icon

Ako skladovať oblečenie podľa Marie Kondo?

martinami274
14. jan 2024

Ahojte žienky,
mám prečítanú knihu o upratovaní od Marie Kondo.
Veci som pretriedala, aj raz ročne ešte triedim.
Ide to pomaličky,ale ide. 🙂
Len pri oblečení mám problém. Pevnejšie oblečenie sa dá krásne poskladať,ale také z tenkej látky, to vôbec nedrží tak nastojato. Predpokladám,že to treba zavesiť na ramienko.
Len toho potom bude veľa na ramienkach.
Je aj nejaké skladanie,aby sa oblečenie s tenkou látkou nekrcilo,keď sa poskladá? Alebo jediné riešenie je to zavesiť?
Ďakujem 🙂

lenicka999
14. jan 2024

Ja vešiam jedine blúzky ktoré predtým žehlím. Inak všetko skladám. Čo konkrétne máš na mysli z tenkej látky?

slavomira236
14. jan 2024

@martinami274 ja som skusala tak ukladat a mne to nevyhovuje. Vratila so sa ku kominom

gvenduska
14. jan 2024

Klasika komín rad radom okrem košieľ a bluzok

martinami274
autor
16. jan 2024

@lenicka999 mám také tričká,resp.topy..a tie aj keď poskladané ,tak na stojato mi nestoja v krabičke

martinami274
autor
16. jan 2024

@slavomira236 ja som teraz začala, len pár dní tak nám poskladané prádlo..uvidím či bude pokrčené,keď ho vytiahnem

martinami274
autor
16. jan 2024

@gvenduska asi aj ja tak pôjdem, len ja mám aj tričká..niektoré tenšie sú lepšie na ramienkach.

lenicka999
16. jan 2024

tak ich daj na trochu na tesnejšie do krabičky aby sa mali o čo oprieť.

summer23456
16. jan 2024

@martinami274 ja tak skladám veci a mne tiež same nestoja, možno keby ich zlozis na menšie časti,tak by stáli. Mne to ale nevadí,ja ich mám na tesno v krabici,prípadne opreté jedno o druhé,takze tam stoja. Keby ich dám len voľne na stôl napr tak nestoja samé.

nekonecna_katastrofa
16. jan 2024

@martinami274 Ja som si jej metódu upravila, že z jednej strany urobím akoby kapsu a do nej ten poskladaný zvyšok vsuniem, čiže to pekne drží aj samo. Skúsim pozrieť, či ten postup nenájdem na pintereste

nekonecna_katastrofa
16. jan 2024

@martinami274 Na pintereste alebo IG nájdeš XY spôsobov, stačí si vybrať ten svoj. Ešte inú metódu používam, že tiež sa to vloží do kapsy, ale ten postup je iný. Ale to som tak narýchlo nenašla.

nekonecna_katastrofa
16. jan 2024

@martinami274 Ale ešte inú metódu mám, je toho kvantum, len si treba pozrieť a nájsť ten svoj spôsob.

martinami274
autor
5. feb 2024

@nekonecna_katastrofa a veci nie su potom pokrčené , ked ich vytiahnete?

nekonecna_katastrofa
5. feb 2024

@martinami274 Ako ktoré. Záleží aj ako dlho sú poskladané. Mám takto veci aj sezónne, tak jasné, že keď vytiahnem po polroku, sú otrasné. Ale tie čo mám stále v obehu sú ok. No ja si nepotrpím na super vyžehlené, tričko sa na mne hneď vyrovná, blúzky nenosím, svetrom a mikinám to nevadí.

martinami274
autor
5. feb 2024

@nekonecna_katastrofa ja som všetko chcela naukladať do tých priečinkov, ale asi veci musím aj vešať na vešiak. Dakujem...akurát som vyhádzala dalšiu skrinu, zatial len triedim a idem dnes aj na skladanie. 🙂

nekonecna_katastrofa
5. feb 2024

@martinami274 No ja to mám hlavne kvôli úspore miesta. Nemám takú veľkú skriňu, aby som mohla všetko vešať. Deťom som do komody tiež tak skladala, ale im sme kúpili skrine a už aj tričká, mikiny vešiam, je to rýchlejšie.

martinami274
autor
5. feb 2024

@nekonecna_katastrofa ja mam jednu skrinu na bundy, a jednu dvoj na vešania a jednu malu na vešanie..ale to fakt musím len tie veci, ktoré sú také tenké, že ak by som ich poskladala tak sa pokrčia.

simca06022011
5. feb 2024

@martinami274 ved si to poskladaj ako len chces.. radsej si jemne pradlo zavesim, ako to zrolovat a zlozit a potom to mam ako keby to krava pozula... zase netreba to prehnat. Ak nemas 15m2 izbu ako v japonsku cely byt pomaly, tak na co by som to robila? Ked mam riadnu skrinu a kopu priestoru? a ano knihu som aj ja citala. JEdine co davam do boxu zrolovane, su dcerine croptopy...
Nevidim zmysel ani v otm vyhadzovat oblecenie. Ked tak nekupovat.
CO sa tyka skladania triciek, tak pomocnik dobry je karton, a ked to mas klasicky poskladane s nim (boky k sebe, a potom napolovicu cele), tak to este zlozis raz na polovicu... drzi to aj pokope a ani vela miesta to nezaberie. Ale jemne p radlo, tenke veci, sa pokrcia.