Ako vyprať povalový zápach?
Prosim vas, uz som veci prala na 60tke asi 3x v normalnom prasku, namocila som... a stale mi smrdia za povalou. Ide o detske veci, par sentimentalnych kuskov po mne, boli na povale v krabici 30+ rokov. Mama mi to doniesla pre malu, ze ved okolo domu ponosi. Je to asi 6 ks siat prevazne bavlna. No neviem sa zbavit toho zapachu.
Nejake rady odporucania?
@kristie571 klasicka na pranie? To ma nenapadlo, namocila som klasika do vanishu.
aj ocot moze pomoct
No ak tam bola pleseň, tak by som to len vyhodila...
Skús ešte sanytol, sóda, ocot
@banalu niečo na dezinfekciu prádla možno pomôže
@marcellka32 praveze veci su ciste, nemyslim si, ze tam bola plesen, to by sa ukazalo niekde a uz davno riesilo, kedze nasi tam skladuju kadeco... len smrdia takou povalovou aromou.
@banalu skús ten sanytol a na biele vanish oxi
@marcellka32 praveze vanish s tym nepohol 🤔
Skusim ten ocot a sodu a ak ani to nepomoze, tak bohuzial. Chcela som len mame spravit radost. Uz predtym som tu mala perinky a par veciciek, ale to slo v pohode vyprat. 🤷♀️
@banalu aj PDP môžeš vyskúšať, viacero balíčkov na suché prádlo nechať pôsobiť 24 h a potom normálne vyper
aj slnko vie spravit svoje...a predtym nanes dezinfekcne mydlo dettol, nechaj 24 hod posobit, potom preper a sup na slnko, moze pomoct aj uva-b-c svetlo...

@banalu soda neutralizuje pachy, mozno by som skusila veci do nej namocit na nejaku chvilu a tak znova vyprat