icon

Koľko uterákov potrebujeme na udržanie hygieny?

9. nov 2025

Ahojte.. mám takú otázku. Mám doma momentálne hádku a nazvali ma monkom na hygienu, preto sa pýtam ostatných koľko uterákov používate? Máte uteráky na tvár, ruky, telo zvlášť alebo ako?

klaridka
10. nov 2025

Uterák na ruky spoločný, každý svoj uterák do sprchy + ja s dcérami na vlasy. Všetky uteráky každý deň mením....

arianna25
10. nov 2025

1 na ruky tvár ktorý mením každé ráno a každý má zvlášť svoju jednu osušku alebo uterák na dva dni cca.Sme traja. Nie som hotel že sa budú jednorázovo používať uteráky alebo ako vidím niekde že na dverách sa na háčikoch parí 20 uterákov.

henka123123
10. nov 2025

Mam 1 uterak na vsetko

rozculena
10. nov 2025

mám veľkú osušku,do ktorej si utieram aj ruky,nevidím problém,potom mám uterák na vlasy.na tvár uterák nemám,neumývam sa vodou,nerobí mi to dobre,používam vatové tampóny.

anonym_f52124
10. nov 2025

ja tiez na telo extra,na vlasy estra,na ruky extra a este mam aj dalsi taky ktory pouzivam tiez cisto na ruky ked pridem z dvora alebo teda zo zahrady a nieco som robila okolo domu.Ten je na taku hrubsiu spinu z ruk.Kazdy ma inu uroven hygieny

blackcat8885
11. nov 2025

Zvlášť na ruky, zvlášť na tvár, ja mam tiež zvlášť na tvár, +na vlasy mám, a každý ma svoju osušku samozrejme
Príde mi to samozrejme a normálne. Hnusilo by sa mi utrieť tvár tam kde všetci utierame ruky

anonym_f7a0e0
11. nov 2025

@anonym_autor Nie si Monk. My sme traja. Každý má zvlášť svoj uterák na telo, zvlášť na vlasy, zvlášť na tvár a zvlášť na ruky 😂.

sandri2009
11. nov 2025

@anonym_autor My mame tiez osobitne na ruky, na tvar a jasne, ze na telo ma kazdy zvlast. Ja mam este dokonca aj na vlasy osobitnu osusku.

hederamonstera
11. nov 2025

Baby a kde to mate preboha vsetko povesane? Ja som na nervy len zo 4 osusiek a 2 uterakov na ruky pre vsetkych…

jamabe
11. nov 2025

My máme spoločný na ruky, potom mám 1 na tvár, ďalší na telo a ešte 1 na vlasy. To isté dcéra. Muž to zvláda do 1.
Inak moja starká, keď som si u nej pýtala extra uterák na tvár, mi zarecitovala: nohy, riť, čelo - všetko jedno telo 😀

anonym_7ca93b
11. nov 2025

No ja NIE som ziaden monk, nestiham a mavam aj spinu doma, zial. Ale pouzivam osusku, uterak na vlasy, maly uterak na tvar (tvar si niekedy utriem aj do osusky) a uterak na ruky. Detom a manzelovi to je jedno, maju jednu osusku na vsetko okrem ruk. Dcerka ma este uterak na vlasy. Uteraky na ruky nema kazdy zvlast, mame spolocne, a menim ich raz za 2-5 dni.

bombulka1987
11. nov 2025

Osuška, uterák na ruky a vlasy spolu a samostatný na tvár

tiezjedna
11. nov 2025

@anonym_autor sprchy/vane - osušky na telo + my baby ešte tie spešl na vlasy. Pri umývadlách máme na každej strane zavesené menšie uteráky (4), do ktorých sa random utierajú ruky aj tvár. Podotýkam, že žiaden z týchto menších uterákov nie je "personalizovaný", kto potrebuje, ten sa utrie. Toalety máme zvlášť, takže tam sú samostatné uteráky, ktoré mením každý druhý - tretí deň.

mira0611
11. nov 2025

@anonym_autor my mame 1 na ruky a zvlast kazdy na telo, vlasy si umyvan kazdy 2 den, takze zaviniem si vlasy do uteraka a ten potom ide do kosa na pradlo.

dajda_01
11. nov 2025

@anonym_autor na ruky pri umuvadle, ...a môj extra na tvar+ na vlasy turban+ osušku 😁 za mňa štandard nie monk

anonym_6b3231
11. nov 2025

@anonym_autor v kazdej kúpeľni máme jeden menší uterák na ruky/tvár a osušky pre každého. Viac si neviem predstaviť, nie sme dvaja ani traja v domácnosti, nemala by som ich kam dať a ani decká by to mentálne nezvládli (rozlišovať ktorý uterák je čí a čo si s ním majú utierať)

jaroe
11. nov 2025
@anonym_f7a0e0

@anonym_autor Nie si Monk. My sme traja. Každý má zvlášť svoj uterák na telo, zvlášť na vlasy, zvlášť na tvár a zvlášť na ruky 😂.

@anonym_f7a0e0 tak to by mne viselo v kúpeľni 24 uterákov, ani predstaviť si to nechcem😁

jana_eyre_2
11. nov 2025

mám uterák zvlášť na vlasy (mám ich takmer po pás takže musí byť tenký a veľký) zvlást na telo a samozrejme zvlášť na ruky (brr nechcela by som aby si niekto utieral ruky tam kde sa utieram ja) učím to aj deti, ale teda iba dcéra má zvlášť uterák na vlasy, pretože ich má tiež dlhé.. chalanom je to fakt zbytočne, keďže sú vystríhani do krátka.. muž ma rovnako na telo a vlasy zvlášt a na ruky zvlášť.. nikdy sme sa o množstve uterákov nehádali, jediné čo ma vytáča je ak ich niekto mokré hodí hocikam..

jana_eyre_2
11. nov 2025

ale teda uteráky na ruky máme spoločné, dávam dva vedľa seba, keďže sme 5ti a často si umývame ruky, bol by hneď mokry ak by bol len jeden..

anonym_6b763d
11. nov 2025

Mame jedeb na ruky a kazdy svoj na telo. Menim ich kazde rano

mmazalka
11. nov 2025

Aj ja som ultra Monk: ruky (len pre mna), tvar, osuska na telo a ten rukovy kazde dva dni novy...

ketrin1984
11. nov 2025

@anonym_autor
Ja len tak rozmýšľam,že ako poniektorí skladujú tie uteráky v malých kúpelniach.4 ľudia dajme tomu x 3 uteráky na osobu to máš 12 uterákov v obehu.A keď sú mokré alebo len vlhké to ako to máte prevesené prosím?Veľké osušky tiež.A v takých mesiacoch ako október alebo apríl veď to všetko musí tuchnúť v tých kúpelniach.To ozaj si neviem predstaviť.Už vidím deti ako sa nepomýlia a dodržujú čo je načo.

autumn1
11. nov 2025

mam na telo, vlasy a tvar. Na ruky spolocny. Chlap ma na telo, tvar a vlasy jeden, kebyze som mala take kratke vlasy ako on tak aj mme by stacil jeden a predsa az taku skin care ani makeup si nerobi ako my zeny ani nema citlivu alebo problematicku plet tak nevidim dovod aby musel mat aj na tvar zvlast a pride mi to uplne hygienicke, navyse uteraky menime niekolko krat do tyzdna.

hygienka
11. nov 2025

Na ruky vedľa umývadla -menim každý deň, keďže sme všetci celý deň doma, okrem škôlkara.
Mužská časť má každý svoj uterák.
Ja mám 2 - na telo a vlasy.

mojmacik
11. nov 2025

@anonym_autor moje deti zvlášť každý na ruky baby aj také mini akoby plienkové na tvár kazda svoj,pri umývadle ešte dalsi na ruky pre nás dvoch resp.ak niekto príde na návštevu plus dalsi môj na tvár a na sprchovanie máme každý svoj a baby majú na vlasy také akoby turbany , syn si umyva každé ráno háro a vyhovuje mu obyčajná plienka na vysušenie...tie tam ma vždy minimalne tri k dispozícii a dalsi uterák mám aj v kuchyni na ruky aj mydlo mám aj v kuchyni aj v kupelni...no uterákov a uterakov🤪 kedže je nás 5

mojmacik
11. nov 2025

@anonym_autor ešte doplním ze na ruky máme malé uteráky, deti odmala maju svoje vesiačiky,svoje farby uterákov...takže každý používa fakt svoje....na sprchovanie sa vyvesia na sušiak alebo na balkón ...mam trojičky takze u nas je to v znamení rozličných farieb odmala aby si svoje poznali...dokonca aj príbory mali farebné aby sa nehádali ,aj hrnčeky,fľaše mištičky,tanieriky.....každý si zodpovedal sa svoje...ak niečo zlomil stratil....nemohli sa vyhovárať ze to on nie ze to druhý atď atď 😃😃😃

simca06022011
11. nov 2025

Tak ja osobne mam velky a maly ked idem do sprchy (vlas, tvar telo) a dost. Dcera ma maly na tvar osve. Chlap ma jeden do sprchy tiez. Uterak na ruky mame spolocny pri umyvadlach vsade.

sidicek
11. nov 2025

Osuska kazdy zvlast, na ruky spolocne pri umyvadlach .ja mam este zvlast na vlasy a na tvar

natalka81
11. nov 2025

@anonym_autor každý má svoju osušku na telo. Zvlášť na ruky, vlasy a tvár mame my dievčatá v domácnosti.

caramellka
11. nov 2025

@anonym_autor Našu domácnosť tvorí 11ročná dcéra a ja. Uterák na ruky máme spoločný, ale mením cca každý druhý deň, každá máme svoju osušku na telo, ja mám aj na vlasy osobitný uterák, keďže ich mám farbené a na tvár máme každá svoj uterák.