icon

Čím efektívne vyčistiť sklo v sprchovom kúte?

blondinka95
16. sep 2024

Ahojte, mame veľmi tvrdú vodu. Stále mam kvapky ma skle. Nepomohli bezne cistiace prostriedky, ani ocot 10% s kyselibou citronovou, ani pulirapid ružový ani modry. Mam pocit ze mi dokonca poškodil pulirapid obkladačky na zemi. Som zufala, 4 ročný byt.. ďakujem

Strana
z2
motogirl699
16. sep 2024

@hyta v DM

kp7333
16. sep 2024

Zaklad je po kazdom sprchovani zotriet vodu zo skla strierkou. Potom sa sklo ovela lahsie udrzuje ciste, staci jemna kyselina a cista voda. Plus prostriedok na lestenie skla (tzv. Okena), aby sa spravil film po ktorom voda lepsie stecie.

anarypakova
16. sep 2024

@blondinka95 Zo skúseností vám odporučam tento prostriedok.Pre bližšie informácie ma kontaktujte.
@blondinka95

vanilkovazmrzka
16. sep 2024

@blondinka95 to proste nedava zmysel vodny kamen rozpusti aj ocot, ked tomu das dostatok casu. Takze skor to bude nejake ine poskodenie, len si neviem predstavit co by tak mohlo poskodit sklo…

lucia23529
16. sep 2024
katarinabozikova23
16. sep 2024

Larrin na vodný kameň...

jankalukasova
16. sep 2024

Mne sa osvedčilo nedať šancu kameňu sa ukladať. Takže je v sprche stierka a po sprche, pekne prebehneme sklo stierkou a žiadne kvapky, bodky, biele fľaky... sa nekonajú. Bežnú údržbu zabezpečí akýkoľvek čistiaci prostriedok na kúpeľne.

michaela329
16. sep 2024

My máme tvrdú studnovu vodu a teda ocot vždy zaberie, striekam dopredu a nechám pôsobiť. Inak - prevencia sú tekuté stierače - neverila som, ale fakt to celkom funguje 😀

zuztinka
17. sep 2024

@blondinka95 fixinela na sprchove kúty a majú aj zvlášť na obkladačky a špáry a vždy po sprchovaní zotierame vodu zo skla, aby neostavali bodky

janiex81
17. sep 2024

HG profesionálny odstraňovač vodného kameňa. Kupujem v hornbachu. Stiahol všetko, čo 3 roky nezvládol žiaden prípravok z drogérie. Na HG nedám dopustiť, aj čistiaci na okná je perfektný a testujem ďalšie ich prípravky.

veroniculienocka
17. sep 2024

@blondinka95 ja nedám dopustiť na ten Denkmit z DM čo ti odporučila @bimbina ....dlllho som sa trápila tým vodným kameňom, nechcelo to ísť ničím dole a ešte som aj nemohla používať nejaké silne chemikálie lebo máme plastovú vaničku v sprcháči a bála som sa aby ju to nezničilo ale keď som natrafila na tento zázrak, nedám na to dopustiť....naliala som na hubku (na tú drsnú časť) a umyla som to, potom som zobrala handričku mokrú prebehla som to s ňou a nakoniec som to vylestila špeci handričkou na okná ( pri nej nepotrebuješ ani okenu a tomu podobné, stačí čistá voda a tiež na ňu nedám dopustiť) a hotovo, sprcháč zostal krásny.... normálne som aj chlapovi v ten deň povedala že nech sa osprchuje vo vani lebo som nadšená aký máme konečne krásny sprcháč 😂😂😂

blondinka95
autor
17. sep 2024

@veroniculienocka @bimbina kúpila som to a idem skúsiť.. ak nezaberie posúvam sa na ďalšie rady
Mam týždeň do pôrodu tak snáď to stihnem 😆

bimbina
17. sep 2024

@blondinka95 tiež som v pôrodnom obdobi, pucovanie kúpeľne mi nepomohlo 😀😀😀😀

blondinka95
autor
18. sep 2024

@veroniculienocka @bimbina zopakovala som cistenie dva krát po sebe, riadne vydrhla scrub daddym, nechala pôsobiť chvilu a takmer bez zmeny...

veroniculienocka
18. sep 2024

@blondinka95 to vážne 😯 ani sa mi veriť nechce 🫣 ja som mala tiež ten sprchový taký usadený od vodného kameňa že sa mi až plakať chcelo ( hlavné ten spodok skiel) bol to asi 2-ročný vodný kameň a hento mi to krásne vyčistilo....ja som to robila len normálnou kuchynskou hubkou, namočila som ju do vody, trochu vyžmýkala naliala som na ňu ten čistič, ale na tú drsnejšiu časť a začala som šúchať ale každých cca 20- 30 cm som si dolievala ten roztok na hubku a potom som to stiahla zase takou tou obyč. kuchynskou utierkou, zase som ju len namočila do vody a zotrela som to s ňou a nakoniec ešte handričkou od wiledy na okná som to vylestila a bolo to super

aandrea9
18. sep 2024

@blondinka95 stieras často? To co znamená? Po každom sprchovani alebo kedy sa mi chce? My stierame po každom jednom sprchovaní, mame extra tvrdú vodu. Domestosom kameň neodstranis. Skus ešte 20% ocot ale opatrne nech sa nedostane na obkladačky resp. do sparovky.

bimbina
18. sep 2024

@blondinka95 taaaaaak to musíš mať riadne zanesene. Už asi len vymeniť 🙂

blondinka95
autor
18. sep 2024

@bimbina ono to vôbec nevyzerá tak zle pokiaľ sa nepozriem úplne zblízka:( skúsim to odfotit zajtra, možno niekto bude vedieť posúdiť co s tým je

anos18
20. sep 2024

Ahojte, takže prispievam svojimi skúsenosťami. Na základe tejto diskusie som si v DM kúpila čistiace prostriedky, viď foto a pokúšala som sa vyčistiť dvere na sprchovacom kúte (priznávam, mám ich zanedbané). Nezabralo dobre ani jedno, ani druhé. Tak som si dnes zarobila pastu z kyseliny citrónovej a kvasneho octu 8 perc., zabralo to najlepšie. Ešte to nie je top top, ale účinky sú najlepšie

betulinka1
20. sep 2024

@michaela329 a aké tekuté stierače používas? Ja mám pekné sklá už roky ako nové ale na prevenciu som aj ja pozerala ale potom som to vzdala, že kašlem na to. Aj tak to zotierame po sprchovaní. Ale keď máš niečo osvedčené, tak poprosím typ.

michaela329
20. sep 2024

@betulinka1 z Lidla, kupila som tam. Ja nestieram, po sprche sa mi nechce so stierkou ešte behať 🙂

janiex81
20. sep 2024

@blondinka95 https://www.alza.sk/maxi/hg-profesionalny-odstr... mne tento stiahol všetko, čo za 3 roky nedokázal žiadny iný,

Strana
z2