Efektívne využívanie sušičky
Čaute ženy,mám sušičku mesiac.Zoznamujem sa s ňou.
Len nie som si istá .
Viem,že teraz som prala a susila veľmi neekonomicky a pravdepodobne sa to odzrkadlí rapídne na platbách aj v spotrebe.
Mám sušičku na 10kg, práčku na 6kg ,ale budem onedlho kupovať asi tiež minimálne na 8-9 kg prácku(sme 5ti doma) ,
Teraz som fungovala tak,že každu jednu opratu dávku som pustila na syntetiku,kde v návode maximálny objem mokrého prádla moze byť na 5 kg
Ak som pustila na bavlnu,kde ako jediný program je na 10kg ,tak mi pradlo (niektoré) donicilo .
Ako v tom nájsť nejakú strednú cestu?
Kupovat výlučne len značky,ktoré väčšinou sú odolné ?( Aj ked čo som si čítala recenzie,nie je to taká záruka )
Pušťať potom vsetku bavlnu (s kvalitnejším , odolnejšim oblečením)na bavlnu na 10kg? Oprat 2 várky a obidve spoločne sušit v sušičke? Poprípade neskôr pri 8-9kg práčke samozrejme len preložiť a zapnut.Alebo kľudne pustiť zatiaľ ( pri 6kg práčke )2 oprate várky na syntetiku s tým,že môžem čakať nedokonalé osusene prádlo a nutné dosusenie na sušiaku,čo efekt asi žiadny .Nepretazuje sa sušička ak sa nedodržuje maximálna hmotnosť prádla pri danom programe?
Či ide hlavne o ten výsledok vlhkosti v pradle?
Neviem ,či to bude pochopiteľne z môjho príspevku.
Dosť to tu asi komplikovane vysvetľujem
Chcem sa ale poučiť a čo najlepšie, najekonomickejsie využiť sušičky( čo mi je jasné,že sušičky veľa spapkaku elektriy)
Ďakujem za rady, poučenie.
Moj obľúbený program je zmiešané pradlo. Vychadza na 1 hod. 10 min.. davam tam spravidla jednu plnu pracku a potom jednu malu pracku. Tak sa snazim triedit tie pracky. Ale zase ak pustim len jednu nejako neriesim spotrebu. Treba to vysušiť treba. A ano od kedy mame sušičku mame vacsiu spotrebu. Ale zase v lete vesiam na terasu, mam rada vôňu pradla vysušeného slnkom. Takze tych par mesiacov v zime to nikoho nezruinuje.
Akú máš sušičku? Ja suším bežné oblečenie na programe jemné za šesť rokov som zničila jedno tričko a čipkované spodné prádlo ktoré sa sušičky dostalo iba omylom. Moja je na 7kg, práčka na 5, niekedy tam dám dva uteráky, niekedy päť tričiek.
Neviem aké máš oblečenie a sušičku ale mne teda nič nezničilo a to dávam program do skrine čiže jeden z najsilnejších.
Haier mám
Pri programoch si môžem navoliť úroven sušenia: skriňa/pripravené na nosenie/ žehlenie
A teplotu -vacsinou H1-H3 ,niektory program má aj "cool" ale to myslím asi len jeden až dva
Čize
- veľmi vysoká teplota
- stredná
- nízka
- studeny vzduch
@januska12323 v podstate vsekto,keď sa človek prejde auparkom, Tesco,Lidl .
Pepco ,sinsay to ani nepočítam ,je to asi pokus /omyl(pôvodne by do sušičky nemalo isť,to nerátam)
Pri bavlne mi vyšlo zo sušičky prádlo také škaredé zmolkovane ,hlavne teda má to mrzelo pri oblečení , ktoré bolo vhodné do sušičky podľa stitka ...Tak som nechcela prísť o všetko (to kvalitnejšie prádlo) neodbornym susenim,tak som skúsila tu syntetiku aj podľa odporúčania v diskusiách...
Ja dam normalne na sintetiku plnu pracku a potom to dam dosusit na 20min a ak su tam rifle ,tie vyberiem a zavesim von a su do rana suche
@minenkaa akú práčku máš ,na koľko kg a aj sušičku?
Čiže ak správne rozumiem, pre jednu várku mokrého prádla púšťas 2x program na sušičke? Syntetiku+20 minútové?
Nie je to strašnéy zahul na energie?
Keď my sme 5ti,v sobotu niekedy otočím 3 várky prádla.v práčke.
To by som mala akoby pustat sušičku 6x ...
Určite mi vyrieši situáciu,keď budem mať konečne väčšiu práčku .No ale aj tak pri takej 8/9kg budem musieť nájsť nejaký vhodný program na sušičke....
Bol tu odporúčaný program na zmiešané prádlo,to mám aj ja a skúsim asi ten
Aj keď mne trvá 2:30 a je na 60-65 st ,čo stupne asi znížim?
Sedem kg pracka Aeg,devat kg susicka aeg a ano tak sudim,energie sa nam nezvysili koli susicke
Tiež najviac používam program mix,je to také uni,dĺžka primeraná a na väčšinu materiálov.Na bavlneny program susim iba utierky,posteľné prádlo,uteráky.Ine prádlo mi to ponicilo ako píšeš.Tiez je náš 5-6,práčku mám na 9kg,sušičku na 10,3-4 várky každý druhý deň.Isteze to pocítis na spotrebe,ale až do jesene zas sušis vonku
Pracku mam na 7kg, susicku asi tiež 7 alebo 8, jednu pracku mam jednu susicku a program dávam mix. Nič nemám zničené a ani nejak elektriny sa nezdvihla, o par eur menej príde preplatok. Mam beko
mám siemens, oblečenie suším na programe bavlna suché do skrine, program si dĺžku určuje sám podľa toho ak či je prádlo už suché alebo nie, mam nastavané o jenu hviezdičku viac, čiže pridáva ani 10 minút, uteráky a posteľné prádlo suším na programe pre uteráky, oblečenie sa mi neničí, niektoré značky sa trošku zmenšia ale to viem že podľa značky mam kupovať väčšie. Oblečenie, ktoré nemôže ísť do sušičky ani nekupujem, obrázky na detských veciach sa mi zničili len z tričiek z Pepcca. prehozy deky a palony dávam na teplý vzduch na 20 minút. Spotrebu nemám pocit, že by mi nejak výrazne zvýšilo. Keď som nemala sušičku, museli sme kúriť, mali sme vlhko a tiež som musela žehliť. Teraz odpadlo žehlenie. takže ono len treba skúšať. a keďže máme psa tak všetky veci idú do sušičky aj kvôli chlpom
ešte doplním, pračku mám na 8 kg, aj sušičku, otáčky na žmýkanie na 1600, sú niektoré materialy, ktoré mi sušička poriadne nevysuší ale to sú možno len 3-4 tričká, ktoré musím nechám potom dosušiť,
nechapem tomu prizvukovaniu ze aky zahul na energie... susis 10x dodna kazdy den ze by sa to malo mat taky rapidny dopad na spotrebu?v navode mas aj to kolko energie ktory program spotrebuje.
Susicku mam 10r popravde nikdy som sa nezamyslala kedy a kolko susit.Susim podla potreby.nikdy sme nemali nedoplatok.mne sa to nechce verit ze niekto ma zo susicky alebo indukcie nedoplatok.mozno mate nastavene len nizke mesacne platby.susicku mam na susenie ma mi sluzit a nie pozerat kolko spali energie.davam tam veci ktore treba.
Susim 90% veci na bavlna do skrine.
Nic nemam znicene a to my oblecenie nosime roky. A susicku pouzivam vyse 20 rokov a po cely rok.
Susim po kazdej pracke necakam na dalsiu a susim menej pradla. Nesusim spodne pradlo ponozky a zopar triciek.
@malinovka333 ale veď ja som nikde nepísala,že mám zo susicky a indukcie nedoplatok.Kazdy rok mám preplatky (500€+ ).
Mňa nejak nezaujíma to,že teba vôbec nezaujíma sledovať si spotrebu a mať prehľad nie len vo financiách,ale aj spotrebe,byť nie len ekonomický ale aj ekologický.
Čudovala by si sa,koľko ľudí,čo bývajú v chalupe, si svoju spotrebu nie len el ale aj vody sledujú ...(To neznamená,že ak niekedy viac niečo minieme,tak vypneme všetky kohútiky)
Ja sa pýtam tých žien, ktoré si nie len sledujú svoju spotrebu,ale poradia mi ,hlavne čo už dlhé roky sušia prádlo,mať nejaké "grify" ako vyťažiť najviac po všetkých stránkach.A ušetriť nie len na energiách ale aj rozumné nakladať so spotrebičom.Nepretazit napríklad ..
Nakoľko nemám skúsenosti ,som začiatočník tak sa rada poučím z chýb,ktoré robím...
Citas co pises?
500€??? Ty takto uverujes elektrarne? Preco?
@malinovka333 tak zas susicka ma urcitu spotrebu, ktoru treba zaplatit.
My susime 50 min, niekedy si sama skrati, alebo prida, ale zvacsa skrati. Mame na 10kg. Davam tam do 5 kg. Viac neperiem naraz.

Treba napísať aj značku susicky