icon

Akým spôsobom čistíte wc?

9. aug 2023

Zachodova misa mi je jasna, kefou a nejakym tym cisticom do wc.
Ale co doska? Nastriekate nejaky cistiaci prostriedok a hubkou vydrhnete a potom pooplachujete?
Ci len nejakym dezinfekcnym prostriedkom a vyutierat dosucha?
A co potom a handrou? Vyprat, vyhodit?

Strana
z2
marrilyn
9. aug 2023

Bolo mi proti srsti umyvat to handrou, lebo presne, co s nou potom. Pouzivam vlhcene dezinfekcne utierky sanytol. Z casu nacas to cele rozoberiem a normalne vydrhnem s cistiacim prostriedkom vo vani, kde to splachnem a necham otiec a uschnut, pripadne utriem kuchynskymi papierovymi utierkami do sucha.

evinqua
9. aug 2023

Dezinfekcny prostredok a zotriem toaletnym, pocnuc tlacidlom splachovaca až po všetky časti dosky a vrch misy

iwesska
10. aug 2023

@petronellla87 V DM kupujem taku trojfarebne tablety znacka Denkmit.

h2
10. aug 2023

@tani777 Nemusíš použiť toaletný papier a potom ho hádzať do záchoda. Ja používam kuchynské utierky a hádžem ich do smetného koša v kúpeľni.
A ešte robievam to, že keď sa odličujem, tak druhou stranou toho tampóna ešte pretriem okraj WC, pod doskou a potom ho zahodím do koša. Mám syna, takže občas to tam býva zaprskané. (Toto robím na WC, ktoré máme hore v kúpeľni a je najpoužívanejšie, okrem toho máme ešte 2.)

zuzulka558
10. aug 2023

@april171 tak aj ja co sa týka dezinfekcie,u nás to nenájdeš tiež a ešte za 10 rokov nám nič nebolo a spinu nemame😁 chvilu som používala voňavé no moji alergici doma to ťažko zvládali tak sme sa vrátili k octu

petronellla87
10. aug 2023

@iwesska dakujem🙂

viestta
10. aug 2023

@april171 ja mam jednu pollitrovu flasu sava od kovidu, je tam viac ako polovica, to co je minute sa pouzilo v case ked sme mali kovid doma. Domestos som nemala doma ani nepamatam, vystacim si s beznymi cistiacimi prostriedkami a parnym cisticom.

mima1608
10. aug 2023

Papierové utierky a buď sanytol alebo dettol (univerzálna dezinfekcia).

juliet86
10. aug 2023

@iwesska prosim ta ktoru rozpustnu tabletu pouzivas? hodis mi link. neviem sa zbavit dvich takych flakov od kamena a strasne ma to irituje dik

viestta
10. aug 2023

@juliet86 v DM maju celkom ucinne, aj Lidl ich ma. Pouziva sa aj Corega tabs na zubne protezy

tani777
10. aug 2023

@h2 to je tiez dobry napad 👍

april171
10. aug 2023

@viestta Ja myslím aj tie veci, ako niektorí peru uteraky na WC po jednom dni, prezliekaju periny po tyzdni atd. Ja som jednoducho na to leniva a okrem toho, sa snazím čo najmenej zatazovat prírodu. Všetky tie jednorazové utierky - na hygienu, na nábytok, na sanitu, na ruky a čo ja viem na čo ešte, to je masaker. By som dala povinne exkurzie do čističiek, kompostární, triedičiek odpadu a pod. detom, nech aspon dalšie generácie sú trošku uvedomelejšie a nežijú štýlom po mne potopa.

viestta
10. aug 2023

@april171 ja som na tom podobne. Hlavne v tych cistickach by sa mali pozriet co vsetko skonci na hlablach. Jednorazova vlhcena utierka je pre cisticku riadny masaker. Zaujimave je, ked maju domacu COV tak si daju pozor na chemiu, ale ze tie iste procesy len v velkom prebiehaju aj vo velkych cistickach to uz nikoho netrapi. Spalachnem a uz to nie je moja starost...

petrahl
10. aug 2023

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 tak táto otázka je strop všetkého 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

akvi
10. aug 2023

A ja sa čudujem, kto preboha kupuje všetky tie dezinfekčné hovadiny v obchodoch 😂🙈🤔 Hajzlovu dosku raz za týždeň odcvaknem, hodim do vane, kvapnem prvú vec, čo mi príde pod ruku, čiže kľudne aj šampón, prebehnem kefkou (nie zubnou 😅) a vysprchujem. Ak niekto ocura náhodou, v spreji mám ocot, prípadne čistič okien ( tým vlastne umývam skoro všetko 😂) streknem a utriem toaletakom. Odcvakavacia doska je proste must have a ideálne taká, čo má čo najmenej rôznych "zahybov". Už aj u rodičov som všetky povymienala a vsetci si pochvaľujú.

juliet86
10. aug 2023

@viestta super dik

ikonica
14. aug 2023

Kedze nemam rada vyplachovanie handier, tak pouzivam vlhcene utierky a kuchynske papierove utierky... Postriekam cely zachod sanytolom (nadrzku, poklop, dosku zhora zdola, aj celu misu zhora i zvonku) a potom idem na to s vlhcenou utierkou od najmenej spinavych casti po tie navciac spinave resp tie kde je asi najviac bakterii ( najskor nadrzka a poklop, potom doska zhira zdola, porom misa zvonku a zvrchu)... Miniem cca 3 utierky... A potom dosucha poutieram papierovou utierkou a vsetko ide so kosa, pripadne este dostreknem sanytol... Neekologicke, ale pre mna asi najviac hygienicke... Do vnutra misy dam domestos alebo nieco podobne a vysucham kefou.... V kupelni na vanu, umyvadlo ale pouzivam vacsinou len ocot zmiesany s trochou puru alebo nejakeho prostriedku na podlahy...

Strana
z2