icon

Ako účinne odstrániť vodný kameň z skiel v sprche?

nikolet29
16. aug 2024

Poraďte niečo čo odstráni vodný kameň zo skiel v sprchači. Skúšala som Pulrapid, Fixinelu, 20% ocot a nič

Strana
z2
melaniiiiia
Autor odpoveď zmazal
evansova
18. aug 2024

@milanemila Ano, iste mas sprchovy kut znacky Ravak. Vycistit, natriet emulziou ich znacky a pokoj aj tri tyzdne, voda steka. Nastastie som na to myslela uz ked sme stavali dom a dala som si poradit.

milanemila
18. aug 2024

@evansova nemame sice ravak, ale to je asi jedno ta emulzia je super ja nou pretieram aj cierne kupelnove baterie.

tamtamka26
21. aug 2024

mne sa najlepšie osvedčila zelená fixinela na sprchové kúty. nastriekať na vlhké sklá, nechať pôsobiť a pekne zíde. ak nie, treba zopakovať....😝

nikolet29
autor
21. aug 2024

@tamtamka26 a skúšali ste Pulrapid, Fixinelu?

hara_vara
21. aug 2024

@nikolet29 neviem čo to odstráni
ale mne sa to nerobí pretože po každom sprchovaní utriem sklo
nemala som to nikdy 🤗

tamtamka26
21. aug 2024

@nikolet29 nie, lebo som mala vaňu. odkedy mám sprcháč, používam fixinelu zelenú na to určenú.

cucoryedka
6. nov 2025

@nikolet29 podarilo sa Ti to vycistit? mam rovnaky problem, po kupe domu s dedicstvom v podobe zanedbaneho kutu ... uz som sa pytala v inej diskusii, ale nic nepomohlo (a ja sama toho poskusala) ... ci uz ostava len vymenit? dakujem 😊

nikolet29
autor
6. nov 2025
@cucoryedka

@nikolet29 podarilo sa Ti to vycistit? mam rovnaky problem, po kupe domu s dedicstvom v podobe zanedbaneho kutu ... uz som sa pytala v inej diskusii, ale nic nepomohlo (a ja sama toho poskusala) ... ci uz ostava len vymenit? dakujem 😊

@cucoryedka nepodarilo sa to vyčistiť

cucoryedka
6. nov 2025
@nikolet29

@cucoryedka nepodarilo sa to vyčistiť

@nikolet29 ach jo ... dakujem

michaela329
6. nov 2025

@nikolet29 mne to ide s normálnym kuchynskym octom. Máme studňu, tvrdú vodu a ide to pekne dole.

Strana
z2