Ako sa účinne zbaviť múch v starom dome?
Dobry den . Kúpili sme stary dom a mame šialene vela múch . Ráno sa zobúdzam na tom ze na mne sedia a neviem spat stipe ma a svrbi z nich telo . Mucholapky pomôžu len na chvíľu ,dala som biolit do zásuvky to vobec nepomaha ,vraj mesiac to pomaha a zabije ich to ale len to tu smrdi . Vystriekat mozne az ked bude teplejšie so sprejom lebo nemáme kam ist ,prosim poraďte ako sa ich zbavit navzdy kludne aj banské recepty ale co fungujú 100000%
banske recepty nefunguju. Preco ano nanastriekata biolit skor ako odidete z domu, kym sa vratite, muchy pokapu a vy len vyvetrate a pozametate mrtvoly
Alebo kupte dymovnicu na vydymovanie hmyzu, a zapalte a chodte na vylet
https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.li...
veď ešte je zima,kde by sa nabrali? Máte na dvore hnoj? Alebo susedia? Chováš prasce alebo niekto v blízkosti? Alebo máš niekoľkotýždňovú mŕtvolu pod posteľou?
Tiez nechapem odkial ich mate. Najdi zdroj, odniekial sa najskor liahnu. My mame nutene vetranie, takze much mame malo aj v lete. Na tych par, co pustime dverami, mame "lapac". Nieco ako https://www.alza.sk/hobby/cattara-lapac-hmyzu-u... - nemam presne tento, len podobny. Je v nom modre svetlo a zabija elektrickym vybojom.
Stalo to "par evri", sam som prekvapeny ze to celkom chyta. Ak dole kvapnem trochu octu, pochyta to na jesen aj octomilky.
presne tak, hľadaj zdroj, môžu lietať od susedov ak niečo chovajú. Ak je to dedina, sú v dedine maštale - prasatá, dobytok ? Je potreba lapače, odpudzovače a sieťky.
@kristina23433 sucitim, my sme mali tiež problém s muchami keď sme sa nasťahovali. Nám sa museli niekde okotit, lebo to nebolo možné. Sieťky na okná, nenechavat otvorené dvere, denne vynášať kos, kyblik na kompost, používať sieťku na ovocie. Bol to boj, mucholapkou som ich zabíjala, ale odvtedy sme problém s muchami nemali. Klop klop
nám lietajú od suseda, chová okrem prasiat všetko možné a v záhrade má hromadu kompostu.
@kristina23433 elektrickú mucholapku ste neskúšali mať pustenú?
@kristina23433 keby som nezažila, neverím
Toto sme mali jednu zimu v Rakúsku na lyžovačke.Štýlový, krásny, ale starý domček prerobený a na poschodí muchy, veľké, tučné, čierne, každý deň ďalšie. Za ten týždeň sme nemali šancu zistiť, odkiaľ sa liahli. Boli ale väčšinou len na oknách a večer okolo lámp. Neporadim, ale sucitim
Muchy sa na jeseň , keď sa zozimilo, mohli niekde vnútri schovať, rozmnožiť a v teple vyliezať. Keď odchádzate cez deň von, vystriekaj priestory biolitom a potom dobre vybetraj. Vysávačom povysávať mŕtvoly, aj všetky spoje v stenách, kúty, medzery. Možno pár x opakovať, neexistuje aby nezabralo.
Pred rokmi, keď sa všade chovali doma hospodárske zvieratá, bol mrte múch prirodzený jav, ale vždy sme sa ich vedeli zbaviť. Alebo radikálne obmedziť.

to kde sú tie muchy však ešte ani nelietajú...
máte nebožtíka v dome lebo potom by odkiaľ boli...