este viac zachytavaju vlhkost, na rozdiel od fungicidov, ktore plesne nicia, nicia aj podhubia plesni, znemoznuju im rast. Savo a podobne su dobre na povrchy, ktore sa daju oplachnut, na nasiakave povrchy je lepsi fungicidny nastrek.

katica06
30. nov 2025

Kúpiť odvlhčovač

kacena4
30. nov 2025

zniz si vlhkost v kupelni odvlhcovacmi aby si predisla tvorbe plesni

marci9
30. nov 2025

Najprv pleseň zničiť napr. bielym octom a potom miesta, kde sa tvorí, natrieť termoizolačným antikondenzačným náterom.

anonym_2a9efa
1. dec 2025
@marci9

Najprv pleseň zničiť napr. bielym octom a potom miesta, kde sa tvorí, natrieť termoizolačným antikondenzačným náterom.

@marci9 Kde sa dá kúpiť ten termo izolačný náter?