icon

Ako odstrániť zápach z kabeliek?

26. júl 2025

Nemôžem si pomôcť aj keď ich každý týždeň umyjem vnútro preberiem ručne či len presuším futro, stále mi kabelky smrdia takou zatuchlinou. Prípadne ak máte mejaké tipy na prateľné kabelky tak prosím link.
Mám takýto problém len ja?

Strana
z3
dskjhfdlkdjhl
26. júl 2025

Mne teda ziadna kabelka nepachne a to ani nerobim s nimi nic specialne. Co v nich nosis?

janetinka27
26. júl 2025

@anonym_autor ahoj, mozno zatuchli prave z toho vytierania
Kabelky z koze je citit tou kozou, ine nejako necitit
Ano, zavisi co v nich nosis, ak napriklad mas taku vacsiu, v ktorej obcas nosis nakup-pecivo abo aspon desiatu rozok so sunkou atd,tak zvyknu ziskat taky struhankovy nadych

maca1984
26. júl 2025

Ani jedna mi nesmrdí, a už vôbec nie zatuchlinou 🤷‍♀️

sulavikova
26. júl 2025

@anonym_autor mne voňajú kožou a nič s nimi nerobím.

anonym_cbe64a
26. júl 2025

Ešte nikdy som si neumyvala z vnútra kabelku.Voni mi vonavkou, zuvackami.Skor tak stuchne to, že ju pretieras.Ked máš lacnejšiu kabelku čínsku tak je to možne.Tak si tam strekni vonavku

minenkaa
26. júl 2025

@anonym_autor skus ich prestať umývať prať futro ale vystriekaj sprejom na nohy so striebrom
Smrdia preto lebo poriadne neuschne

vanilka83
26. júl 2025

@anonym_autor nikdy by som kabelku inú ako umelú neumyla mokrou handričkou,presne z tohto dôvodu. Tak si poucena,kožené a kozenkove kabelky nemôžu prísť do kontaktu s vodou,skúsiť môžeš ešte dat na 3 dní na balkón nech sa riadne prevetra,kúpiť si dezodorant do topánok a vystriekat ju nim.

zuzika87
26. júl 2025

Ešte som sa nestretla s tým aby mi smrdeli ,tiež nič s nimi nerobím mám ich dust bags ale je možné že smrdia práve tou zatuchlinou tým že ich vytieras a zvnútra ti kabelka proste nikdy neuschne poriadne

autor
26. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor skus ich prestať umývať prať futro ale vystriekaj sprejom na nohy so striebrom
Smrdia preto lebo poriadne neuschne

@minenkaa aj to som už skúšala, že som ich vystriekala sprejom. Práve to, že všetkých ženám kabelky voňajú a cítim to že len moja páchne. Doma držím poriadok, pravidelne vytieram, periem umývam. Ja dodržiavam hygienu denne, periem uteráky no problém trvá stále.

mandzula
26. júl 2025

@anonym_autor nemas doma celkovo vlhko, nesmrdia ti aj ine veci? Kde kabelky skladujes? Nemoze to byt vlhkou skrinou napriklad?

autor
26. júl 2025
@vanilka83

@anonym_autor nikdy by som kabelku inú ako umelú neumyla mokrou handričkou,presne z tohto dôvodu. Tak si poucena,kožené a kozenkove kabelky nemôžu prísť do kontaktu s vodou,skúsiť môžeš ešte dat na 3 dní na balkón nech sa riadne prevetra,kúpiť si dezodorant do topánok a vystriekat ju nim.

@vanilka83 kožené topánky tiež nikdy neumyješ ani deťom vo vode? Tam tiež len vlhkú handru použiješ?

januska12323
26. júl 2025

Čo tam nosíš a prečo ich utieraš? Ani lacné mi nikdy nesmrdeli ale ja nemám potrebu všetko umývať.

patka06
26. júl 2025

Nikdy nesmrdela ani roky používaná kabelka,
Nič som s nimi nerobila, občas vysypala ak sa do nej niečo natrúsilo, ak bola zvnútra špinavá. pretrela som hubkou
Buď ich zle skladuješ, alebo v nich ostáva vlhkosť z umývania, možno aj z vecí, ktoré nosíš

minenkaa
26. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa aj to som už skúšala, že som ich vystriekala sprejom. Práve to, že všetkých ženám kabelky voňajú a cítim to že len moja páchne. Doma držím poriadok, pravidelne vytieram, periem umývam. Ja dodržiavam hygienu denne, periem uteráky no problém trvá stále.

@anonym_autor možno moc utieras,máš koženú kabelku?
Ani prehnaná čistota nie je dobrá

autor
26. júl 2025
@mandzula

@anonym_autor nemas doma celkovo vlhko, nesmrdia ti aj ine veci? Kde kabelky skladujes? Nemoze to byt vlhkou skrinou napriklad?

@mandzula áno v byte (panelák) máme vlhko. Mame aj rybičky či ako sa ten chrobak volá. Preto denne vetrám viac krát ľuftom a WC a kúpeľňu nechávam otvorenú. Kabelky skladujem v skrini pod zavesenými vecami dosť natesno tam sú, nadkladané na seba.

mandzula
26. júl 2025
@anonym_autor

@mandzula áno v byte (panelák) máme vlhko. Mame aj rybičky či ako sa ten chrobak volá. Preto denne vetrám viac krát ľuftom a WC a kúpeľňu nechávam otvorenú. Kabelky skladujem v skrini pod zavesenými vecami dosť natesno tam sú, nadkladané na seba.

@anonym_autor no, a mas odpoved, proste sa ti zdusia z vlhka.

minenkaa
26. júl 2025

Normalne som si bola ovoňať kabelku,nosím ju denne do prace,nikdy umyta ,utreta,zavesená na vešiaku v chodbe medzi bundami,hodená na podlahe
Nesmrdí a ani neni špinavá
Proste neumyvaj alebo musíš riadne vysušiť

anonym_bd057e
26. júl 2025

Nemáš doma vlhko?

simsalabim
26. júl 2025

Nepamatam si, ci som nejaku kabelku niekedy cistila 🙈 A nic mi nesmrdi. Teda ano, taku nylonovu na mobil, okydala som ju niecim v hoteli na ranajkach. Zvonka spongiou.

patus_2
26. júl 2025

@anonym_autor to smrdia z utierania. Aj keď máš len mokrú handričku, vlhkosť zostane a preto začne páchnuť. Raz som zmokla tak, že sa mi vida dostala do koženého rupsaka, nie veľa, ale bol vlhký a strašne smrdel

autor
26. júl 2025
@minenkaa

Normalne som si bola ovoňať kabelku,nosím ju denne do prace,nikdy umyta ,utreta,zavesená na vešiaku v chodbe medzi bundami,hodená na podlahe
Nesmrdí a ani neni špinavá
Proste neumyvaj alebo musíš riadne vysušiť

@minenkaa niekedy sa ľudia sťažujú že aj ja páchnem 🥴 takže asi kabelka len nasiakne mojou vôňou. Pritom naozaj hygienu dodržiavam aj o byt starám.

minenkaa
26. júl 2025

Tak treba kúpiť odvlhčovač
a sušiť byt

lucia13022023
26. júl 2025

Ja kabeliek nemám veľa, mam par eurove zo Zary, čiže žiadne značky a nikdy nesmrdeli. A teda ja kabelky moc nemusím, čiže sa o ne ani nejak nestarám... Jediná taška ktorú som kedy cistila vola školská taška a zabudnutý banán v nej😆
Smrdia ti všetky kabelky? Od rôznych znaciek? V čistiarni by ti neporadil nejaký prípravok?

januska12323
26. júl 2025

No ak máš v byte vlhko a veci napchaté na sebe nečudujem sa. Kúp odvlhčovač a pretrieď veci.

anonym_ccc94f
26. júl 2025
@anonym_autor

@vanilka83 kožené topánky tiež nikdy neumyješ ani deťom vo vode? Tam tiež len vlhkú handru použiješ?

@anonym_autor koža nikdy! nesmie prísť do kontaktu s vodou. Ak máš kožené kabelky a už si xy krát umývala🤦🏼‍♀️ tak už im nepomôže ani svätená voda. Radšej by som ich vyhodila, už v nich podľa mňa je pleseň

maryetta
26. júl 2025

No poviem ze ja ozaj minimalne kabelky umyvam a veru nesmrdia. Mozno prave tym ze su casto "premocene" tak zatuchli. Lebo nepreschnu poriadne. Este ich aj mas vo vlhkom prostredi.

danica2711
26. júl 2025

@anonym_autor prepáč, ale ty sama iným ľuďom smrdíš a tu primárne riešiš, že TEBE smrdia kabelky?! Zreorganizuj, vyčisti, vyper a hlavne vysuš celú svoju domácnosť, zjavne tam máš zatuchnuté všetko. Ale s odvlhčením a vysušením celej domácnosti sa to dá zvládnuť

anonym_03c878
26. júl 2025

Kabelky by som nechala poriadne vysušiť, teraz najlepšie vonku nechať poriadne vyvetrať. Neumývať príliš často, pokiaľ nie je fľak alebo niečo špinavé tak na to nie je dôvod. Zvonku samozrejme kedykoľvek, ale len vlhkou handričkou/prípravkom. A prípadne si hodiť dnu nejaké mini mydielko, predávajú sa voňavé vrecúška do šatníka 🙂

thereisabear
26. júl 2025

Teraz v lete ti vetranie proti vlhkosti veľmi nepomôže, aj vonku je vlhko. Kúp odvlhčovač alebo klímu.

ivik4
26. júl 2025

Nie

Strana
z3