Ako účinne odstrániť lepidlo a vyčistiť trúbu?
Ahojte, kedze mi tu vzdy dobre poradite. Mala som na nabytku ochranne lepky pre maleho a po niektorych ostali vcelku neodstranitelne kusky lepidla ci samotnej lepky. Poznate nieco overene co neposkodi nabytok?
A nahodou nieco overene na trubu?
Dakujem 🫶
@evickuska lepidlo z nalepiek ide dole technickym benzinom (kupis aj v kazdom obchodaku). Na rury je dobry penovy sprej napr. z Lidla alebo DMky (predtym dobre pretrepat). Niektore su top a pena drzi dlhoooo a rozpusta pripaleniny. A CIF tiez dokaze pomoct.
Ja na trubu pouzivam ocot a sodu bikarbonu, zmiesam, natriem, zapnem trubu na 50 stupnov a hodinu necham posobit
Lepidlo z nálepiek dáš dole odstraňovačom - je v speji bežne z Hornachu, alebo podomácky jedlým olejom.
Zvysky lepidla natriet olejom alebo mastou (aj stary krem postaci), na druhy den zoskrabat a docistit technickym benzinom
@viestta pokial ma ten "papierovy" (ikea) nabytok, olej sa moze vsiaknut a sprqvi flaky. Rovnako dlhsie posobenie oleja vsiakne aj do drevotrieskoveho polskeho, lebo ta dyha je porezna dost..
Ja som z drevotrieskovych policiek odstranil nalepky bez ohrozenia so sgrassa&brilla, staci jemnou stranou žiňky pokruzit a vacsinou povoli pomerne rychlo.
@evickuska https://www.dimarko.sk/produkt/cistiace-prostri...
Tu objednavam mam z tejto znacky aj cistic na nerezovy povrch a na vodny kamen.

@evickuska na trubu pouzivam cif.