Čo nesmie ísť do umývačky?
Ahojte, zvažujeme kúpu umývačky, aké riady tam nesmú ísť? Plastové misky a potravinové dózy môžu? Ďakujem
Okrem nozov a uz takmer starozitneho riadu po babke ( su to iba taniere a misa na polievku pouzivame prilezitostne ako slavnostne) davam uz 20r vsetko vsetko v pohode aj varechy drevene
@minenkak ja nože, s ktorými sa krajalo mäso preplachnem vriacou vodou a bakterie nemajú šancu
@basullinka vieš koľko treba aby boli v tej vriacej vode aby si ich zabila?
@minenkak mam vyštudovanu potravinarsku bezpečnosť, takže nie, neviem 😅😅😅
@basullinka tak si tu asi jediná ,čo vie,a si čítala ,že nôž umývajú vo vode ktorú znesie pokožka ruk
Ja davam vsetko, co neprezije smer smetiak. Plastove dozy preziju
Hlinik a drevo nie. Za mna super vec...dlho som sa branila a teraz si ju neviem roky vynachvalit za tohto pomocnika.
Ďakujem za rady, ešte sa chcem spýtať, je potrebné dávať aj sol?
@minenkak ja umyjem noze a dosku po krajani ( plastovu) malou hubkou, ktoru potom vyhodim.
Kupim to dlhe balenie a postupne minam.
Na tych par riadov co umyvam rucne mam hubku na teflon, taku zelenu Viledu tusim.
A rezne klepem na sacku zakryte sackom, aby mi stava z masa nefrkala po okoli.
@minenkak kym nevynasli umyvacky, vsetci sme pokapali na salmonelu z nozov umytych pod tecucou vodou ...... nehovoriac o tych milionoch mrtvych, co umyvacku nemaju. toto chces pocut? nôz umyjes normalne pod tecucou vodou saponatom a oplachnes, hotovo, ak velmi chces, olej ho vriacou vodou, alebo namoc do nej a mas istotu. vies co, vypal ho nad plynom, ak nemas sklokeramiku, ci indukciu ...

ja sol nedavam, len kapsule ... uvidis, aku mas doma vodu a ako umyva,. ja mam pocit, ze pohare su leskle a nic mi nechyba, tak sol nedavam.
Neviem ci bolo spomenute ale do umyvacky nepatri ani parny hrniec a vacsina komponentov z kuchynskeho robota
ahoj, ja do nej dávam plastové misky úplne bežne ale zo zásady do nej nedávam kuchynské nože...mám kúpené kvalitné nože premier z profikuchar a tie by som tam fakt že nedala
jedine co ja do nej nedavam tak su noze a nacinie z dreva

@zuzanka.zuzu Nejde vždy len o to, či sa tá vec v umývačke nepoškodí. Ja by som tam nikdy nedala drevené varešky, alebo dosky na krájanie. Presne pre to, čo tu bolo spomenuté, nasáva to do seba čistiace prostriedky a tie sa potom pri varení, alebo krájaní, či klepaní mäsa na doske dostávajú do jedla. Ďakujem, neprosím. 😝