Ako riešiť plesne v byte?
Čaute,
Ako prosím riešite plesne v byte?
Po rodičoch som našla v byte čiernu pleseň... neviem či je to tá toxická, ale ja mám alergie na plesne... a samozrejme hneď ma začalo škriabať hrdlo.
Samozrejme, mama to zastriekala savom ale nedoutierala to dobre... takže už ani neviem kde to presne je. Niektoré kúsky je ešte vidno na stene. Nie je toho zase tak veľa.
Našla som pána z profimaliar.sk a to by vyšlo okolo 2000 euro na celý byt alebo ponúkol aj len na časti bytu.
Je dobré najprv spraviť diagnostiku plesne a ovzdušia?
Písala som už aj verejnému zdravotníctvu keďže som sa dozvedela že poskytujú toto.
Ale zatiaľ som nenašla komplet firmu čo by všetko robila na Slovensku.
Prosím poraďte mi, ide ma už z toho poraziť.
Stačilo by dať zoškriabať omietku a dať vymaľovať byt? Ozónové čistenie? Alebo komplet ošetrenie?
@lexilero Netreba preháňať. Napis o aký byt sa jedna. Predpokladaná starý tehlovy nezatepleny. Rodičia nevetraju asi dostatočne a vlhkosť a pleseň sa vytvorí na najchladnejsiom mieste . Diagnostika je že niekto príde s termokamerou a preskenuje byt čo sa týka teplôt. Ale tieto problémy s plášťami sa zvyknú ukazovať skôr v jesennom a zimnom obdobi, v lete tento problémom skôr zaniká, lebo vonku je teplejšie ako vo vnútri. Dosť zvláštnej to napísané že po rodičoch. Je to teda ich byt a ty si tam prišla či boli u teba nejaký čas a objavila sa pleseň? Konkretizuj. Netreba maľovať celý byt ale ako hygienická maľba ak sa tam dlho nič nerobilo je ok. Napis viac a odpoviem ti som Stavebna ing je to skôr ten problém ale samozrejme ako som písala rodičia musia vetrať a kúriť ale to je hlavne v zime. Možno že tam sušia prádlo. Pomôže kúpa susicky a podobne.
plesen odstranis az ked zistis pricinu a t vyriesis. Moze to byt chyba stavby ale moze to byt len tym, ze sa nej´kurilo, nevetralo.
@lexilero Netreba preháňať. Napis o aký byt sa jedna. Predpokladaná starý tehlovy nezatepleny. Rodičia nevetraju asi dostatočne a vlhkosť a pleseň sa vytvorí na najchladnejsiom mieste . Diagnostika je že niekto príde s termokamerou a preskenuje byt čo sa týka teplôt. Ale tieto problémy s plášťami sa zvyknú ukazovať skôr v jesennom a zimnom obdobi, v lete tento problémom skôr zaniká, lebo vonku je teplejšie ako vo vnútri. Dosť zvláštnej to napísané že po rodičoch. Je to teda ich byt a ty si tam prišla či boli u teba nejaký čas a objavila sa pleseň? Konkretizuj. Netreba maľovať celý byt ale ako hygienická maľba ak sa tam dlho nič nerobilo je ok. Napis viac a odpoviem ti som Stavebna ing je to skôr ten problém ale samozrejme ako som písala rodičia musia vetrať a kúriť ale to je hlavne v zime. Možno že tam sušia prádlo. Pomôže kúpa susicky a podobne.
@kvietok173 Bol to náš byt, akože som tam vyrastala, rodičia tam teraz bývali pár rokov a teraz sa odsťahovali a teraz ho dali mne.
Každopádne... hej presne tá situácia čo si vysvetlila... bytovka tehlová... sused nekúri z druhej strany kde pleseň bola lebo nie je doma... a presne tam bola aj ich posteľ nasadená, nebol priestor za ňou čo bolo zlé... potom sa nevetralo kým tu nikto nebol, prádlo sa tam sušilo tiež... skôr som myslela diagnostiku že čo to je za pleseň a či je tam vzduch v poriadku.
Farbu určite vyberiem protiplesňovú alebo podobne, byt sa bude celý maľovať... len či stačí odstrániť tú časť alebo nie lebo pán mi povedal že pri čiernej plesni nestačí len ten kúsok, bolo mi odporučené otestovať tú pleseň a ovzdušie.
Ten kúsok tam vyzerá takto... teraz sa omietka až zvlnila čo to bolo zastriekané a pekne dlho sa nemalovalo tak je to popukané... väčšina plesne je preč ale máličko tam ostalo..
To biele čo tam je nie je zvlhnutie... len vymytá farba lebo sa to toľko čistilo a ružová farba je pod tým
To biele čo tam je nie je zvlhnutie... len vymytá farba lebo sa to toľko čistilo a ružová farba je pod tým
@lexilero pán chce len peniaze , zajtra Ti napíšem viac. Ale ak je z druhej strany sused teda to nie je exteriérová stena tak je to lepší prípad. Napíšem čo styk ale až zajtra poobede do IP už je neskoro a zajtra čosi mam. Pripadne dám t.c. Do správy. Zatiaľ pánovi nedaj zarobiť myslím že to nie je potrebné ☺️😉
@lexilero pán chce len peniaze , zajtra Ti napíšem viac. Ale ak je z druhej strany sused teda to nie je exteriérová stena tak je to lepší prípad. Napíšem čo styk ale až zajtra poobede do IP už je neskoro a zajtra čosi mam. Pripadne dám t.c. Do správy. Zatiaľ pánovi nedaj zarobiť myslím že to nie je potrebné ☺️😉
@kvietok173 Dobre, ďakujem veľmi pekne! 🙂

Stačilo by dať zoškriabať omietku a dať vymaľovať byt? Ozónové čistenie? Alebo komplet ošetrenie?