icon

Ako používať perkarbonát bez rizika?

21. jan 2025

Kto má skúsenosti? Nezničí práčku? Nezničí figy v kúpelni, špárovačku? Nemôže zničiť sifón? Ako ho používate? Je s ním možné čistiť naozaj všetko? Pri praní neničí oblečenie? Ako s ním prať a čistiť?

really8
21. jan 2025

Mna by zaujimali skusenosti s cistenim granitoveho drezu

denisa_deniska
21. jan 2025

Ja vždy nechám prádlo odmočiť v perkarbonáte, ale len biele.. pretože to je primárne bielidlo, a samozrejme nie nejaké hodvaby atď. Používam napr na utierky, to je perfektné! Takže tam, kde nechcete vyslovene bieliť, by som neodporúčala. Takto by sa asi nemal používať na nejaké lesklé povrchy, lebo “zmatnie”. A určite nepoužívať s octom..

denisa_deniska
21. jan 2025

@really8 biely, bledý drez?

really8
21. jan 2025

@denisa_deniska sedy, skor svetly ako tmavy

denisa_deniska
21. jan 2025

@really8 hm, toto neviem poradiť.. ale ak ti ide o napr vzhľad toho drezu, a nejaké mapky kameňa, čo nevieš dať už ničím dole, tak odporúčam olivový olej. Ja som objavila ameriku s ním, aj keď ja mám šedý až čierny

autor
21. jan 2025

*oprava... malo byť fugy v kúpeľni 🤭

really8
21. jan 2025

@denisa_deniska neviem co to je, proste asi jedlo nejake. Vyzera takto. Taky mi pride oranzovy, a teraz sa objavili aj tie cierne flaky🙈

denisa_deniska
21. jan 2025

@really8 skús nasypať sódu, nešetriť, jar a naliať biely ocot - a nechaj pôsobiť.. mohlo by to “vyžrať” tú farbu

rozculena
21. jan 2025

@denisa_deniska sóda s octom bude akurát tak šumieť,účinok žiadny,veď tam nastane neutralizácia

denisa_deniska
21. jan 2025

@rozculena akože áno, ale mne toto kombo plus jar vyčistilo toľko vecí, že som v šoku bola.. a to teda ja nie som nejaký fanúšik takýchto čistiacich 🙂 indukcia - zapečené jedlo, parapety - žlté fľaky od slnka.. atď

rozculena
21. jan 2025

@denisa_deniska sódu používam namiesto prášku,ale bez octu

autor
22. jan 2025

@denisa_deniska a tie parapety sa tým čistením nezničili? Nevrátila sa napríklad po roku tá zažltnutosť ešte intenzívnejšie?

denisa_deniska
22. jan 2025

Vôbec, všetko v poriadku