icon

Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?

11. apr 2023

Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.

Ďakujem

elisebah91
12. apr 2023

Sme 5ti, práčka na 7kg...periem tak 3x do týždňa...

jankatusik
12. apr 2023

My sme 4 a periem vacsinov v sobotu a to 3-4 pracky ale kúpila som si práčku na 14 kg pradla

katarinkalilly
12. apr 2023

My sme dvaja+maltezačka a periem len cez víkend 2x(tmavé a potom biele), ale zas ja mám 8kg pračku kvôli paplonom a obliečkam

emiliar
12. apr 2023

8 kg práčka,sme 5 , 3-4* denne.

valeria_h
12. apr 2023

Nechápem čo periete každý deň. Ja periem tak 2 x za týždeň. A že strach z vysokých energií 😁

petrooshka
12. apr 2023

Nejako si to nezapisujem,ale odhadom mozno 5x za tyzden? Sme dvaja,dve deti a pes...ale tomu neperiem 😆 jedno z deti prezliekam aj 2-3x za den,lebo sa snazi jest sama a tak to aj vyzera...plus pouzivam latkove plienky,na striedacku,to je tak zvacsa 1-2 pracky (uz v tych piatich za tyzden)

zuzulka558
12. apr 2023

@valeria_h no manzelove monterky ,veci zo skoly a malej zvonka ,nase veci a uteraky ,,takk cca 6x alebo aj menej

valeria_h
12. apr 2023

@zuzulka558 To má jedny montérky? Ja neperiem, kým nie je plná práčka.

tatianamaria
12. apr 2023

Je nás 7. Snažím sa prať iba v sobotu a vtedy pustím práčku 3 x.

zuzulka558
12. apr 2023

@valeria_h no nie ja si to nechavam na piatok jeho vsetky veci z roboty to sa zas naplni kedze robi v prachu 🙂 to ze je robotnik neznamena ze musi byt ako prasa zapraseny a aby ho to zralo

vero96
12. apr 2023

Veľké množstvo diskutujúcich tu ma a niekoľko dalších žien extrémne “zhejtovalo” že nam je nepríjemne, keď si špinaví ľudia sadnú na gauč a sú tam deky, ktoré potom operieme… presne tieto ženy perú 6 práčok denne alebo uteráky po jednom utreti rúk. Bože, to je komédia 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 toľko faloše až mi je smiešne. Každá píše v inej diskusii ako sa jej aktuálne hodi.

zuzulka558
12. apr 2023

@gejb no ano len u nas obe dcery maju kazdy svoj kvoli ekzemu a tie menim 3x do tyzdna bojim sa aby sa starsej nevratili tie stavy co mala a nemala to aj mladsia ,ale z manzelom asi ozaj tak ako píšeš 😀

vanilka83
12. apr 2023

@terina25 ja si dookola čítam tvoj komentár!geniálne!!!ďakujem za super koment a konečne riadne to tu niekto všetkým nandal 😅

vanilka83
12. apr 2023

Nedá mi to nevyjadrit sa k uterákom....už aj 4 a 5 * hotely v zahraničí daaaaaavno zaviedli eko program teda šetrenie prírody tým ze každý host ma na výber ci hodí uteráky na zem a upratovačky vymenia za čisté, alebo si ich hosť nechá zavesené na vešiaku v kúpeľni a nemenia. Nikto ešte po 2-3 dnovom uteráku podľa mňa neumrel,hlavne je aby mal doma jasne každý svoj oddelený farebne. A vždy ho nechať preveseny riadne vysušiť určite ho mokrý nikdy nenechávam zavesený na vešiaku mokrý v kúpeľni, ale vždy ho prevesim výstrety cez stoličku alebo na susiaku. Taky mokrý zavesený v kúpeľný na háčiku samozrejme hneď zatuchne a smrdí taky by som samozrejme ani ja už nechcela pouzit. Ale je mi minimálne ľúto prírody a ľudí ktorí peru uteráky po každom použití tiež,keďže čas,peniaze,energie,tie uteráky predsa tiež musia vyzerať po roku ako onuca tak ich musí kupovať nové neustále. To ja mam moje kúpené od svadby a to je už 11 rokov 🤣🤣🤣

vanilka83
12. apr 2023

@evamarek77 no ja by som určite utierky z kuchyne a uteráky na telo napr.nikdy nedala prať spolu...už máš tie koze z päty a plesne na tanierku 🤣🤣
A psom,keď ich tu všetky spomínate periete preboha furt co?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dajda_01
12. apr 2023

Periem 1 den v týždni popri týždennom upratovani, jednu práčku čierne, jednu biele a jednu farebné sme len dvaja

vanilka83
12. apr 2023

@evaachesa sú aj krátke programy a to píšu hlavne tie co majú sušicku...takže ráno niečo hodia do práčky kým idú do roboty to prehodia do sušičky a keď dôjdu z roboty to výberu dajú ďalšie atď ...ale mňa by kleplo, ja si to nechávam vždy až keď je kos úplne plný a to je tak za 4 dní sme 4ia a musím lebo by sme to špinavé už nemali kde dávať ale to fakt len keď mám čas,alebo nejdeme von

gerrwie_girl
13. apr 2023

@vanilka83 toto aj mne napadlo presne s tými hotelmi 🙂 . Keby každý pral uteráky po jednom použití, neviem si ani predstaviť akú nakladacku by maticka zem dostala .

blackcat8885
13. apr 2023

Keď som bola decko mama prala v tej starej práčke a bola zvlášť žmykačka až neskôr kúpili už práčku klasickú. Boli sme doma 5ti a pamätám si, že sme nemali každý svoj uterák na ruky ako mame dnes a tu sme všetci nikto z nás tým netrpel. Samozrejme teraz by mi to vadilo preto máme každý svoj ale tým chcem povedať že niekedy sa to neriešilo ani iné veci. Ja som zameraná veľmi ekologicky napr utierky, handry a niekedy aj oblečenie periem vo vlastnom eko prípravku ktorý si vyrábam a stoji ma dokopy 2€. Ešte je aj dobrý na vodný kameň. Muž o tom nevie asi by ma odstrelil 😄

terina25
13. apr 2023

@vanilka83 ja mam uteraky tiez od svadby-16 rokov to bude 🤭🤭🤭

malinovka333
13. apr 2023

Tak 3-4x tyzdenne. Mam 9kg pracku zmesti sa tam vela.keby mam 5kg tak ide asi tiez denne.porozmyslala by som kupit pracku na viac kg.ta spotreba elektriny by bola mensia

malinovka333
13. apr 2023

@jankatusik to je aka na 14kg?

malinovka333
13. apr 2023

@emiliar 3-4pracky denne?

evaachesa
13. apr 2023

@vanilka83 no áno tak tie krátke programy som raz videla ako sa využívajú v praxi a mala som ozaj dosť. Spodné prádlo s riflami, mikinami, uterákmi na 30tke na 30 minút, kopa aviváže. V podstate takto človek kľudne vyperie za 1,5 hodiny 3 práčky a má vybavené. 😃💁
Ja na krátkom programe na 40tke na 30min periem jedine deky a obliečky na vankúše z gauča. 😏
Raz tu bola téma ako perieme a teda veľmi málo ľudí používalo program na 60tku čo je pre mňa nemysliteľné pri uterákoch, spodnom prádle a utierkach.

malinovka333
13. apr 2023

@eskop ako mozes prat denne 2x dcerine veci?

vanilka83
13. apr 2023

@evaachesa áno presne gatky uteráky a utierky periem vždy na 60tke,ja tým krátkym programom tiež neverím, že to riadne vyperie, tak isto aj keď dá niekto pracku naplnenú na max sa to riadne nedokáže všetko vyprať iba sa to tam spolu točí vo vode podľa mňa.A avivaz to je osobitná téma tu nepoužívam roky,vlastne od svadby.Niekto ma proste pocit ,ze ak si nadrbe na prádlo kilo umelého chemického voňavého mydloveho sajrajtu tak ma čisté prádlo, ale bohužiaľ nie je to tak. Radšej investujem do cisticov práčky a dávam každý mesiac.

vanilka83
13. apr 2023

@terina25 🤭🤭🤭

evaachesa
13. apr 2023

@malinovka333 no tak ak má z každého oblečenia po 2 kusy, tak teoreticky môže. 😃

evaachesa
13. apr 2023

@vanilka83 najhoršie je keď tu aviváž lejú na detské oblečenie. 😱 Minule sme boli v detskom kútiku a prišiel k nám asi 4 ročný chlapček. Myslela som že sa povraciam (a to vážne nepreháňam) ako bol napáchnutý od aviváže. Niečo takéto som ešte nezažila. Kadiaľ chodil, ostávala po ňom neznesiteľná "vôňa". 😳