icon

Ako získať poriadok v domácnosti?

21. okt 2024

Ahojte, chcela by som začať tému uprataná domácnosť. Ako na to? Nie je tu špina,to v žiadnom prípade, len si nevieme nájsť systém aby malo úplne všetko svoje miesto. Riad dáme do myčky stále, kuchyňa je v podstate uprataná stále, povysavane je,prach je utretý ,pozmývané je...len všade je chaos a všade sú nejaké veci...pomoc

Strana
z2
lenkakravcova
22. okt 2024

@heln hej to chápem, ale na to ju nemusí mať doma. Prečíta a vráti do knižnice. 🙂 a čo je také že sa k tomu vracia, tak toho nezvykne byť zase nejako veľa. Napr Korán mám v papierovej forme aj v PDF. Oba majú svoje plusy i mínusy.

lenkakravcova
22. okt 2024

@viestta hej presne tie jednorazovky som myslela. V jednom dome som videla takéto knihy na kope kope nábytku. A pochybujem že tí ľudia si čo i len jednu z nich precitli viac než dva krát. Lebo to boli také aj kus na jedno kopyto knihy.
S tým ostatným súhlasím tiež. Rovnako nemám rada tie kadejaké sošky, sviečky, dekorácie. Viac roboty s prachom než úžitku 🙂

luba98
22. okt 2024

Tomu sa hovorí organizovaný chaos.Pokiaľ máš deti plus muža nečakaj , že budeš mať niekedy poriadok,možno tak na chvíľu.Tiež som chcela mať poriadok ,ale som to vzdala.Dve hodiny zbytočne upratovať, keď aj tak sa všetko zase dostane do pôvodneho stavu.Teraz poriadne upracem, keď viem že niekto príjde.Raz sa muž rozhodol, že uprace a potom som nemohla tie veci nájsť,tak som mu zakázala do budúcnosti upratovať,okrem jeho vecí.Namiesto upratovania radšej uvarím dobré jedlo,všetci sú potom spokojnejší a trocha neporiadku nikomu nevadí.Nechápem prečo sú niektoré ženy také posadnuté poriadkom.Muž ju bude milovať viac ak bude mať teplú večeru a nie vyleštenú linku a prázdne čisté hrnce.Takže sa ukľudni ,predýchaj a funguj ako žena a nie ako upratovačka na plný úväzok.

autor
22. okt 2024

@luba98 ja som posadnutá poriadkom, ja viem...vychovala ma babka, ktorá radšej v noci nespala ale varila piekla upratovala aby ráno bolo všetko tip top, potom zomrela a ostala som s krsnym, ktorý mu robil cirkus napríklad o 2 ráno ma zobudil, lebo na podlahe boli smuhy....on sám nevedel upratovať ani udržať poriadok a všetko bolo na mne....potom zomrel a môj brat ma rovnaké návyky ako on...proste nič....ja som sa odsťahovala s mojim mužom a ked prídeme k bratovi bojíme sa vojsť dnu, tak jednoducho preto mi na tom záleží...

luba98
24. okt 2024

Máš svoju rodinu,nové spoločné návyky s manželom,deti budú rásť a vyvíjať sa . Čo bolo v minulosti si neprenášaj do prítomnosti.Deti sú vnímavé a vidia ako sa rodičia správajú a starajú.Nechci aby sa aj oni báli, že keď niečo ušpinia,alebo neodložia bude zle.Snaž sa,aby tvoja posadnutosť poriadkom nezanechala na deťoch traumu.Radšej sa venuj deťom a manželovi a na upratovanie max pol hodinky denne to úplne stačí.Skus to vyskúšať, možno budeš milo prekvapená ako budú všetci spokojní.Tiež som bola ako ty.Každý kto k nám prišiel má chválil aký mám super poriadok.Potom som náhle ochorela a skončila v nemocnici, deti mali 7 a 9 rokov.Manžel nevedel ani variť ani práčku zapnúť a ja nevládna dlhší čas.Vtedy mi doplo, že poriadok nieje to najdôležitejšie v živote.A vieš čo? Každý uprace teraz sám čo uzná za vhodné a hlavne kedy má na to náladu.Nikto sa nesťažuje a všetci sme šťastní,že sme .Tak nepanikár a hlavne pekne ži.

Strana
z2