Čím efektívne odstrániť vodný kameň vo WC?
Ahojte, prosím čo overené, účinné poznáte na odstránenie vodného kameňa vo wc úplne dole v tej mise? Tam kde sa drží tá voda... Kúpila som byt a je tam hrozný nános kamena...
@ik70 čiže to myslíš rúru čo ide zo záchoda do steny že bola zanesená? A ta v stene bola ok? No ja by som tiež najradšej vymenila celý záchod
1l horuceho octu naliat na noc do wc, neliat priamo na keramiku
@eludka baby tak dala som zohriať 2 litre octu a vyliala do záchodu o 16tej. Tu vodu dole som necerpala von. Myslíte že sa nič nestane ak to nechám do zajtra do 14tej pôsobiť? Čiže 22 hodín. Nepoškodí to napr potrubie?
Vôbec, ocot je prírodný, misa je porcelán s glazúrou a potrubie liatina alebo pevný plast. Okrem toho si tam nechala studenú vodu, takže kľud.
Dobre si spravila, zajtra daj vedieť
Kúp tie tablety do WC, majú v Kauflande aj v DM. Nechaj pôsobiť kľudne aj celý deň, ak sa dá. Zaručene tým kameňom pohnú, ak je vrstva príliš veľká, zopakuj niekoľkokrát. Za mňa naj vynález. A ak máš kameň aj pod okrajom a inde na mise, tak HG na vodný kameň, nastriekaj a napchaj toaletak pod okraj, resp pozakryvaj tým papierom, aby nestiekol pripravok príliš rýchlo. Nechaj kľudne aj celý deň, zaručený účinok.
Nám pomohli tablety corega, tie na zubné náhrady
@akvi ktoré tablety máš na myslí konkrétne?
@cacianka som zvedavá sama či to s tým pohne
Áno tá rúra čo ide zo záchoda do steny, aj v tom záchodovom sifóne bol ten nános najväčší a to bolo vidiet len zo zadu cez tú zadnú rúru. To preto sa tam zanáša lebo tam tá voda stojí. Ale už v stene bola rúra ok, v stene už nestojí ale hneť odtečie a nemá sa tam kedy usadiť tolko kameňa.
@ik70 aha, chápem. No dala som ten ocot na noc a síce spredu to trochu zmenšilo ten kameň, ale bohvie čo je v tej rúre, ako aj u vás bolo...
Ocot by mal rozrušiť celú trasu kameňa, môžeš skúsiť krtkom vyšpárať
Tablety - https://www.mojadm.sk/denkmit-tablety-do-wc-s-3...
Píšu na nich, že dať do nádrže, ale hoď ich normálne do misy a nechaj ich tam celý deň.
V Kauflande ich majú tiež, v takej modrej škatuli.
Ocot je slaby to treba poroadnu chemiu
Mala si vyliať vodu a normálne tam šupnúť ocot nemusí byť Horúci ale Horúci lepšie účinkuje a nechať to tam celu noc
@timea301196 ved to aj spravila, naliala 2l horúceho
@timea301196
@cacianka ani, naliala som 2 litre horúceho octu a nechala pôsobiť 12 hodín... Vodu som nevyčerpala odtiaľ... Spredu ten nános, čo bol viditeľný, je trochu menší, ale bohvie či to pohlo s nanosom v rúre. Dnes to budem opakovať ..
Určite mas TikTok? Tuším že je tém ženská uklidproklid alebo niečo také
@timea301196 tik tok nemám
Autorka, budeš musieť proces viackrát zopakovať, máš tam asi riadny nános. Vyskúšaj tie tablety, mám to fakt odskúšané, je to lepšie, ako ocot. Ja som zvykla aj odčerpať vodu z misy a tak naliať ocot, fungovalo to, ale komu sa chce neustále vyčerpávať vodu z hajzla, že 😂😅🙈 Tablety bol pre mňa objav roka 😅 A ako vravím, proces opakuj, keďže rozpustiť x ročnú vrstvu bude chvíľu trvať.
@akvi zbehnem dnes do dm po tie tablety a mám aj ocot nakupeny... Ja tam hodín tých tabliet asi aj 5. To sa hádam nič nestane, nepenua,však?
@akvi tak ty si tam liala čistý ocot? Ja sa bojím čistý,aby som ešte viac škody neurobila....
Liala som čistý, nič sa nestane, neboj sa. A tablety nepenia, kľudne hoď aj 5. Nechaj pôsobiť čo najdlhšie.
@akvi a čisty si nechala pôsobiť cez celú noc?
Áno, celú noc.
@akvi skúsim dať aj ja čistý teda...
@simik411 ja som skúsila toho viac, teply ocot, tablety z dm, frosch na vodný kameň. Ale myslím že najsilnejší účinok Nela kyselina chlorovodíková, bolo vidno normálne reku hnedu budú z toho ako je farba kameňa. Takže na istotu vyskúšaj kyselinu len teda opatrne s ňou.
Dostať aj 20% ocot, je to prírodný produkt, nie je vôbec nebezpečný pre porcelán ( veď misy zapekacie máme v rúre na 200°C)

@ik70 no ináč presne aj tu to takto splachuje... Skúsim aspoň zatiaľ tým octom. Ešte možno ocino by mi to vymenil ten záchod...lebo ináč firma až v polovici januára