Ako odstrániť pleseň v kúpeľni?
Ahojte. Teraz v zimných mesiacoch sa mi v okolí kúpeľnového okna tvorí pleseň. Vetrám pravidelne, ale aj tak to nepomáha. Čím, okrem Sava, dokážem pleseň účinne odstrániť? Savo nechcem použiť, keďže mám malé deti a potom mi z toho nepríjemne smrdí v byte. Ďakujem za rady
@anonym_autor skus biely ocot
hg proti pliesnam-ale ten smrdi. al je velmi ucinny...
@anonym_autor mne pomohlo iba Savo. Tiež mám decká, vetrala som a do kúpeľne som si dala spraviť ventilátor zo šachty. Od vtedy mám pokoj
Vsetko co obsahuje chlorove soli veci len zhorsi. Ano, krasne a okamzite povrch vybieli, aj vydeznfikuje ale neprenika do hlbky, navyse na povrchu ostavaju chlorove soli, ktore potom este viac zachytavaju vlhkost, na rozdiel od fungicidov, ktore plesne nicia, nicia aj podhubia plesni, znemoznuju im rast. Savo a podobne su dobre na povrchy, ktore sa daju oplachnut, na nasiakave povrchy je lepsi fungicidny nastrek.
Kúpiť odvlhčovač
zniz si vlhkost v kupelni odvlhcovacmi aby si predisla tvorbe plesni
Najprv pleseň zničiť napr. bielym octom a potom miesta, kde sa tvorí, natrieť termoizolačným antikondenzačným náterom.
Najprv pleseň zničiť napr. bielym octom a potom miesta, kde sa tvorí, natrieť termoizolačným antikondenzačným náterom.
@marci9 Kde sa dá kúpiť ten termo izolačný náter?

nechlorove fungicidy proti plesniam nesmrdia a su ovela ucinnejsie ako chlorove soli, daju sa bezne kupit napriklad v OBI (treba citat etiketu)