icon

Čo robiť, keď sa páperová bunda pokazí?

5. feb 2024

Ktorú som dávala 2x cez sezónu do čistiarne a teraz som si povedala , ze skúsim oprat doma .
Oprať sa oprala, aj v sušičke bola ale vyzerá hrozne 😵‍💫
Zapla som ju druhý x v sušičke samu
Z nabombenej Bundy je sliz a vyzerá ze nie je ani vyteplena

Strana
z2
tinkavvv
6. feb 2024

Je to isto paperie?
Pusti to s loptickami este raz do susicky. Ak je to paperie, tak sa ti znova pekne natrasie.

ernesternst
6. feb 2024

Ja by som oprala znova na jemnom prani, s práškom ja vlnu, a sušila na prikrývke s guľami ( ak nemáš, tak 2 obyčajne tenisaky, aby tie guče peria rozbili)ak bude vlhká, tak znova rovnaký program, stále s loptami

autor
6. feb 2024

Je to isto paperie a tie lopty si musím kúpiť

lenkaviktorka3
6. feb 2024

Najlepšie na bundy sú obyčajne tenisové loptičky, vložiť do sušičky,krásne tú výplň ponapravaju. Aspoň nám to funguje.

luxus10
6. feb 2024

netreba ziadne lopty, ja som skusala susit s loptami aj bez ked som este nemala susku AEG 9 TR., a nevidela som ziadny rozdiel...nie je to v loptach...len vhodny program...autorka odkial si?

bundu mozes ale nemusis pri prani otacat...

mozno sa stala este jedna vec ak si ju dala do cistiarne, bohvie v com to macali...teraz sa to pobilo s cocolinom, a perie sa zbilo...preto ju este raz vyper, a dobre odstred a vysus na tej prikryvke, inak je to riadne kusisko bundy, ja susim manzelovi tiez skoro take velke a po vysuseni je krajsia ako za novoty...

simca06022011
6. feb 2024

potentovala si to tym coccolinom... paperie sa neperie gelmi, aj eked xy odbornicok napise, ze to robia.. nerobi sa to. Ak treba nejake extra skvrny odstranovat z bundy, lokalne to robim pred pranim... netreba ani lopticky, treba vybrat potom dobry program, ked nevysusi na prvy krat, dam este kolkokrat treba teply vzdcuh 30minut... paperovu bundu periem bud na tom urcenom programe,alebo na jemnom pradle.
inak je tu o tom xy tem, rozne skusenosti, tak mozes pozriet.

luxus10
6. feb 2024

@sovica ani ja som este na paperku neskusala program outdoor-len na softshell. gate, a zdala sa mi na take gate dost vysoka teplota, skontrolovala som v polke programu, ale mam tento speci program na paperove bundy-preto som si taku susku vybrala, aj pred nou som mala whirlpoolku tiez s programom na perove bundy, a periem perove bundy nike, adidas roznej velkosti, dlzky aj gramaze, od tenuckych az po taketo obrie...tenucke do pasa tiez odstredujem na 1200ot, ale tieto obrie na 1500 ot...inak sa trapi susicka...aj perove periny a vankuse takto periem a susim-a bez problemov...

kedysi davno som mala susku aj bez speci programu, a perove bundy som susila aj na 2-3x, no tieto moderne technologie su super 🙂

mk1111111111
6. feb 2024

Podla mna, nie je este dosusena, daj dalej susit. A uz neper znova, to je zbytocne

luxus10
6. feb 2024

@mk1111111111 praveze treba este raz oprat, bola v cistiarni, mohlo sa nieco pobit , treba to odstranit...

autor
6. feb 2024

Ďakujem všetkým!!!! Bunda je zachránená!!!! ❤️❤️❤️❤️🍀🍀🍀🍀

sovica
6. feb 2024

@autorka, neuveríš, ale teším sa spolu s Tebou👍😍 Ako si teda nakoniec postupovala, že sa Ti ju podarilo zachrániť?

moniketa
9. feb 2024

Mne sa asi pred mesiacom stalo dačo podobne, keď som ju rýchle potrebovala vyprať a nestíhala som čistiareň. Po vyprati a vysušení vyzerala rovnako ako tvoja. Tie loptičky do sušičky mi ju zachránili. Dostať ich kúpiť aj v Kyslú, tuším 3€ to stalo. Ja som ju e nepriala v gelovom prostriedku, lebo perie to moc nemá rado. Dá sa kúpiť priamo prací prostriedok na perie. Zdá sa mi, že aj v decathlone to majú. Skús ju oprať ešte raz v tom a potom vysušiť s loptičkami na nejakom šetrenom programe, lebo perie nemá rado ani vysoké teploty - môže sa polamat

moniketa
9. feb 2024

Malo byť v Jysku, autotext je čarovný 🤣

luxus10
9. feb 2024

@moniketa ved uz ju ma opratu aj uspesne vysusenu....

cukroska
20. feb 2024

Ja som vyprala pamätám moju prvú páperku vyše dvadsať rokov dozadu normálne v práčku. Vtedy ma to ani náhodou nenapadlo,že je to perie..Ostala som úplne v šoku,že s nej ostalo tenké nič (šuštiak) a pár zbytých chuchvalcov😅🤣 🤷‍♀️ Ale nakoľko to bola drahá na ten čas bunda a veľmi sa mi páčila tak som ju samozrejme chcela zachrániť a dala vysušiť .Pamätám,že sa sušila vonku na slniečku diho ,ale pomaly sa vystierala a rástla a po pár dňoch bola ako nová 😃 A nakoľko bola čierna nadčasová mala som ju ešte veľmi dlho. Dokonca by bola ešte moderná aj teraz.

sofia1410
5. jan 2025

Ahoj ako sa ti podarilo zachranit Dakujem

Strana
z2