Ako správne prať tričká, aby sa nezbehli?
Žienky poradte, lebo som už na prášky z toho...
Ako periete klasické tričká? Ja mam pocit, ze mne sa všetko zbehne. Kúpiť si uplne normálne tričko v H&M alebo reserved, dám prat a zrazu akoby o cislo-dve menšie je. A to periem na 40°C alebo na 30°C ako píše na štítku. A aj tak sa to zmenší 🤦♀️
U nás ten istý problém, ja periem tričká na 30° a vytiahnem menšie alebo kratšie :D Do sušičky niektoré už vôbec nedávam, ale aj tak sa pri praní zmenšia.
@janka1224 susicku nemám ani, všetko vesiam na susiak v izbe... a fakt neviem uz co robit, lebo si človek vyskusa tričko v obchode, všetko super, da ho raz vyprať a malé je 🫣
Ja tiež sušičku nemám. Tričká periem na 40-ke a následne vyvesím a vysuším zavesené na vešiaku. Ešte ich vždy ponaťahujem a upravím, zatiaľ sa mi nezbehlo žiadne.
Mne sa to nikdy nestalo. Buď nekvalitné handry alebo blbá práčka.
Ja keď tu čítam ako ženy perú na 40ke alebo vyšších číslach, tiež nad tým uvažujem 😀😀
Periem na 30, do sušičky tričká ani nohavice nedávam, takto sa mi ešte nič nezmenšilo. Na 40ke áno, skrátili sa
@meluzina29 mužove pracovné tričká periem na 60 alebo niekedy aj 90°, nikdy sa nezmenši a to ich dávam v zime aj do sušičky. Aj obyč tričká hlavne biele a čierne periem na 60° a farebné na 40°. Ani jedno tričko nemáme menšie alebo poškodené
To bude tym, ze je to hm a reserved, umele vlakna v tom a tak to meni tvar uz pri nizkej teplote... treba pozerat zlozenie a vyberat bavlnene...
Kvalita ide dole vodou. Nie je tricko ako tricko aj od toho istého vyrobcu. Zlozenie sledovat a mozno kúpiť inde. Tiež podobna skusenost s tymito.
Ja som kupodivu milo prekvapena tesco obyc jednofarebné tricka, tie co vydrzia.. a to periem 40, susim vsetko na bavlne. Next je ok, Mohito sa zatiaľ tiež tvari ok, uvidím kolko vydrzi
Mne sa osvedcilo dat aj pri zmykani mensie otazky, t.j.namiesto 1400 len 1000
To bude tym, ze je to hm a reserved, umele vlakna v tom a tak to meni tvar uz pri nizkej teplote... treba pozerat zlozenie a vyberat bavlnene...
@anjelicek26 snazim sa len bavlnené, lebo v iných materiáloch sa necítim dobre, potim sa. Ale asi treba fakt detailnejšie pozerať na to zloženie
@meluzina29 mužove pracovné tričká periem na 60 alebo niekedy aj 90°, nikdy sa nezmenši a to ich dávam v zime aj do sušičky. Aj obyč tričká hlavne biele a čierne periem na 60° a farebné na 40°. Ani jedno tričko nemáme menšie alebo poškodené
@anonym_81e9b7 velmi pekne ďakujem za radu, fakt mi to velmi pomohlo😃😃😃
@anonym_81e9b7 velmi pekne ďakujem za radu, fakt mi to velmi pomohlo😃😃😃
@meluzina29 tvoja otázka znela, ako periete klasické tričká - ja som ti dala odpoved ako je to u nás. 😀 možno to je kvôli tomu, že si dávame zalezat na kvalite tričiek. Radšej si priplatíte než kupovať šmejdy ktoré sa zničia pri 30°
@meluzina29 tvoja otázka znela, ako periete klasické tričká - ja som ti dala odpoved ako je to u nás. 😀 možno to je kvôli tomu, že si dávame zalezat na kvalite tričiek. Radšej si priplatíte než kupovať šmejdy ktoré sa zničia pri 30°
@anonym_81e9b7 akoze takto.. prala som oblečenie na 60 a aj na 90, hlavne pracovne bavlnené, a všetko ok. Pánske veci ok. Len tie naše dámske tričká katastrofa 🤦♀️
@anonym_81e9b7 akoze takto.. prala som oblečenie na 60 a aj na 90, hlavne pracovne bavlnené, a všetko ok. Pánske veci ok. Len tie naše dámske tričká katastrofa 🤦♀️
@meluzina29 ja periem aj moje na tie isté stupne a všetko mám ok. 😄 ani raz sa mi nestalo že by sa niečo zmenšilo alebo zničilo
Ja periem vždy podľa toho, čo je na štítku - tričká teda väčšinou na 40°C, program bavlna. Tričká sú stále ako nové. Sušičku nemám a ani nechcem.
@meluzina29 ja periem aj moje na tie isté stupne a všetko mám ok. 😄 ani raz sa mi nestalo že by sa niečo zmenšilo alebo zničilo
@anonym_81e9b7 a odkiaľ väčšinou kupuješ tričká?
@anonym_81e9b7 a odkiaľ väčšinou kupuješ tričká?
@meluzina29 väčšinou miu miu, alo, polo, skims a máličko zara
@meluzina29 je to normálna vlastnosť bavlny že sa pranim zbehne. A tie čo tu píšu že majú stále veci ako nové sú pravdepodobne slepé 😅
@meluzina29 je to normálna vlastnosť bavlny že sa pranim zbehne. A tie čo tu píšu že majú stále veci ako nové sú pravdepodobne slepé 😅
@anonym_006833 nie niesom slepá ☺️ veci sú stále ako nové
Ono dnes ani tá bavlna nie je väčšinou čistá bavlna, i keď píšu 100% bavlna. Je tam aspoň dáke % lycra. Radšej ozaj investovať do drahších značie, vydržia byť pekné x-praní. Mám rada Zara, Next, Holistare, Puma.
@meluzina29 farebne tricka periem na 40 svetlucke farby 60 a biele aj na 90 raz za cas anic sa mi nezbehuje. Mne lem pamcuchy s susicke sa detske skratili a bavlnene teplaky a leginy to uz do susicky nedavam.
Máme veľa tričiek neznacky ešte Móda Prima, teraz atlas for men, Bonprix, witt, občas Tesco ale aj C &A, operiem na 40 a nezrazilo sa ani jedno. Znaky nosenia majú až po pár rokoch konce rukávov a goliere.
Slepá nie som.
@meluzina29 no ja neviem... zacala by som tym, ze nekupuj suntove veci v hm a reserved. Alebo aspon kup bazarove, ktore uz niekto pral...

U nás ten istý problém, ja periem tričká na 30° a vytiahnem menšie alebo kratšie :D Do sušičky niektoré už vôbec nedávam, ale aj tak sa pri praní zmenšia.