Čo môže spôsobiť čierne a strieborné vrstvy pod posteľou?
Prosim vas mna asi porazi mma vyhodit postel? Mam tam taketo dufam zeto neni hmyz alebo co nakakane. Pri otvwrani valendí postel je ako valenda na oboch 4 stranach to mám. Alebo čo sa mi to tam hromadí? Je to cierne ako ..popol z cigarety na prste a volaco strieborne tam je. To akoby zo zeleza alebo co :( alebo to je nejaka hnusoba ziva plesen? Nefajciari sme samozrejme len ten popol sa nan podoba fuj prosim poradte mi je to na dreve len mam tam veci puzzle a knizky ulozene aj saty pre malú
pliesen
Inde mam vsetko totalne ciste..aj v strede ja aom to unyvala vysavala je to nova postel nema sto rokov, 180 x200 a tu sa mi to stale robí.
pliesen
@relianeska do frasa a stacu to umyt alebo to mam cele vyhodit ja som na nervy ach
skuste spreje na pliesen… asi aj savo to vyraba. a mate postel pri stene? vo vlhkom prostredi? ak ano skusila by som pohlcovac vlhkosti pod postel
Mam pri stene nalepenu postel aj na okne utieram stale take tmave dole pri zaluziach asi mam vlhko:( tak to moze byt ale toto je extrem suche ako popol ach tak skusim
Nemôžu to byť železné piliny z tej pružiny ? Ja som tak mala v skrinke so smutným košom, ten jazdil na koľajniciach a ako sa s tým hýbalo tak sa tie kolajnicky "struhali" a bola tam takáto kopa pilin
Jee, ja som mala také isté, ale to bolo nadrolené mazivo a kov z toho "kĺbu". Myslím že všetky takéto postele tým trpia. Skúste utrieť.
To vyzerá ako z pružiny. Je to aj na opačnej strane? Tam kde nie je pružina? Vyčistiť, posteľ otočiť. Ak to znova vznikne pod pruzinou je to z nej. A ak na opačnej strane nebude nič,nebude to pleseň. Lebo, pleseň sa tvorí stále na Tom istom mieste....
To je z pružiny j. Ja to zotieram
je to "len" plesen, da sa to zotriet, nastriekat savom proti plesniam a bude dobre. ale pravdepodobne to bude treba striekat pravidelne, aby sa ti to tam vkuse nevytvaralo. 😉
Nie je to pleseň. To je z tej pružiny. Nestresuj. Skús pre istou nastriekať Savo. Ak je to pleseň, zbledne hneď.
Utri to, nastriekaj savo a potom daj na to napr celofán. Ak po týždni to bude čierne pod celofánom, je to pleseň. Ak to bude na celofáne, je to bordel z pružiny.
Jee, ja som mala také isté, ale to bolo nadrolené mazivo a kov z toho "kĺbu". Myslím že všetky takéto postele tým trpia. Skúste utrieť.
@refly no uz som v obchode a povysavam asi streknem aj troska. Mala to aj moja mama.pod.postelou..je to ako ocny cierny tien alebo popol z cigariet ked ti dam na prst. A je to nebezpecne ach aj tak ked je ti z postele nedaj boh to vdychnut..nechapem co to je to cierne. Preco taky prach nechutny. Asi to je fakt hnus okamzite to idem povysavat. Dakujem ste super
Casto postel otvaras/zatvaras (denno-denne)? Ak je to vzdy len pod tymi kovovymi mechanizmami, nebude to len oder z povrchovej upravy resp. aj kovu z toho mechanizmu? Ak je tam "cosi strieborne", chyta sa to na magnet? Ak ano, mozu to byt mikro piliny z oderu kovu o kov.
Nemôžu to byť železné piliny z tej pružiny ? Ja som tak mala v skrinke so smutným košom, ten jazdil na koľajniciach a ako sa s tým hýbalo tak sa tie kolajnicky "struhali" a bola tam takáto kopa pilin
@zuzu1304 super mam to aj kolajniciach v skrini. Ja sa zblaznim ale tie su dole ja neviem je to hnus ja sa toho bojim tak to budem stale utierat lebo je ti ako popol :( sypke
Utri to, nastriekaj savo a potom daj na to napr celofán. Ak po týždni to bude čierne pod celofánom, je to pleseň. Ak to bude na celofáne, je to bordel z pružiny.
@sevrin celofan vy ste super vyskusam dobry napad
@sevrin vy ste fakt super dakujem spravim tak.
Nemáš sa čoho báť, je to z toho mechanizmu a pružiny...kovový prach...stačí poutierat
Je to z tej pruziny, nieco sa ti tam odiera a toto su take mikro piliny
Je to z pružiny, pleseň vyzerá úplne inak a hlavne pleseň sa nedá utrieť, drží sa v materiáli.
A ta pruzina a to cierne je teda RIADNESKODLIVE ze :( to nedaj,boh vdychnut

Mam to tam raz som to vysavala a o rok som to teraz otvorila a zas.