icon

Ako vyprať povalový zápach?

banalu
26. máj 2023

Prosim vas, uz som veci prala na 60tke asi 3x v normalnom prasku, namocila som... a stale mi smrdia za povalou. Ide o detske veci, par sentimentalnych kuskov po mne, boli na povale v krabici 30+ rokov. Mama mi to doniesla pre malu, ze ved okolo domu ponosi. Je to asi 6 ks siat prevazne bavlna. No neviem sa zbavit toho zapachu.
Nejake rady odporucania?

kristie571
26. máj 2023

@banalu soda neutralizuje pachy, mozno by som skusila veci do nej namocit na nejaku chvilu a tak znova vyprat

banalu
autor
26. máj 2023

@kristie571 klasicka na pranie? To ma nenapadlo, namocila som klasika do vanishu.

sissik
26. máj 2023

aj ocot moze pomoct

banalu
autor
26. máj 2023

@sissik a ja skusam moderne vymozenosti, a klasika ocot - soda mi nenapadol... 🫣 ach rozmaznana som 😂

marcellka32
26. máj 2023

No ak tam bola pleseň, tak by som to len vyhodila...
Skús ešte sanytol, sóda, ocot

dzescebuly
26. máj 2023

@banalu niečo na dezinfekciu prádla možno pomôže

banalu
autor
26. máj 2023

@marcellka32 praveze veci su ciste, nemyslim si, ze tam bola plesen, to by sa ukazalo niekde a uz davno riesilo, kedze nasi tam skladuju kadeco... len smrdia takou povalovou aromou.

marcellka32
26. máj 2023

@banalu skús ten sanytol a na biele vanish oxi

banalu
autor
26. máj 2023

@marcellka32 praveze vanish s tym nepohol 🤔
Skusim ten ocot a sodu a ak ani to nepomoze, tak bohuzial. Chcela som len mame spravit radost. Uz predtym som tu mala perinky a par veciciek, ale to slo v pohode vyprat. 🤷‍♀️

stellarstar
26. máj 2023

@banalu aj PDP môžeš vyskúšať, viacero balíčkov na suché prádlo nechať pôsobiť 24 h a potom normálne vyper

luxus10
26. máj 2023

aj slnko vie spravit svoje...a predtym nanes dezinfekcne mydlo dettol, nechaj 24 hod posobit, potom preper a sup na slnko, moze pomoct aj uva-b-c svetlo...