Čím efektívne a hygienicky umývate podlahy?
ahojte, strasne nerada umyvam dlazky 🙂 poradte, akym pristrojom/pomockou ich umyvate vy, aby to bolo co najhygienickejsie a co najnenarocnejsie. ja mam klasicky mop uz roky (naucena este z domu), ale ten mi nevyhovuje. povysavam kludne aj 2x denne, ale to umyvanie... dakujem za tipy.
@egonsk v tych kobercoch mas zapadnuteho tolko prachu, kolko vidis denne na plavacke ci dlazbe. Vsetok bordel je tam ubity a naviazany, roztoce si hoveju 😃
Aj ked denne vysavas. Vyskusane.
@babulkomale z podlahovky ten prach celodenne lieta hore dole, duplom pri podlahovom kureni.. ten koberec to aspon zachyti... Mna na kobercoch skor spina odradza, staci ked periem behune... staci, ze sa chodi na boso, a nebodaj pes a tak... podlahu clovek umyje alebo koberec sa nebude kazdy tyzden tepovat...
Mne tiež strapcové mopy nevyhovujú, mám klasický plochý, najširší, čo som vedela zohnať. Dlážku najprv povysávam, aby tam už špinky, ani prach neboli. Potom je to už mopom raz-dva. Mám aj robotický vysávač s mopom, ale ten mop som použila presne jedenkrát, radšej umyjem ručne, nevidím v tom žiadny problém. Mám svoj vlastný systém (môjho muža šľak triafa, keď to vidí 😀), nepoužívam žiadne vedro so saponátovou vodou, ale návlek na mop zakaždým vysprchujem vo vani horúcou vodou. V malom rozprašovači mám zriedený saponát podľa druhu podlahy, ktorú umývam (laminát/dlažba). Odtiaľ si ho nastriekam na mop. Niekedy namiesto saponátu použijem Sanytol v spreji, milujem vôňu toho grepového.
Tiež mám Viledu plochú so zmykacim vedrom. Veľmi dobrá vec. A len na také rýchle umývanie mám Vileda spray mop, tiež veľká spokojnosť.
@babulkomale Nevadi, radsej nech je ten prach v koberci, ako v plucach 🙂 Navyse koberec je prijemnejsi aj na chodenie naboso, co je aj najzdravsie ;) Vsetko ma svoje pro a proti.
@babulkomale 🙄🙄🙄🙄 my nemame doma ziadne zviera. To bol len priklad, ze ak sa to v nejakej domacnosti udeje, tak ho vysavac nerozozrie po celom byte…
@guudy aha, tie ceske domacnosti v Zamene manzeliek 🤮 tu bordel, tam hovno a uprostred deti.
@egonsk nemas to uchopene tuto temu, nechce sa mi prednasat z alergologie, len prosim ta nerad nikomu ohladom tohto 🙏 vdaka
@babulkomale nie, stale nechapem ja teba a zjavne ani ty mna. To si fakt nevies predstavit situaciu v domacnosti so zvieratom, kde su vsetci cez den v praci/skole a doma zviera ma napr hnacku/sa vyvracia/cokolvek ine, ze je vtedy dost uzitocne, ked ten vysavac po danej veci neprejde krizom, ale ju obide? Musi to byt len chliev alebo vymena manzeliek?🙄🙄🙄
@deedol ja mam parny mop Vileda. Dostala som ho ako darcek minuly rok. Cisti horucou parou, do nadrzky davam vodu a par kvapiek prirodneho esencialneho oleja. Prevonia byt. Umyjem s nim podlahu aj koberce prebehnem ma nasadku na koberce,aj sedacku a matrac s tym prebehnem ked to pustim. Para je horuca a dezinfikuje povrh. Ma dlhy kabel. Podla nie je mokra ale len hvilu vlhka kedze para skondenzuje a rychlo uschne. Ja som spokojna. Ale skor by som volila s obdlznikovou cistiacou plochou ako trojuholnikovou. A kabel mi obcas zavadzia ale asi je to iba sila zvyku.
@babulkomale nemusis mi robit prednasku z alergologie, to mas pravdu. Mam od detstva potvrdenu viacnasobne alergiu na prach aj roztoce a predstav si, ze prave tam, kde su koberce mam najmensie problemy a dokonca samotny alergolog mi povedal, ze ked sa ten prach neviri ako pri plavackach, tak je to pre mna najlepsie.
Rovnako zaclony lapaju prach, preto maju zmysel a mam ich tiez. A este to zaklincujem tym, ze mam paperovy paplon, co je pre mna tiez najzdravsie, lebo v paplonoch z umeleho vlakna a podobne sa mnozia plesne a roztoce, na ktore rychlo reagujem, pricom paperie ma fungicidnu schopnost voci tomu, ako napriklad aj ovcie runo (to mi vsak nerobi uz moc dobre).
@babulkomale Zaujimave, ze teraz ma vacsina ludi podlahy a kazde druhe dieta je alergik. Na podlahe sa ten prach bohuzial viri a to ovela viac drazdi dychacie cesty.
@senta_sofia my sme deti generacie kobercov od steny po stenu a na lieceni sa nas stretlo alergikov dost.
My sme koberec v detskej mavali, ale ked zistili prvenu dietatu alergiu, siel prec a kasle ustali.
Na paplony mame antialergicke navleky, perieme ich.
Syn vdaka tomu nema skoro ziadne prejavy.
Ked navstivi domacnost kde je bordel a prach, reaguje.
A to vyrastal s mackami vnutri ked sa este plazil a zacinal chodit...🤷
prostriedkami
@luciaruz ktory typ mas? Ja tiez chcem kupit,ale pozeram po tych drahsich 400-500e.. neviem vsak ci cena zodpoveda aj cisteniu..

@guudy vy mate doma na podlahe hovienka od domacich zvierat? To byvate v chlieve?