Ako odstrániť zápach z kabeliek?
Nemôžem si pomôcť aj keď ich každý týždeň umyjem vnútro preberiem ručne či len presuším futro, stále mi kabelky smrdia takou zatuchlinou. Prípadne ak máte mejaké tipy na prateľné kabelky tak prosím link.
Mám takýto problém len ja?
@anonym_autor koža nikdy! nesmie prísť do kontaktu s vodou. Ak máš kožené kabelky a už si xy krát umývala🤦🏼♀️ tak už im nepomôže ani svätená voda. Radšej by som ich vyhodila, už v nich podľa mňa je pleseň
@anonym_ccc94f kožené kabelky som nikdy asi neumývala, len zvnútra futro. Pretieram ich občas zvon vlhkou handričkou tak raz za pár mesiacov ale vnútro periem aj každý týždeň. Len raz ma jedna brúsená kožená drahá tak nahnevala tým smradom, že som ju celú šupla do pračky v sáčkoch na pranie buď alebo a sranda ale vydržala to. Kožené topánky mojej dcéry som tak zničila, že som ich raz chcela zo zúfalstva omyť studenou vodou. Čiže len vlhčenou utierkou ich umyvaš?
Nikdy v zivote mi ziadna kabelka nesmrdela. A to mam par takych, co ich mam uz aj 10 rokov.
@anonym_autor prepáč, ale ty sama iným ľuďom smrdíš a tu primárne riešiš, že TEBE smrdia kabelky?! Zreorganizuj, vyčisti, vyper a hlavne vysuš celú svoju domácnosť, zjavne tam máš zatuchnuté všetko. Ale s odvlhčením a vysušením celej domácnosti sa to dá zvládnuť
@danica2711 Obávam sa, že to nebude len bytom a asi aj môj pot tam zohráva rolu napriek extrémnej hygiene. Ďakujem za rady, skúsim všetky.
@danica2711 Obávam sa, že to nebude len bytom a asi aj môj pot tam zohráva rolu napriek extrémnej hygiene. Ďakujem za rady, skúsim všetky.
@anonym_autor to nemyslíš vážne toto 🤦🏻♀️. Tu sa rieši na 2 stranách tvoja kabelka, a nakoniec povieš ze smrdís potom?
Kabelky by som nechala poriadne vysušiť, teraz najlepšie vonku nechať poriadne vyvetrať. Neumývať príliš často, pokiaľ nie je fľak alebo niečo špinavé tak na to nie je dôvod. Zvonku samozrejme kedykoľvek, ale len vlhkou handričkou/prípravkom. A prípadne si hodiť dnu nejaké mini mydielko, predávajú sa voňavé vrecúška do šatníka 🙂
@anonym_03c878 voňavé sáčky v skriniach keď napáchli vlhkom to bol taký smrad, že všetko bolo ešte oveľa horšie. Budem riešiť vlhko. Vetranie teraz v lete naozaj nič nezlepšuje, lebo von je vlhko tiež.
Skúsila si už obmedziť trochu tu čistotu ,lebo to už nie je dobre čo robis
Ta zatuchlina je z vlhkeho bytu … byvala som v takom byte a bolo jedno, co som robila … stale to bol taky divny pach. Kupila som susicku a industrialny odvlhcovac a bolo po probleme. Teraz mame pre zmenu take sucho, ze oprate pradlo vonia v skrini velmi dlho.
@olimuc môžeš mi prosím ťa poslať link na ten odvlhčovač? Ďakujem ti.
Autorka,ak máš vlhký byt a dokonca sa ľudia sťažujú,že aj teba "cítiť"tak problém je zrejme inde,ako v kabelke. Ak sú vlhké až nebodaj plesnivé možno steny tam,kde bývaš (za skriňami,za posteľou)tak ver tomu,že to veľmi cítiť. My sme len tak prišli na pár dní do dlhšie nepoužívaneho babkinho bytu ,bol tam veľmi stuchnuty vzduch a všetky veci nám potom pachli,aj vlasy,nasiaklo to úplne všade .
Takže v prvom rade riešit vlhký byt, veci v skrini nemaj napchate na sebe a možno zájdi aj k lekárovi, endokrinologovi,keď vravíš,že aj celkovo pot máš zapáchajúci.
Skúsila si už obmedziť trochu tu čistotu ,lebo to už nie je dobre čo robis
@minenkaa skúšala aj na dlhšie obdobie. Nepomohlo. Už po troch týždňoch kabelka tak smrdela, že som sa hanbila niekde ísť.
Autorka,ak máš vlhký byt a dokonca sa ľudia sťažujú,že aj teba "cítiť"tak problém je zrejme inde,ako v kabelke. Ak sú vlhké až nebodaj plesnivé možno steny tam,kde bývaš (za skriňami,za posteľou)tak ver tomu,že to veľmi cítiť. My sme len tak prišli na pár dní do dlhšie nepoužívaneho babkinho bytu ,bol tam veľmi stuchnuty vzduch a všetky veci nám potom pachli,aj vlasy,nasiaklo to úplne všade .
Takže v prvom rade riešit vlhký byt, veci v skrini nemaj napchate na sebe a možno zájdi aj k lekárovi, endokrinologovi,keď vravíš,že aj celkovo pot máš zapáchajúci.
@jaskolka ktoré endokrinologické ochorenia by mohli spôsobiť zápach tela peosím ťa?
Toto je už vtip tieto tvoje odpovede,kde zijes
Vies o tom, že plesne ta môžu zabiť
Nesmrdia a nikdy som im futro necistila.
@anonym_autor mne tiež žiadna nepáchne a to ich málokedy periem/umyvam. Možno práve z toho ti zatuchnu alebo nemáš v skrini stuchlinu?
@anonym_autor to nemyslíš vážne toto 🤦🏻♀️. Tu sa rieši na 2 stranách tvoja kabelka, a nakoniec povieš ze smrdís potom?
@bielasovicka problém je, že ja nesmrdim potom lebo dodržiavam hygienu a všetko do bodky. Ak smrdim musí byť za tým nejaká diagnóza, alebo vlhko v byte. Veci mi voňajú. Tak ja už naozaj neviem. Riešim kabelku, pretože by som nečakala, že kabela napáchne zvnútra kvôli nejakému údajnému mojmu pachu. Nesťažujú sa všetci, len pár krát som také zachytila. Je mi to veľmi nepríjemné samozrejme a zvlášť keď viem, že nie som žiadna špindíra.
Toto je už vtip tieto tvoje odpovede,kde zijes
Vies o tom, že plesne ta môžu zabiť
@minenkaa pravidelne každé tri roky maľujeme byt, nábytok pri stenách nedržím. Jedine žeby to šlo z kúpeľne tej by sa zišla rekonštrukcia. Plesne mimo kúpeľne som nikde nenašla a tie som hneď ošetrila a zaviedla preventívne opatrenia.
Napríklad pri ochorení nadobličiek , štítnej žľazy, pankreasu,tam všade je možné mať zmenený pach potu.
Trebars diabetika môže byť niekedy cítiť za jablkami,je to taka typicka vôňa, bežne to bolo cítiť na oddelení,kde sme ich mali veľmi často.
Inym zenam kabelky vonaju? V zivote som nikomu kabelku nevonala. Dokonca mam 10e ruksak z Pepca,co nosim stale,nikdy nijako nesmrdel. Nechapem fakt,co s tym robis. Co v nich nosis olomoucke syrecky? 😁
Kabelky mi nikdy nesmrdeli necistim ich udrziavam ich čiste. Urcite by som ich nemala natlacene v skriny . Zaves na botniku . Su zatuchnute Lebo ich moc vlhcis plus byt mas vlhky a skrinu natlacenu . Skus dat do nich rizu mala by zobrat tu vlhkost a prasok do pecenia odstrani puch . A nechaj ich na vzdusnom mieste.
@minenkaa aj to som už skúšala, že som ich vystriekala sprejom. Práve to, že všetkých ženám kabelky voňajú a cítim to že len moja páchne. Doma držím poriadok, pravidelne vytieram, periem umývam. Ja dodržiavam hygienu denne, periem uteráky no problém trvá stále.
@anonym_autor tak potom....je to tou kabelkou,proste materiálom, ja by som ju normálne vyhodila kúpila inú
Kabelky mi nikdy nesmrdeli necistim ich udrziavam ich čiste. Urcite by som ich nemala natlacene v skriny . Zaves na botniku . Su zatuchnute Lebo ich moc vlhcis plus byt mas vlhky a skrinu natlacenu . Skus dat do nich rizu mala by zobrat tu vlhkost a prasok do pecenia odstrani puch . A nechaj ich na vzdusnom mieste.
@miadi skúsim, ďakujem.
Napríklad pri ochorení nadobličiek , štítnej žľazy, pankreasu,tam všade je možné mať zmenený pach potu.
Trebars diabetika môže byť niekedy cítiť za jablkami,je to taka typicka vôňa, bežne to bolo cítiť na oddelení,kde sme ich mali veľmi často.
@jaskolka snažila som sa dostať na endokrinológiu 2x no nezobrali ma, odmietli ma aj objednať. Budem to musieť skúsiť znova.
Aj získaný diabetes tak cítiť? Aj ľahšie formy diabetu?
Prečo tú kabelku nevyhodis?? Ja mat takú smradlavu kabelku tak už je v koši dávno pradávno 😉
@mandzula áno v byte (panelák) máme vlhko. Mame aj rybičky či ako sa ten chrobak volá. Preto denne vetrám viac krát ľuftom a WC a kúpeľňu nechávam otvorenú. Kabelky skladujem v skrini pod zavesenými vecami dosť natesno tam sú, nadkladané na seba.
@anonym_autor Nemaju taky zapach ako veci zo secondhandu? Vlhkost? To uz iba vyhodit.
V živote som neumývala kabelku. Teda raz, keď sa mi tam čosi vylialo. A to som otočila von podšívku a len mydlom vyšúchala a nechala vyschnúť. Čo tam nosíš, keď ju umývaš?
Prečo tú kabelku nevyhodis?? Ja mat takú smradlavu kabelku tak už je v koši dávno pradávno 😉
@ceresnicka111 nie som milionár a z textu si mohla vyrozumieť, že sa nejedná len o jednu kabelku. Asi bude aj problém, že je zavretá v skrini a nie voľne.
@olimuc môžeš mi prosím ťa poslať link na ten odvlhčovač? Ďakujem ti.
@anonym_autor ja som ho kupovala uz davno ca 8-9 rokov dozadu a presunul sa do apartmanu pri mori … ale z vlhkosti 72-73% stiahol v kratkom case na 60% … potom mu to ide pomalsie … bol to trotec - nieco podobne ako tento, ale kupovany bol v DE
https://www.biet.sk/p/63758/odvlhcovac-vzduchu-....
Ja som nikdy žiadnu kabelku neumývala a nesmrdí ani jedna z nich. Ani si neviem predstaviť, ako by som umyla koženú kabelku.
@anonym_autor necitala som vsetky komenty, ale nemate tie kabelky uz ako nove take “smradlave”? Mne sa parkrat stalo, ze som objednavala z netu a tak strasne pachli ze az (A to z toho nedostanete nijako. Je to nieco, ako niektore cierne rifle.. tiez mozte xkrat oprat a stale budu smrdiet od farby..)

Ta zatuchlina je z vlhkeho bytu … byvala som v takom byte a bolo jedno, co som robila … stale to bol taky divny pach. Kupila som susicku a industrialny odvlhcovac a bolo po probleme. Teraz mame pre zmenu take sucho, ze oprate pradlo vonia v skrini velmi dlho.