Nová wc misa stojí od 50eur vyššie, neumyvaj,výhod a kúp nové...
Vodny kamen,zažraty az do misy...
ak budeš meniť misu,tak kúp antibakteriálnu,ona tam nemá ten okraj,takže sa tam nedrží nič ....
Stare handry namoc do octu a prilep ich tam, nechaj pôsobiť cez noc
Presne vyhodila by som a za 60 eur kúpila čisto nové
Vodny kamen nakombinovany s hrdzou z vodovodnych rozvodov a nedostatocnym cistenim. Vycistit sa to da, ale jednoduchsie je vymenit cele WC.
@rozculena antibakterialna moze byt keramika, aj to len docasne. Misa bez okraja sa vola rimless, jednoduchsie sa cisti ale bakterie si v nej hoveju rovnako ako v mise s okrajom
Niečo podobné bolo v priestoroch, ktoré sme si brali do nájmu pre prevádzku keď sme tam prišli.. Pomohol čierny domestos, tiež som to našla len niekde v diskusii ako tip. Trebalo to nechať dlhšie pôsobiť a kľudne na viackrát, ale zišlo to.
Ďakujem všetkým za rady 😍
zohnat klasicku kyselinu solnu (chlorovodikova) 36-38% a naliat do wc a potriet aj tie boky ... za polhodinku by to malo zist, alebo sa rozpustit. Pozor na ruky a dychanie samozrejme...
Skús Larrin,super vec na vodný kameň.
Kup kyselinu v 101 drogérii maju takuto https://univerzalne-cistiacie-prostriedky.heure..., zober stare handry alebo hubky na riad, nalej ten vodný kamen a na handry, poriadne tam tie handry namackaj, aby posobili na ten kamen, nechaj pôsobiť aspon 3 hodiny. POZOR daj si ochranu na ústa a rukavice. Za 3 hodinky tam nemas nic.
@betulinka1 iked ta co si poslala link je len 30-33%, hubky na riad a silonove handry to rozlepta, iba bavlna odolava.... Tiez potom ked vyhodi do igelitoveho vreca, moze ho rozleptat, resp. spravit dieru... Ale je to najrychlejsi a najucinnejsi sposob ako odstranit vodny kamen z wc .... akurat este treba riadne vetrat, inak jej zahrdzavie vsetko zelezne v blizkom okoli 😉
Mne sa osvedcilo pouzit tu silnejsiu koncetraciu a wc kefou umelou klasicky obehnut kazdych par minut mysu i pod okrajmi a aj 20 rocne zanedbane wc vyzeralo ako nove.
@egonsk Ano vetranie tiez som zabudla spomenut. Inak mne tie hubky nerozpleptalo. Minule na navsteve u babky-prababky som musela ist na WC a teda skoro som hodila 🤮. Tak som utekala kupit kyselinu, neviem ale presne kolko mala %, mali ju v 101 drogérii a zamknutú na klucik, pouzila som hubky na riad, uplne zachod ako novy.

predpokladám,že usadeniny vodného kameňa,napchaj tam nejaké staré handry namočené vo fixinele alebo cilit bang alebo niečo také,minimálne cez noc to tam nechaj