Ako sa účinne zbaviť chrobáka chlebovca?
Ahojte idem si pre radu pretože už som s toho extrémne vytočená asi sa poniektory stretli s malými hnedými chrobákmi ktorý sú v potravinách 🤦🏻♀️ minule som ich mala ako roj v čajoch ktoré som mala v plastových organizérov všetko som vyhodila a vyčistila a skontrolovala všetky potraviny a poličky teraz som robila poriadok v korení a všimla som si že v mojich sklenených organizátoroch ich zasa mám už neviem ako sa ich zbaviť niečo osvedčené ?
@terezia98 ja som bola cely november v panike, videla som ich vsade, uz sa mi o nich aj snivalo. Nasla niekolko zdrojov, vsetko dala do sklenenych nadob na viecko a este stale vyliezali… Podarilo sa mi najst este jeden zdroj - pernicek z trhov… Odvtedy som ich nevidela (klop klop), ale musim povedat, ze uz nemam otvorene nic, ziadne koreniny v sackoch - vsetko v dozickach. Hlavne boli v muke, v cajoch a sladkostiach. Popozeraj este poriadne, mne presli aj cez obal.
Pozri aj ryžu, strukoviny, cestoviny. Sú všade a mohla si ich doniesť aj z obchodu. Raz som kúpila ryžu a hneď v ten deň som z nej robila rizoto.. a fuj.. 🥴
Riešila som to 2 roky, nakoniec som zistila. - liezli ku mne z bytov nado mnou ( boli tam prázdne byty, nik neupravoval, nestaral sa). Mohla som vyhadzovať, čistiť, stále som ich mala v kuchyni. Pomohlo až keď vystriekal zdrojový byt nado mnou.
@martinka17 wau tak nadomnou žije alkoholik ako sa stará o byt netuším ale už to riešim od minulého roka a stále ich tu mám už neviem vyhodim všetko vycistim a uvidím
@terezia98 držím palce.nale podľa mňa zdroj je u neho v byte, ale neporadim ako postupovať, u nás to bolo ľahké, byt vlastní mesto, preto sa o to postarali.
@martinka17 no to ste mali šťastie 🙂 môj manžel je domovník ale nič neporieši on sused s ním nieje reč takze tak bohužiaľ :/ práve som všetko vyhodila a vygruntovala celu kuchyňu tak uvidíme či pomôže ak nie budem vedieť že zdroj je inde
@strasko toto som presne včera urobila 🙂 všetko vyhodila a vydezinfikovala všetky poličky a skrinky aj zásuvky a do každej poličky dala bobkový list 🙂 ráno som sa pozerala žiadneho som nikde nevidela co sa týka kuchyni a všetko co bolo v poriadku som dala do plastových a sklenených organizérov a dúfam že už ich tam mat nebudem 🙂 nikdy predtým som s nimi problém nemala až minuly rok cez leto som si ich všimla celé hniezdo v plastovom organizére kde som mala všetky druhý naukladaných čajov a od tej doby sa ich nemôžem zbaviť

Mne keď nezabralo dôkladné vyhádzanie a vyčistenie všetkého vrátane všetkých dierok a štrbiniek tak moja voľba bola, že som všade napchala bobkový list. Raz mi to poradila mamina a naozaj toto jediné mi na tie potvory zaberá.