icon

Ako účinne odstrániť lepidlo a vyčistiť trúbu?

evickuska
1. máj 2024

Ahojte, kedze mi tu vzdy dobre poradite. Mala som na nabytku ochranne lepky pre maleho a po niektorych ostali vcelku neodstranitelne kusky lepidla ci samotnej lepky. Poznate nieco overene co neposkodi nabytok?
A nahodou nieco overene na trubu?
Dakujem 🫶

domkakvet
1. máj 2024

@evickuska na trubu pouzivam cif.

madeincssr
1. máj 2024

@evickuska lepidlo z nalepiek ide dole technickym benzinom (kupis aj v kazdom obchodaku). Na rury je dobry penovy sprej napr. z Lidla alebo DMky (predtym dobre pretrepat). Niektore su top a pena drzi dlhoooo a rozpusta pripaleniny. A CIF tiez dokaze pomoct.

egonsk
1. máj 2024

@evickuska nalepky idu dole lahko zo skla, keramiky i smaltu s isopropanolom (isopropylalkohol), len na plasty by som daval pozor, tam im moze uskodit...

kiki68
1. máj 2024

Ja na trubu pouzivam ocot a sodu bikarbonu, zmiesam, natriem, zapnem trubu na 50 stupnov a hodinu necham posobit

pinkgirl
1. máj 2024

Lepidlo z nálepiek dáš dole odstraňovačom - je v speji bežne z Hornachu, alebo podomácky jedlým olejom.

viestta
1. máj 2024

Zvysky lepidla natriet olejom alebo mastou (aj stary krem postaci), na druhy den zoskrabat a docistit technickym benzinom

evickuska
autor
1. máj 2024

@domkakvet klasicky biely?

evickuska
autor
1. máj 2024

@egonsk ja to mam na polickach a kuchynskej linke aby mali neotvaral a moc to dobre nejde

evickuska
autor
1. máj 2024

@pinkgirl olej ma nenapadol 🙆‍♀️

evickuska
autor
1. máj 2024

@viestta neposkodim tym ten nabytok?

viestta
1. máj 2024

@evickuska nie, neposkodis. Teda ak nemas nabytok z masivu

egonsk
1. máj 2024

@viestta pokial ma ten "papierovy" (ikea) nabytok, olej sa moze vsiaknut a sprqvi flaky. Rovnako dlhsie posobenie oleja vsiakne aj do drevotrieskoveho polskeho, lebo ta dyha je porezna dost..
Ja som z drevotrieskovych policiek odstranil nalepky bez ohrozenia so sgrassa&brilla, staci jemnou stranou žiňky pokruzit a vacsinou povoli pomerne rychlo.

marca12
1. máj 2024

@evickuska Na ruru je najlepsi Sanitec Fornonet,cistim s nim digestor aj kuchynské dvierka. Aj 100rocnu mastnotu a zapecenu ruru krasne vycisti.

evickuska
autor
3. máj 2024

@viestta nie nie klasiku

evickuska
autor
3. máj 2024

@marca12 kde kupujes?

marca12
3. máj 2024

@evickuska https://www.dimarko.sk/produkt/cistiace-prostri...

Tu objednavam mam z tejto znacky aj cistic na nerezovy povrch a na vodny kamen.