icon

Čo nesmie ísť do umývačky?

22. okt 2023

Ahojte, zvažujeme kúpu umývačky, aké riady tam nesmú ísť? Plastové misky a potravinové dózy môžu? Ďakujem

Strana
z2
h2
22. okt 2023

@zuzanka.zuzu Nejde vždy len o to, či sa tá vec v umývačke nepoškodí. Ja by som tam nikdy nedala drevené varešky, alebo dosky na krájanie. Presne pre to, čo tu bolo spomenuté, nasáva to do seba čistiace prostriedky a tie sa potom pri varení, alebo krájaní, či klepaní mäsa na doske dostávajú do jedla. Ďakujem, neprosím. 😝

h2
22. okt 2023

@minenkak Je rozdiel umyť nôž ručne za pár sekúnd v horúcej vode, akú znesieš na pokožke a umývať ho pri hodinu, dve, tri... trvajúcom umývacom cykle pri oveľa vyššej teplote v umývačke.

kulumulu123
22. okt 2023

Okrem nozov a uz takmer starozitneho riadu po babke ( su to iba taniere a misa na polievku pouzivame prilezitostne ako slavnostne) davam uz 20r vsetko vsetko v pohode aj varechy drevene

minenkak
22. okt 2023

@h2 a ako ten nôž ktorým si krajala mäso zbaviš,tých baktérií z mäsa

basullinka
22. okt 2023

@minenkak ja nože, s ktorými sa krajalo mäso preplachnem vriacou vodou a bakterie nemajú šancu

minenkak
22. okt 2023

@basullinka vieš koľko treba aby boli v tej vriacej vode aby si ich zabila?

basullinka
22. okt 2023

@minenkak mam vyštudovanu potravinarsku bezpečnosť, takže nie, neviem 😅😅😅

minenkak
22. okt 2023

@basullinka tak si tu asi jediná ,čo vie,a si čítala ,že nôž umývajú vo vode ktorú znesie pokožka ruk

h2
22. okt 2023

@minenkak Úplne normálne ich umyjem v teplej vode bežným saponátom, opláchnem a utriem. Zatiaľ žijeme a prežili to v zdraví aj miliardy ľudí v časoch pred umývačkami riadu.

lukbe
22. okt 2023

@minenkak predsa pod tecucou vodou nie su noze tak dlho ako v umyvacke, ani nemusí byť taka horuca.

guudy
22. okt 2023

@minenkak si striehla na svojich 5 min slavy??😂😂😂😂😂😂
Uzi si ju, moc ich takych nebude… ;)
A pokojne umyvaj noze aj nadalej v umyvacke😘

minenkak
22. okt 2023

@guudy toto som moc nepochopila

viestta
22. okt 2023

@minenkak na hladkom kovovom povrchu sa tych bakterii az tolko neudrzi. Ale noze nechodia do umyvaky preto, lebo sa tupia. Nenici ich teplota, nici ich ta chemia, rozleptava mikrostruktuy na ostri. Ak je niekto spokojny s tupym nozom, v pohode. Ja si na ostre noze potrpim

olimuc
22. okt 2023

Ja davam vsetko, co neprezije smer smetiak. Plastove dozy preziju

euka210
22. okt 2023

Hlinik a drevo nie. Za mna super vec...dlho som sa branila a teraz si ju neviem roky vynachvalit za tohto pomocnika.

autor
22. okt 2023

Ďakujem za rady, ešte sa chcem spýtať, je potrebné dávať aj sol?

babulkomale
22. okt 2023

@minenkak ja umyjem noze a dosku po krajani ( plastovu) malou hubkou, ktoru potom vyhodim.
Kupim to dlhe balenie a postupne minam.
Na tych par riadov co umyvam rucne mam hubku na teflon, taku zelenu Viledu tusim.
A rezne klepem na sacku zakryte sackom, aby mi stava z masa nefrkala po okoli.

ukulela
22. okt 2023

@minenkak kym nevynasli umyvacky, vsetci sme pokapali na salmonelu z nozov umytych pod tecucou vodou ...... nehovoriac o tych milionoch mrtvych, co umyvacku nemaju. toto chces pocut? nôz umyjes normalne pod tecucou vodou saponatom a oplachnes, hotovo, ak velmi chces, olej ho vriacou vodou, alebo namoc do nej a mas istotu. vies co, vypal ho nad plynom, ak nemas sklokeramiku, ci indukciu ...

sticker
ukulela
22. okt 2023

ja sol nedavam, len kapsule ... uvidis, aku mas doma vodu a ako umyva,. ja mam pocit, ze pohare su leskle a nic mi nechyba, tak sol nedavam.

denithestrange1993
22. okt 2023

Neviem ci bolo spomenute ale do umyvacky nepatri ani parny hrniec a vacsina komponentov z kuchynskeho robota

ninah1486
5. dec 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ahoj, ja do nej dávam plastové misky úplne bežne ale zo zásady do nej nedávam kuchynské nože...mám kúpené kvalitné nože premier z profikuchar a tie by som tam fakt že nedala

beahavala
9. dec 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

jedine co ja do nej nedavam tak su noze a nacinie z dreva

Strana
z2