Ako účinne vyčistiť zatuchnutý textilný gauč?
Ahojte s cim cistite gauc? Textilny. Mam pocit ze ked na nom sedim ide mi do nosa taka zatuchnuta vona, ide to z gauca, mam pocit ze je cely zatuchnuty. Rano ked vojdem do obyvacky citim ten smrad z gauca. Skusila som ho pretriet handrickou s teplou vodou zmiesany ariel a lenor na vonu, s tym ho drhnut, nasledne som ho vytepovala Karcher tepovačom, kde som pouzila ten ich roztok. Avsak mne ten gauc stale smrdi!! 🤮 Poradte co sa da na to pouzit.
Tak je pravda, že môj muž si zafajčený a prepotený na sedačku nelíha. Nežijeme v stredoveku, keď je spotený, špinavý, zasmradený, tak sa ide riadne osprchovať. Ako píšem, ľudia majú sedačky vyše 10 rokov a mesmrdia im. Áno, ak si tam líhate smradľaví a prepotení, tak bude skôr či neskôr smrdieť každý gauč. Ale to nie je problém gauču, to je problém hygieny.
@simca06022011 Ja mam tepovac taky kde do priehradky sa ma naliat ten prostriedok spolu s vodou.
@melanta Tak neovplyvnim to, ked pride po 24ke domov zo sluzby, spoteny, skoro rano, tak odpadne rovno na gauc kde zaspi…
no tak optom ano, tiez to tak mam... len si pozri navod kvoli penivosti atd, ci nie su tam nejake zakazy/upozornenia.
@simca06022011 No ja mam karcher a maju na to ten specialny prostriedok. Preto meviem ci je dobre tam davat persil
vsetci maju specialny prostriedok.🙂 rob ako myslis, tvoj ciel je cisty gauc, tak skus teda s tym cisticom to viac krat vycistit a dobre vysusit potom....
@simca06022011 Skúsim dať ten čistič ale do toho dám aj kusok ariel gélu…
Včera som ho tepovala, trochu ten smrad vyšiel ale nie úplne, stále keď si blízko pričuchnem tak cítim, asi budem musiet viackrat
No aby som sa takto trápila a vkuse tepovala nejaký hnusný starý smradlavy gauč? Ved si kúp nový a nauc chlapa sa sprchovat aby na ňom nelezal špinavý spotený (ináč toto nerozumiem, vsak sa osprchujem a som čistá a ľahnem si nie) a máš po probléme.
@aurora33 To neovplyvnim, muz ked rano o 7mej dojde z 24tky, rovno ako je obleceny odpadne na gauc a tam zaspi… Proste je tak dodrbany ze tam odkvecne..
No vidim to tak ze kupim novy gauc, len neviem kde vyhodim tento stary? Je to obrovske Ucko, ja to ani nemam kde vyhodit
tiez mam deky a gauc ako noovy
A nedavam deky dole ani ked pride navsteva a uz vobec s detmi..nezaspinia moje tak mepotrebujem ani od cudzich. Navsteva tiez ktovie kde predtym sedela deti aj v piesku niekde a potom u mna sadnu na gauc .
určite daj nejaké poťahy - deky na ten gauč ale aj na nový keď kúpiš, nakoľko tam manžel spáva
Určite nekupuj nový gauč. Pokiaľ tam muž ľahá a spí tam po práci, budeš za čas tam, kde si teraz s tým smradom.
Jedno čo odporúčam, je skúsiť to dať očistiť profesionálne. Je rozdiel, keď si to otepuješ sama a profi firma. Neviem, ktorý máš Kärcher, je ich viac druhov, ten najsilnejší používajú v upratovacích službách. A je to rozdiel. Sestra má nejaký Kärcher, ale určite nie je tak silný ako to, čo sme mali pri upratovaní k dispozícii my na tepovanie sedačiek. Kärcher má tie origo tablety, dobre to čistí aj vonia. Nechať to poriadnr vyluftovať, preschnúť. Mužovi vyrob zatiaľ nejaké provizórne ležovisko (napr jeden matrac šup a zatiaľ len nech na ňom leží, lebo ten tepovaný a čistený gauč treba nechať doschnúť) Upratovali sme také stuchnuté smrady. Fakt, nechaj to na profi firmu.
zberný dvor
Skús najskôr objednať profesionálne tepovanie, oni mávajú veľmi silné mašinky a ak nepomôže, tak vymeň gauč. Ja by som po pôvodnom majiteľovi, ktorý mal psíka menila gauč hneď, ale to som ja 😀
@rozculena a ako to tam odnesiem? To musim objednat nejaku dodavku a chlapov co ten obrovitansky gauc vobec nalozia
@dota6 Ja mám Karcher SE 4001
@domkakvet ja tiež dávam Deky ale nie klasické na cely gauč. Dmes kúpiš fakt pekne prehozy a len miesta kde sa sedí nie na celu sedačku len na sedenie.
Mam novu sedačku z brúsenéj farebnej koze na mieru a nepotrebujem si ju zničiť. Tam stačí, ze sa chytí zle a ostáva fľak. My na ňu sadáme v čistom ale návštevy nikdy neviem. A Deky operem aj dva krát do týždňa sedačku odmietam stále tepovat.
Autorka pripájam sa k tomu ze gauč po cudzom so psom a deťmi za mňa bude prestaty a zatuchnuty. Ak máš možnosť výhod a kúp nový
Autorka - určite by som sa netrapila so smradlavym gaucom po cudzích ľuďoch... Tu nemôžeš vedieť, čim bol obliaty, ani že koľko krát ochrany.. veď povrch je vyčistený, tak škvrny nevidieť a hlbšie božie dopustenie.. fuj..
Radšej sa raz potrápiť s odvozom , ako dookola tepovat taký hnus.
Muž nech sa naučí sa po 24-ke osprchovať a normálne si ľahnúť, veď na gauči sa ani nemôže dobre vyspať.. je to len blbý zlozvyk..
Ja som ešte nevidela pekne a vkusne deky/prehozy na gauči.. zrejme existujú, ale zvyčajne ľudia používajú také, že to dobre nevyzerá..
Daj si vytepovat firme. Maju uplne ine tepovace nez domace.
Nedáš foto aký je? Celkom ma to zaujíma 🙂
samozrejme,veď neodletí sám.Ja som si tiež volala firmu,keď som potrebovala odviezť starý nábytok.

ja neviem aky mas tepovac, ja mam taky kde davam do nadoby vodu a priamo do nej davam cistic, tak tam davam TROCHU prachu, aby to trosku penilo,a le nie velmi. Ak mam viditelne flaky, radsej to nanesiem priamo na tu latku (ale vyskusaj si stalost latky, ja mam phase latkovy gauc a dava to v pohode) a vo vode je len trocha aby mi to nezapenilo stroj alebo nieco. nemam specialny davkovac na cistidlo na tepovaci.
A vodu menim, ja cely gauc prejdem aj 3x