icon

Ako vyčistiť bledý granitový drez?

jaja1979
10. jan 2026

Dievčatá, máte prosím dobrú skúsenosť s nejakým čističom na bledé granitove drezy? Mám ho zájdený a už sa mi ničím bežným nedá vycistit. Viem, že to už nebude, ako za nového stavu, ale možno sa niečo nájde 🙏Najlepšie DM drogéria, tu mám najbližšie. Dakujem

13uzivatelka11
10. jan 2026

Skúšala si biely domestos?

anonym_d8c801
10. jan 2026

@jaja1979mne pomáha len fixinela

anonym_29a125
10. jan 2026

@jaja1979 biely domestos. Nechať pôsobiť aspoň 10 minút, potom špongiou/handričkou vytrieť a oplachnuť. Keď budeš vytierať nezabudni si dať rukavice.

mirka2405
10. jan 2026

@jaja1979 HG čistič na granitové drezy..

queen_mary
10. jan 2026

Aj my biely domestos🙂

luliu
10. jan 2026

@jaja1979 kupovala som všelijaké drahé originálne výrobky a výsledok nič moc. A potom som sa tu dočítala o zázraku. Pre mňa naozaj zázrak, pretože po aplikácii je drez ako nový. DM zelený prášok na pranie na biele prádlo. Nasypeme, zalejem horúcou vodou a necháme pôsobiť cca hodinu. A drez ako novy

maris5
10. jan 2026

Nanohubka z Dmky, navlhcis bodou a pekne sa vycisti.

anonym_895fa6
10. jan 2026

Pre rýchle čistenie biely domestos.
Na dlhšie puer s kyselinou citrónovou a horúca voda. Nechať postáť. Raz sa mi podarilo kúpiť toto a vyčistilo to snáď najlepšie zo všetkých možností, no viac som ho nezohnala.

kalifka
10. jan 2026

Donestos a savo v žiadnom prípade ! Ale puer, či tabletku do umývačky na noc do umývadla s vodou.

rachel36a
10. jan 2026

1 tabletu do umyfacku riadu, zaliať horúcou vodou, nechať pôsobiť. Potom len pretriet hubkou a drez je ako novy.

anonym_4bdd30
10. jan 2026

perkarbonat sodny

4stanka4
10. jan 2026

Ja mam veľký bledý drez a dávam tam 2 kapsule do umývačky zalejem horúcou vodou, nechám do rána postáť a ráno je ako nový

martinab12
10. jan 2026

@jaja1979 prášok na pranie (práškový) zaliať horúcou vodou. Nechám na noc.

fifina75
10. jan 2026
@luliu

@jaja1979 kupovala som všelijaké drahé originálne výrobky a výsledok nič moc. A potom som sa tu dočítala o zázraku. Pre mňa naozaj zázrak, pretože po aplikácii je drez ako nový. DM zelený prášok na pranie na biele prádlo. Nasypeme, zalejem horúcou vodou a necháme pôsobiť cca hodinu. A drez ako novy

@luliu u mňa to isté👍 tierra verde sa to volá 👍👍

luliu
10. jan 2026
@fifina75

@luliu u mňa to isté👍 tierra verde sa to volá 👍👍

@fifina75 nie, nie, ja myslím tento

pomelo84
10. jan 2026

Luxon používam tiež a funguje super. Kupujem ho v Teta drogérii.

zznmsk
10. jan 2026

Mam svetlý granitovy drez a ako písali baby, tak tabletu do umývačky a zaliat horúcou vodou. Skúšala sám aj Method na granit a mramor a ten moc nezabral.

anonym_870c2f
Včera o 05:43
@kalifka

Donestos a savo v žiadnom prípade ! Ale puer, či tabletku do umývačky na noc do umývadla s vodou.

@kalifka savo preco nie?

sivyvlk
Včera o 08:29

Jednoznačne perkarbonat, ostatné silné chémie sú príliš agresívne. Zaliať horúcou vodou a pekne to vysumi, stačí 1- 2 lyžice

bg92
Včera o 08:45

Biely domestos, mas to bez drhnutia

anonym_abdee6
Včera o 09:11

ja som tiež najviac spokojna s prekarbonátom. vyskúšané mam kapusule do umývačky, prasky, fixinele.... ale ten prekarbonat je zatiaľ najlepší.

evca94
Včera o 10:15

@jaja1979 u nás tiež určite najlepšie zabral perkarbonat, samo sa to vyčisti za chvíľku 🙂 aj manžel obdivoval aký to je zázrak 😂

pillowtalk
Včera o 17:14
@anonym_895fa6

Pre rýchle čistenie biely domestos.
Na dlhšie puer s kyselinou citrónovou a horúca voda. Nechať postáť. Raz sa mi podarilo kúpiť toto a vyčistilo to snáď najlepšie zo všetkých možností, no viac som ho nezohnala.

@anonym_895fa6 toto som asi pred týždňom kúpila v 101ke a vycistilo to svetlý granit naozaj poctivo s krásnym výsledkom, ako nové je.

mimimoje
Dnes o 05:17

@jaja1979 buď ten Luxon, čo je spomínaný alebo perkarbonat sodný, perfektne vyčistí, stojí 4€ jedna veľká krabica, vyumyvas s ním všetko.