Je lepšie prať všetko naraz alebo postupne?
Zeny prosím nezabite ma ale som už pol roka na pn a minule mi napadlo či je lepšie dať oprat napr 3 várky pradla v jeden deň, alebo prat pravidelne napr obdeň jedno pradlo 😂 samozrejme že teraz cez zimu dávam ešte aj do susicky a na jednu stranu si poviem že dám oprat všetko ale perie a susi pomaly cely deň, ale na druhu stranu keď dám obdeň tak idu tie spotrebiče častejšie, prosím berte tuto temu na odreagovanie som v 37tt a už neviem čo so sebou 😁
Ja mávam na pranie v týždni, deň/ dva keď periem po sebe koľko treba. Sušičku nemáme, na druhý deň je všetko suché, vyžehlím a dám do skrine
Ja zvyknem prať každú sobotu aj 3/4 pracky za deň. Do nedele to vyschne, odložím a mam pokoj na celý týžden.
Home office-periem priebežne-2 až 5 práčok týždenne v rôzne dni, málokedy dám 2 práčky denne.
Mna by polozilo prat kazdy den. Musela som obden prat, kym som nemala susicku a bolo to na nervy. Odkedy je susicka, periem raz do tyzdna. Radsej tri kat zbehnem do kupelky prehodit pradlo a vybrat, ako kazdy den toto absolvovat. A to nie je len robota, ale aj hluk. Nech je ticha ako chce, to dunenie, splachotanie - pocut dost aj cez zatvorene dvere. Mam aj inu robotu.
@spanielka44 psobne periem raz dva razy do mesiaca. Výhradne plné pračky. Vyhovuje mi to. Požehlím poskladam. Sme dvaja. Keď su deti je to inak. Výhodné je, že nemiešam červene s bielym. Mám prádlo bez “zadubenia”. Ukázkove.
@spanielka44 Ak mas miesto kde susit tak oper vsetko v jeden den. Ja tak robim kazdu sobotu alebo piatok podla toho ako mi to vyjde. Kazdy den - vsak by mi siblo z toho 😀
Ja sa neriadim nicim, jednoducho ked treba dat prat dam , ak je viac prania tak naraz za sebou.
Vdaka bohu za susicku, moja najlepsia kamoska 😆
@spanielka44 ja periem tak, ako to vyjde. Niekedy idu aj 2-3 pracky za den, niekedy nestiham a aj 2-3 dni neperiem. Zvycajne vsak minimalne jednu dam.
Pečiem raz do týždňa
@spanielka44 pocuj, ja som mala susicku, ktorá po 5 rokoch tiež susila celý deň, postupne sa ten cyklus nejako predlzoval, najprv som ani nevninala,ze to susi stale dlhsie a dlhsie, až to nakoniec doslo do stadia, ze som mala poprate 2 práčky a v susicke ešte ta prvá. Až jedneho dna tam vyhodilo nejakú chybu, niečo s cerpadlom a teraz ako mame novu,zase to ide rychlo. Nemas aj ty staršiu susicku?
@spanielka44 lepšie v akom zmysle? Menšie opotrebenie spotrebičov? Ja myslím, že je úplne jedno či operieš 3 práčky za týždeň a odložiť to na 3 práčky len v jeden deň týždňa. Minutá energia je rovnaká. My perieme podľa potreby a odkladám keď je toho veľa alebo kedy sa mi chce, nie každú várku po jednom.
Ja periem podla toho, ako sa mi nazbiera bielizen jednej farby, nikdy farby nemiesam a neperiem len par kuskov, vzdy pracku naplnim, co to ide.
@spanielka44 periem s susim jeden deň veľa x
@spanielka44 Ja periem a susim.tak, aby nebezali oba spotrebice naraz 😆 Ale my mame solar panely, tak kvoli tomu.
Takze oprat, prehodit do susicky. Ked su dlhe programy, je to na cely den.
Alebo ako druhu varku operiem jemne materialy, co sa aj tak nemozu susit, tak tie vyvesim.
@spanielka44 väčšinou periem každý pracovný deň. Prídem domov a zapnem práčku tak, aby dokončila cca v čase, kedy sa vrátime z vonka. Neznášam, keď ostane pranie a upratovanie na víkend. Víkendy sú na relax. To mám “traumu” z dectva. Pralo a upratovalo sa celú sobotu a v nedeľu sa sedelo doma.
Ja sa nad týmto absolútne nezamýšľam, periem, keď je treba 😅
Periem vtedy kedy treba a je mi jedno ci ide jedna pracka kazdy den alebo periem cely den od rana do vecera. Dolezite je aby som to mala kde susit. Kedze pracka moju asistenciu nepotrebuje uz nie je potrebne vyhlasovat "packove slavnosti" ako nase stare mamy, ked prali v pracke Romo a plachali vo vani.
Ako dlho vám suši sušička do úplne suchého prádla? Mne 2,5 hod. Mne sa to zdá dlho, sušička ma 10 rokov
@lucia13022023 presne aj ja. Resp, piatok večer a potom sobotu dam prať všetky veci z celeho týždna malej zo skolky a naše z celeho týždna v nedelu pozberám a mam klud :D
periem a suším každú noc 🤷 tým že mám 2v1 tak pred spaním zapnem a ráno vyberiem 😎 neviem si predstaviť že celý deň mám v hlave že periem 😁
@marcellka32 koľko kg das do susicky? Nám po 5tich rokoch odisla, susila tak asi 5kg 3 hodiny
@mandzula ja presne takto isto, az ked sa mi nazbiera pradlo do plnej pracky bud na tmave pranie alebo svetle, pripadne ak treba nieco na rychle pranie, ale tam nedavam samozrejme 1 kus, ale tiez pockam, kym sa viac kusov nazbiera. Cize periem priebezne, ani nie kazdy den, ani niekolko pracok pocas dna 🙂
@mamutka tiez nenechavam pranie na vikend, ale poperiem co sa da cez tyzden, mam presne tieto iste spomienky z detstva, ked sa vsetko upratovanie, pranie, robota okolo domu robilo v sobotu a samozrejme v nedelu doma a nerobilo sa uz nic 😀 Toto svojim detom nechcem urobit, aby mali taketo spomienky na soboty ako ja 😂
@spanielka44 tak zase matematika nejak nepusti, nie je jedno, či peries 3x za deň, či 3x za týždeň? 🤔
Ja periem podľa potreby, niekedy 2x denne, niekedy 2x za týždeň. Keď prezliekam periny, mením záclony, atď, tak aj celý deň. Vtedy používam aj sušičku.
A tiež keď príde manžel po 2 mesiacoch, vtedy 2 dni vkuse 😄
@kavasmliekom no zatiaľ mám len biele a tmavé+farebne, po prípade deky a postele pradlo ale čoskoro nás bude o jedného viac tak bude o pradlo naviac tak som nad tým rozmyslala 😆
@spanielka44 bábätku som prala zvlášť, a nám vždy rovnako, podľa potreby. Veď uvidíš ako vám bude lepšie.
Ja som tento víkend prala asi 8x. Deky, periny, handry, obelecenie asi 3x. Susicku nemám, len 1 vesiak ale velke veci prehodim cez dvere, vacsina je za par hodín sucha. Dnes idem prat opat. A to sme len 2 doma. Nechapem, ako môže niekto prat 1-2x do mesiaca
@elzena2 no 5 kg, ale suši 2,5 hodiny
Cez.tyzden periem na odlozenom starte v noci susicka ide doobeda ked pridem z prace poskladam a vybavene tak mi aspon nevrzgaju spotrebice ked som doma lebo chcem mat pokoj.mne je lepsie prat priebezne.pripadne hodim prat v piatok vecer ked uz sme vsetci osprchovani a v noci sa vyschne na susiaku rano len poskladam. Niekedy perem kazdy den niekedy kazdy druhy niekedy aj tri pracky za den ked prezliekam periny alebo napadne sneh muz vysype z roboty veci potom ide na trening nejak to specialne neplanujem..ked mam plnu varku tak pustim..skor je sviatok ked neperiem..

Ja periem “každý” deň jednu práčku. Ak nie je dosť prádla, neperiem. Ak je, operiem, vysuším, poskladám a odložím jednu práčku, takže nemáme nikdy nakopené prádlo.