Americká verzus obyčajná chladnička

4. júl 2023

Neviem sa rozhodnúť, chcela som americkú chladničku kvôli miestu, ale pozerám že majú väčšinou tie najhoršie energetické triedy. Je to velky rozdiel v spotrebe energie? Alebo to nemá až taký zmysel riešiť?

aalt
4. júl 2023

No ja to chapem tak, ze ta spotreba musi byt vacsia, lebo maju aj vacsi objem. Takze ak ten objem aj vyuzijes, tak nie je problem. To je ako keby si kupila chladnicky dve. Tiez budu mat vacsiu spotrebu. Na stitku je rocna spotreba (ale netusim podla akej metodiky) a porovnaj si ju podla objemu chladnicky/mraznicky. Za mna to je iba o vkuse a sposobe pouzivania. Ak Ti viac sedi americka a mas na nu miesto, tak kup. Technologicky nie je dovod, aby mali americke vacsi spotrebu. Jedine teda ak maju nejake pridavne funkcie ako vyrobnik ladu, chladenie capovanych napojov a podobne ... ale to uz myslim maju aj niektore "klasicke".

luccija
4. júl 2023

Podľa mňa nemá veď si zisti akej spotreby mas ostatné spotrebiče čo sú doma.Toto mám odlozene len sme ju nakoniec nekúpili a veľmi banujem, že keď sme robili linku rozhodla som sa pre vstavanu teraz by som musela meniť skrinky, ale ešte raz určite americku

cubo2
4. júl 2023

Americku si kup, len ak budes pouzivat vyrobnik ladu. Lebo ak ho nebudes pouzivat, tak on samotny zabera vela miesta vnutri.. Inak je to zbytocne draha vec si myslim.. Kedze my mame vacsiu kuchynu, kupili sme dva vstavane spotrebice - samostatna chladnicka az po vrch (nieco taketo) https://www.alza.sk/electrolux-lrb3de18s-d67033... + samostatny mrazak pod kuchynsku linku. Takto dosiahnes viac miesta ako v americkej chladnicke, spotrebice su vstavane.

Americka chladnicka sa hodi len samostatna, kazdy pokus vstavat ju, co som videl, vyzeral hrozne zufalo.

liljana
4. júl 2023

Vacsia chladnicka logicky spotrebuje viac energie. Zalezi na tebe, ci potrebujes viac miesta, alebo ti staci bezna chladnicka. Americka s peknym dizajnom vyzera lepsie ako bezna chladnicka.

aalt
4. júl 2023

Nam sa americka nepacila, kupili sme nakoniec chladnicky dve. Jednu klasicku samostatne stojacu (chladnicka a dole mrazak) a druhu malu vstavanu pod linku iba chladnicku bez mrazaka.

stvura
4. júl 2023

no ja mam americku a uz by som si ju nekupila....vstavana je blbost, u nas nie je taky vyber ako v amerike, takze jedine samostatne stojacu...to ze ma velku spotrebu je bullshit, ma rovnaku ak si samozrejme nevyberies tu najlacnejsiu na trhu ako ostatne.
Ja pouzivam vyrobnik ladu, ale tak zvaz ci sa ti kvoli trom mesiacom oplati sa ukratit o priestor v mrazaku - mam 5clennu rodinu a veru to citit. Nemam miesto 🙂.

anjelicek26
4. júl 2023

Ako pise @aalt vyssie, my sme nakoniec kupili dve klasicke velke chladnicky vedla seba a dali ich zabudovat normalne... vyzera to pekne, priestor je konecne na uplne vsetko aj pre nas 6tich, vyrobnik na lad ma vobec nezaujima, kupujem drveny lad cele leto a hodim do mrazaku (tie tri kila vydrzia kludne mesiac a to mas 3e) a v zime o to zaujem aj tak nie je.

elli333
4. júl 2023

My mame americku chladnicku, ale neviem ci by som do nej isla znova. Lad pouzivame v lete pomerne dost, ale v zime je to nevyuzite a kedze zasobnik na lad zabera v mraznicke kopec miesta tak sme museli kupit este jeden mrazak zvlast.

vroni
4. júl 2023

My máme americkú chladničku. Aj po desiatich rokoch som z jej dizajnu nadšená, ale úprimne, na funkčnosť je to strašná blbosť. Mraznička je primala, nič moc do nej nedáš a takú väčšiu pizzu už vôbec. Chladnička ma dvere ako bunker, ale 1,5l fľaša tam vojde len tak tak. A vnútri priestor len ako v normálnej chladničke rovnakej veľkosti, resp. ešte menej. Výrobník ľadu je fajn, ale bez neho vyžijes tiez. Takže znovu, je to dizajnovo krásna blbosť.

simca06022011
4. júl 2023

Aj si si ich bola pozrieť? Mne sa nepáčili vobec, a vnútro absolútne, hlavne z praktickeho, priestoroveho dovodu. Kúpila som veľkú chladničku, veľkú mrazničku s mam pokoj :D mam veľa miesta, americké boli o ničom co sok pozerala vtedy, ved ani hrniec by som tam nevopchala :D mne to prišlo tak ze obrovská chladnička z vonku ale z vnútra nie

wiwi28
4. júl 2023

My máme veľkú klasickú chladničku aj s mrazákom (nadštandardne veľkým) + ďalší menší mrazák pod pultom v kuchyni. A momentálne zvažujem k nemu dokúpiť ešte malú chladničku. Sme len 3 ale nevieme sa do tej chladničky vpratať. Pozerala som aj na americkú ale odradilo ma koľko miesta zaberá ten výrobník ladu. V konečnom dôsledku je ten mrazák objemovo menší než ten čo máme teraz.

simca06022011
4. júl 2023

@wiwi28 skúste pozrieť mono spotrebiče... iba chladnička iba mraznička... mam veľké ja zo siemens a neexistuje ze nevpraceme sa 🙂 zabudované.

qetka
4. júl 2023

my mame americku stvordverovu. Neviem si ju vynachvalit a uz nikdy ani nekupim inu. Normalna americka sa mi zdala blbost, lebo je uzka, tam nedas ani pekac, alebo vacsi hrniec a do mrazaku uz ani nehovorim. Tato je mega siroka, dam tam aj krabicu so zakuskami, proste parada. A ma aj vyrobnik ladu.
Ta spotreba je vacsia, ked aj chladnicka je velka skoro ako dve a ono sa to nerata pomerovo. Pozri si stvordverove, pripadne take, co maju hore chladnicku s dvoma dverami a dole suflikovy mrazak. Fakt odporucam 👍