icon

Kde sušíte bielizeň, keď bývate v paneláku?

28. nov 2024

Ahojte, každú zimu riešime tento problém. Myslíte, že je nutné kúpiť sušičku? Bojím sa, že by v byte mohli začať plesne.

michalka4193
28. nov 2024

Urcite odporucam sušičku ako písali nemusím mat nikde nejake susiaky s prádlo mam raz dva vysušené a odložené a za jeden den vyperiem tri pračky a vysusim

maryetta
28. nov 2024

Ja som v dome a susim v susicke. Vynimocne ked je von upek ze dam a za 1-2hodky to vyschne. Inac nie.

alenka58
28. nov 2024

@kavasmliekom suším všetko, sušiaky by mi ani nevadili ale kvalita prádla je lepšia zo sušičky

biglovemom
28. nov 2024

Vyse 5 r V spalni. Plesen nemam.a je to mala 9mqadrat izba.
Ja sušičku ani zadarmo nechcem😃 milujem vôňu pradla po modrom Lenori😂😂

renesance80
28. nov 2024

ja mám odvhčovač , zapnem ho ked som domaa mám poprané, stiahne to vlhkosť zo 65 st na 50 st. , bývam v garzonke a sušičku nemám kde mať, ak periem a doma celý den nie som, vyvesím prádlo a nechám pootvorené okno , dovečera všetko uschne a potom až zakúrim ,

nevenka
28. nov 2024

My sme mali suchy byt, susila som v obyvacke. Ziadne plesne. Z vecera do rana suche. V dome mam susicku, je to stary dom, ale zrekonstruovany, pravidelne vetrame, ale kde je tepelny most, tak plesne sa objavili. Musime zateplit, ked budu peniaze. Ale nas je uz 6, takze za susicku som veeeelmi vdacna.

janinah
28. nov 2024

@hradnapani že plesne nevidíš neznamená,že nie sú..
.my mame alergika,susicku mame roky a okrem vlhkosti nám filter vychyta aj ten moch a je toho celkom dosť,keby susim na radiátoroch tak to dychame

mamickalisticka
28. nov 2024

Sme piati a už je to neunosne s týmto sušenim. Periem cca 2- 3x týždenne a je to katastrofa 🙃 kolujem dva sušiaky z balkona dnu a tak stale dokola. Sušičku už máme objednanú, bude v spálni. Nemáme miesto na ňu ani v kúpeľni ani v kuchyni, do práčky so sušičkou sme nechceli ísť. Neviem sa dočkať kedy príde. Aj keď to bude až na konci januára 😩

ktobytobolpovedal
28. nov 2024

@mamickalisticka a ja ju mam v spalni. Mame taky malinky satnik (alebo skor roldor, do ktoreho sa da vojst) a tam som jej po dlhom spekulovani nasla miesto

zadarmo1
28. nov 2024

Nemáte v paneláku sušiareň ? Pripadne nejaký iný spoločný priestor kde sa dá sušiť prádlo ? Susedia tak prerobili nejakú komoru a asi 5 susedov tam sušíme prádlo. Spodné prádlo a uteráky dávam do susicky. Ostatné do sušiarne.

elviku11
28. nov 2024

Ešte tu tá odpoveď asi nebola - mokré zavesím na radiátor a do hodiny to mám suché.

kavasmliekom
28. nov 2024

@biglovemom presne, zo sušičky prádlo už nevonia.

kavasmliekom
28. nov 2024

@elviku11 ja tak suším, keď potrebujem rýchlo

domi_zu
28. nov 2024

U nás to napríklad sušíme na medzi poschodí..každá rodina tam má jeden sušiak...nemalo by sa to vraj ale do teraz s tým nebol žiadny problém🤷‍♀️

hradnapani
28. nov 2024

@janinah ked viem, ze nemame plesne, tak nemame 😉 mame pomerne sucho (meriam to). Nepisem, ze susime na radiatore, ale pri radiatore, velmi obcasne, Ak dam na radiator, tak to mam suche do hodiny, ale to len ked je uplne urgentne, nebudem si robit z bytu cirkusovy siator s obhadzanym oblecenim po radiatoroch. Ak ma clovek suchy byt a kuri a nestahuje vecne kurenie, tak nema problem ani so susenim vo vnutri. Keby som vsak zavrela dvere na kupelni, tak tam mam ovzdusie sklenika v botanickej zahrade a urcite aj plno plesni. Ale nerobim to.
@domi_zu to nie je problem len do casu, kedy pridu poziarnici na kontrolu - su za to vysoke pokuty, lebo tvoria prekazku pri unikovej ceste. Ale tie kontroly chodia naozaj malokedy.

sense
28. nov 2024

V pracovni, máme aj sušičku ale tam to dám tak na desať minút a potom vyvesim

avanka
28. nov 2024

@zadarmo1 u nás napr máme kľúče len my. Nikto iný nechce, tak máme celú veľkú miestnosť len pre seba,máme tam šnúry, sušiaky, periem, kedy chcem.

babushkaem
28. nov 2024

@domi_zu no nebol, lebo ste nemali ,,problem”. Ale keby nedajbože niekde začne horieť a teraz cely panelák bude behať po schodoch von a preskakovať cez susiaky, to bude problem…

sonicka19983
28. nov 2024

Chválabohu že vymysleli radiátory a veľké chodby v klasickom 3i panelakovom byte .. čiže v zime ponožky spod prádlo na radiátor... ostatné na sušiak v chodbe... veľké veci ako bundy a otepľovačky ráno na slnko na balkón...v lete balkón 😁 a nestojí má to ani cent .. v byte konštantna vlhkosť 45-50% mám vlhkomer čiže viem presne 😉😉

autor
28. nov 2024

@zadarmo1 Sušiareň nemáme,tak sušíme na balkone, potom dávame dosušiť v byte, to v zime.V lete to rýchlo uschne na balkone.

svokrinjazykmonika
28. nov 2024

Dám to na pár hodín na balkón, či prší, či sneží, mrzne, hocičo a večer to dám dnu a do rána suché. A dám to dnu do dobre vyvetranej izby, nie vykúrenej.

aandrea9
28. nov 2024

@gribka1 treba vetrať

lusyc
28. nov 2024

@zmrzlinka8 v lidlshope som objednala. Teraz majú akciu.

gribka1
28. nov 2024

@aandrea9 To sa vie, ale fakt všade nepomôže, pekne všetky okná, až kým sa neodrosia zvonka, aj keď neviem aká zima bola, niekoľkokrát denne a za chvíľku 65% vlhkosť. A to nesuším prádlo.

dannieja
28. nov 2024

Suším na sušiaku v byte dlhé roky a neplesnivie nám nikde nič. V lete na zasklenej lodžii. Otvorím tam okná, keď hrozí dážď, zatvorím. Sušičku by som nechcela ani zadarmo.

patka06
28. nov 2024

Sušičku nemám, ani neplánujem kupovať. Suším na balkone aj v zime, vo vnútri len dosuším ak je treba.
Ja by som aj prádlo vysušené v sušičke vyvesila ešte von 😂

mondolina
28. nov 2024

neznášam sušiaky v byte, rozložené prádlo 🙈
sušička 🙏

aandrea9
28. nov 2024

@gribka1 svagrina ma tento problém...byvaju na najvyššom poschodí v rožnom byte

la_dolce_vita
28. nov 2024

V lete na balkone. Teraz v zime bud susicka alebo susiak umiestneny v hostovskej. Je to prazdna izba, ktoru vetram a zatvorim. V obyvacke by mi susiak vadil esteticky.

martinadomianova
29. nov 2024

My sušíme v kuchyni.