icon

Ako sa zbaviť invázie mušiek doma?

23. jún 2025

Ahojte poprosím vás. Ešte večer som vysávala a nikde nič nebolo, poslednú hodinu sa drapem všetko ma svrbi zacervenalo mi oko. Keď som išla spať všimla som si ze po stene sú mušky. A sú ich stovky. Lietajú popod lampu lezú po stene. Sieťky na oknách mam a ešte pred pár hodinami tu neboli 🤦‍♀️ vyzerá to ze je to akoby viac druhov. Jedne väčšie iné menšie jedne hnedé ďalšie svetlé. To co je na ovocí som zabila na stole kvôli foto ze co cca to je. Nemám doma žiaden sprej pretože nikdy taky problém nebol nikdy tu nebol ani mravec ani mucha, zavrela som okno aj dvere do izby dala im tam ten jablčný ocot a ovocie (pre prípad ak by to boli vinné mušky tak to funguje), uvidím ráno, najradšej by som zapla vysávač a zbavila sa ich na teraz aspoň takto ale mame susedov akých mame a nočný kľud je niečo sväté. Prosím vás skadiaľ sú a prečo? Hlavne tak zrazu a také množstvo. Fakt sú ich stovky sú úplne všade. Ďakujem

Ako sa zbaviť invázie mušiek doma?Ako sa zbaviť invázie mušiek doma?
andreatytler
24. jún 2025

Na tom obrazku to vyzera ako mravce. Tie s kridlami. Z niekadial sa vyrojili. Neblazni a hned zapni ten vysavac. Kasli na susedov. Toto je urgentna situacia. Snad nebudes spat so stovkami mravcov, alebo much v byte.

slavomira236
24. jún 2025
@andreatytler

Na tom obrazku to vyzera ako mravce. Tie s kridlami. Z niekadial sa vyrojili. Neblazni a hned zapni ten vysavac. Kasli na susedov. Toto je urgentna situacia. Snad nebudes spat so stovkami mravcov, alebo much v byte.

@andreatytler u nas doma tiezvrano bolo kopa na zemi v kuchyni. Su roky ked ich takto mame v noci nic a rano pridem aj 100 ka nechapem odkial

elenita
24. jún 2025

Tiez mi to pripomina tie okridlene mravce, tiez sme mali doma invaziu.

isis234
24. jún 2025

Keď vytlačím šťavu z citrona, šupu nechám na parapete. neprídu mušky.
Uvar litri vody sáčok rozmarínu ( kupiš v potravinách ako korenie), vyluhuj, do vlažného daj za 1 PL octu. Vychladnuté prelej do rozprašovača a ostatné v pohári v chladničke skladuj. Postriekaj okolo okna, parapet, aj sieťku na okne. Môžeš aj v byte vstreknúť.
Skús dať do misky na stôl do prekrojeného citrona trochu soli. Nechaj to tam cca 4 dni a potom vyhoď. Alebo v miske soľ a toho nakvapkaj esenciu mätu alebo citron... akú vôňu máš rada...
Je to vhodné aj proti kliešťom, komárom, muchám, mravcom.. postriekať sa - odev keď ide do prírody

autor
24. jún 2025
@andreatytler

@andreatytler do rána zmizli ani stopa po nich neostala, netuším kde sú 🫩

andreatytler
24. jún 2025

Pana... to co je? To ze zmizli, by ma este viac trapilo ako keby tam ostali, lebo teraz budem uvazovat ze v ktorej stene, alebo spare su zalezeni.