icon

Ako odstrániť zo šiat škvrny od potu?

19. aug 2025

Ahojte . Ideme na svadbu. A ja som si na šatách ktoré si idem obliecť vsimla pod pazuchami biele flaky od potu. Do práčky ich dať nemôžem kvôli latkee. Včera som ich namočila klasicky do avivazu a skusila posuchat tie pazuchy. Dnes na svetle vidno že to nevyšlo. Prosím vás nejaké rady čo s tým? Nejaký prostriedok alebo ako to zíde dole ? Mala som ich na sebe raz pred rokom a ja hlupa som ich nedala hneď prať:/

anonym_350c63
19. aug 2025

Prečo si ich namočila do avivaze namiesto prášku?

anonym_6b7788
19. aug 2025

Rok prepotene saty pod pazuchou stojace v skrini, tak to tazko asi uz pojde ale tiez nechapem ze preco si na to davala avivaz, ved to nie je praci prostriedok. Skus ich teda este raz oprat v umyvadle a tie miesta poriadne preper v ruke vo vode s pracím práškom. Neskusaj ziadne savo a podobne. Ak to nevyjde, chod si radsej kupit nove, ved nemusia byt drahe a do buducna radsej hned po pouziti oprat ci do cistiarne, podla typu latky.

saxana000
19. aug 2025

Normalne ich oper v rukach vo vani ak sa bojis pracky.ale podla mna na jemnom programe moze ist akakolvek latka staci ubrat otacky pri zmychani na 600.predtym poriadne namoc do kyblika vodu taku akurat skor teplejsiu ako studensiu pridaj tam sanytol krabickovy ten mi vytiahol aj prikrmy z 5 rokov starych darovanych bodycok nechaj mocit 2-3 dni tesne pred pranim este prebehni zlcovym mydlom a zavesit na slniecko..neexistuje aby to nevytiahlo.

ibrunova
19. aug 2025

niekde som čítala, že namočiť do octu a potom vykudliť mydlom a dať oprať. Prať v aviváži, to mi je novinka.

kiwi3
19. aug 2025

"do avivazu"? pomaha ten ocot, treba to nechat dlhsie posobit a trochu sa tomu povenovat, ak to tam je uz dlhsie.

autor
19. aug 2025

Pardon dámy pomylila som sa žiadny aviváž normálne som pridala prací prášok

autor
19. aug 2025
@anonym_350c63

Prečo si ich namočila do avivaze namiesto prášku?

@anonym_350c63 pomýlila som sa

cucoriedka97
19. aug 2025

Značka HG - sprej na škvrny od potu/deodorantu, kupujem v Hornbachu. Stačí nechať pol hodiny pôsobiť a potom vyprať, ak sú škvrny silné, tak to treba zopakovať 2x. Skúšala som všetko na manželove obľúbené tričko, ale za toto dám ruku do ohňa 🙂