icon

Ako vyriešiť problém s upchatou hadicou na práčke?

katica06
7. nov 2025

Žienky, máte na práčke hadicu na vypúšťanie vody? Na stránke Whirlpoolke som mala. Teraz má piaty rok Beko a včera sa upchali niečo. Hľadá som hadicu a nikde. Dnes som sa posťažovala kamoške a ona má novšie a inú značku a tiež nemá hadicu.
To sa už iná nedá vypustiť voda len tak aby celá miestnosť plávala?

doriiis
7. nov 2025

A kamoška vypúšťa vodu ako? Teraz som kupovala novú práčku a normálne k nej boli dve hadice. Prítokova a odtokova

katica06
autor
7. nov 2025

@doriiis výpustná hadica pri filtrov. Prítokovú aj odtokovú mám

doriiis
7. nov 2025
@katica06

@doriiis výpustná hadica pri filtrov. Prítokovú aj odtokovú mám

@katica06 ... Pri flitri nemá byť žiadna hadica ale nemá ani tiecť. Máš ho dobre zavretý?
Alebo myslíš pri čistení filtra že tečie?

viera012345
7. nov 2025

@katica06 Doteraz ako vypúšťala práčka vodu?

katica06
autor
7. nov 2025
@viera012345

@katica06 Doteraz ako vypúšťala práčka vodu?

@viera012345 nebolo treba , nebol upchatý filtre

katica06
autor
7. nov 2025
@doriiis

@katica06 ... Pri flitri nemá byť žiadna hadica ale nemá ani tiecť. Máš ho dobre zavretý?
Alebo myslíš pri čistení filtra že tečie?

@doriiis musela som vybrať filter vyčistiť vytiekli niekolko litrov vody vyčistila som filter. Teraz už normálne funguje nič netečie

doriiis
7. nov 2025
@katica06

@doriiis musela som vybrať filter vyčistiť vytiekli niekolko litrov vody vyčistila som filter. Teraz už normálne funguje nič netečie

@katica06 ... Veď tak to má byť. To je v poriadku. Nabudúce si tam daj handru alebo nejakú plytku nadobu.
A čisti filter skôr ako sa upcha.Moze ti to práčku odpalit

viera012345
7. nov 2025
@katica06

@viera012345 nebolo treba , nebol upchatý filtre

@katica06 Jaj,Vy myslíte čistenie filtra.Tam však hadica nikdy nebola.Pri jeho čistení podkladam staré uteráky a nízky plech .

katica06
autor
7. nov 2025

Tu dolu bola na kazdej ktorú som doteraz mala

anonym_e38ca3
7. nov 2025
@viera012345

@katica06 Jaj,Vy myslíte čistenie filtra.Tam však hadica nikdy nebola.Pri jeho čistení podkladam staré uteráky a nízky plech .

@viera012345 dobre ráno stara mama, veď aj obrázok tu je

katica06
autor
7. nov 2025
@doriiis

@katica06 ... Veď tak to má byť. To je v poriadku. Nabudúce si tam daj handru alebo nejakú plytku nadobu.
A čisti filter skôr ako sa upcha.Moze ti to práčku odpalit

@doriiis boli tam dve sicherky

viera012345
8. nov 2025
@anonym_e38ca3

@viera012345 dobre ráno stara mama, veď aj obrázok tu je

@anonym_e38ca3 Čítajte od začiatku a zistite,ze obrázok bol pridaný neskôr.Ja som reagovala na prvý príspevok a potom ešte na ten,ktorý uz objasnil,ze sa jedná o filter a jeho čistenie.

andrea_82
8. nov 2025

Ja mam Samsung a pri filtri je taka mala cierna hadicka, cez ktoru vypustim zbytkovu vodu a az potom vytiahnem filter. Takze rozumiem, co hovoris. Ale ak ju tam nemas, dala by som pod pracku nejaky podnos, plech na pecenie a handru.

katica06
autor
8. nov 2025
@andrea_82

Ja mam Samsung a pri filtri je taka mala cierna hadicka, cez ktoru vypustim zbytkovu vodu a az potom vytiahnem filter. Takze rozumiem, co hovoris. Ale ak ju tam nemas, dala by som pod pracku nejaky podnos, plech na pecenie a handru.

@andrea_82 problém je tam že práčka vlastne aj sušička sú zabudované, ja sa len tak nedostanem ani k prívodu vody, odtok je do sifónu pod umývadlom taktiež v skrinke. Čiže ak mám upchatý filter, ani cez odpadovú hadicu neviem vypustiť vodu. Pri starej práčke som tú hadičku dala do nádoby vytiekla voda a tak vyčistila filter. Tuto tá skriňa bráni tomu aby som tam čokoľvek dala. Na starom nebol program Cleen na čistenie, na tomto novom je, tam som pravidelne spúšťala ten.. Teraz som mala skriňu plnú vody a následne v celej miestnosti

andrea_82
8. nov 2025
@katica06

@andrea_82 problém je tam že práčka vlastne aj sušička sú zabudované, ja sa len tak nedostanem ani k prívodu vody, odtok je do sifónu pod umývadlom taktiež v skrinke. Čiže ak mám upchatý filter, ani cez odpadovú hadicu neviem vypustiť vodu. Pri starej práčke som tú hadičku dala do nádoby vytiekla voda a tak vyčistila filter. Tuto tá skriňa bráni tomu aby som tam čokoľvek dala. Na starom nebol program Cleen na čistenie, na tomto novom je, tam som pravidelne spúšťala ten.. Teraz som mala skriňu plnú vody a následne v celej miestnosti

@katica06 toto je presne dovod, preco sa vyhybam vstavanym spotrebicom. Tak potom len nachystat kopu handier a uterakov a natlacit ich pred filter pri vyberani.