icon

Ako prať paplóny v práčke AEG?

haggard_222
19. feb 2025

Ahojte. Tie čo máte práčku AEG, ako sa vám perú paplóny a vankúše v nej? Na akom programe ich periete? Veľmi som naklonená tejto značke po prečítaní recenzií, ale chýba mi tam špeciálny program na ne. Clekovo sa mi zdá, že je tam tých programov málo. Pozerám radu 8000, príp 7000.
Sušičku by som chcela tiež AEG, tam pozerám že je program na prikrývky, to je predpokladám ok aj na paplóny a vankúše.
Ďakujem.

luxus10
19. feb 2025

aeg vyborny vyber, aj pracka-1500 ot, aj susicka-tu by som ale isla do rady 9000, periem periny aj vankuse, na 60 st. na programe bavlna alebo prikryvka, tam, kde mozem dat odstredit na najvyssie ot. -u mna teda 1500, potom sup susicka, a tam na program bud prikryvka alebo niektore 9000ky maju program perova bunda, tak ten tiez vyborne vysusi...ale alfou omegou je co najlepsie odstredenie v pracke...

enoula
19. feb 2025

Mame aeg, ale v podstate 90% veci periem na bavlne, zvysok vlna, rychly program. Bavlna ma najväčšiu hmotnost/nosnost a najvyššie otacky, nastavim teplotu podla potreby len

evakadlec
19. feb 2025

ja ich v nej neperiem, davam ich radsej do cistiarne

haggard_222
autor
19. feb 2025

@luxus10 Ďakujem, toto mi veľmi pomohlo 🙂 Inak neničí sa výplň vo vankúšoch a paplónoch, pri takých otáčkach? Teraz mi to tak napadlo. A ako veľmi dokrčené je oblečenie pokiaľ sa vyslovene neperie na parnom programe?
Prvú práčku som mala jednu z najlacnejších, teraz mám práčku so sušičkou 2v1 tiež najlacnejšie Beko, no keďže sa budem sťahovať a musím kupovať nové, rozmýšľam teraz ísť už fakt do niečoho kvalitnejšieho, multifunkčného, čo aj vydrží, len mám taký pocit že si to musím nejako obhájiť pred sebou, lebo málo peňazí to nie je pokiaľ je to už na hrane rady 8000/9000, ak chcem ešte aj sušičku samostatnú 😀

luxus10
19. feb 2025

pradlo nie je vykrcene...vykrcene je v pracke, ktora nema postupny ohrev pre 1. plakanie po hlavnom prani...nie je to otackami...

evita11223
19. feb 2025

nikdy som nemala na paplony specialny program a prala som ich asi milionkrat...

luxus10
19. feb 2025

pokial by sa ti nieco zdalo vykrcene, supnes do susicky na 10-30 min na studeny prefuk, a vsetko je vystrete...

periny periem aj paperove, aj umele, nic im neni...mas tam vselijake programy, a im prisposobene pocty otacok, ze aj ked je tam na svetre a vllnu 1200 ot, tak je to usposobene pre ten dany program tak, aby odstredil, ale neznicil

haggard_222
autor
19. feb 2025

@luxus10 Super, o tamtej funkcii som už počula, na vyrovnanie prádla, len na ofic. AEG stránke nie je príliš popis k funkciám. Asi budem musieť popozerať manuály, že ktorá to má a ktorá nie. Ešte raz ďakujem za info.

luxus10
19. feb 2025

da sa kupit aeg susicka aj za cca 600 e, serie 9000, treba pozerat, hladat, vyborne ceny ma planeo...u praciek s 1500 ot. je este jedna vyhoda, ze maju v stupnici teplot aj 50 st., co ma maloktora ina znacka, nikde sa o tom nepise, len ak v manuali...mne by ta 50ka chybala na bavlnene pradlo, ked je 40 st. malo, ale 60 st uz vela...ta 50ka je taky vhodny setrny ku pradlu komromis...

luxus10
19. feb 2025

ten studeny prefuk je schovany pod tlacitkami programov mix dry a bavlna, kde si mozes navolit po 10 min dlzku prefuku...

ja mam tuto https://www.planeo.sk/aeg-tr939i4c

luxus10
19. feb 2025

este u susicky je dolezite na kolko kg pradla je- 9 kg je najlepsie, pradlo ma rado priestor na susenie...

tato sus . ma ucinnost susenia B ,su aj A tie stoja od 900-1500e, finta je v tom, ak mas pracku co odstreduje na 1400-1600 ot, staci suska B, a aj to susim na nizsom stupni z 2 stupnov susenia, pradlo je suche...ak niekto odstredi na menej, nemusi si ani A ckova susicka poradit s pradlom...

luxus10
19. feb 2025

a ked sa prihlasis do planeo+, mas tam este lepsie ceny- pri tejto konkretnej suske vidim 689€ normalna cena, 620€ je teraz cena s kuponom, a s planeo plus vidim cenu 613 €...