Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?
Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.
Ďakujem
Asi tak 4 krát
Dvaja, plus pes a periem denne.
Mám tri deti a tým pádom sme 5ti v domácnosti - práčka ide asi každý druhý deň minimálne 1x.. niekedy 2x a niekdy aj tri dni neperiem.. mám práčku na 8kg, používam ekoprogram.. deti majú viac veci, takže nemusím tym pádom prať každý deň.. a nechce sa mi každý deň skladať prádlo zo sušiaka..
Ja len ze 5 kilova
/ 10 kilova
maju rozdiel v spotrebe vody cca. 6l ... a operies dvojnasobne mnozstvo... jasne neprat sa neda, tam neni o com bohuzial...
2 dospelí,2 deti....niekedy pustím práčku aj 3 krát za deň.
Ale taký normal je u nás....3,4 práčky za tyzden
Ja periem velmi vela niekedy a 2-3 pracky kazdy druhy den - svetle, tmave, atd. Mame 9kg pracku, pouzivam aj susisku obcas, hlavne na uteraky a postelnu bielizen. Sme 4.
Nemame nedoplatky za vodu. Pouzivame aj umyvacku riadu.
Sme dvaja, periem tak cca 5x za týždeň. Púšťam len keď je pracka plná.
3x standardne za týžden a to sme 3. Niekedy aj 5x keď periem obliečky a pod.
Ja úprimne nechápem, čo denne periete akože vy mate len jedno oblečenie, ktoré nosíte? Lebo my každý deň nosíme niečo iné a staci mi prať v sobotu 3 práčky..
Nonstop. Cisto musi byt.
Sme dvaja, bezne tak 1-2x tyzdenne, 8x je extrem uz podla mna.
My perieme "furt", muz mi hovori, ze mozem robit testovaca pracok🤣
Sme 2 a periem len cez víkend, bežne 3 várky oblečenia podľa farby a potom podľa toho či aj posteľné alebo uteráky už sa nazbierali...
2 dospelý, 2 deti periem denne 2-3 krát. Každý deň si obliekame čisté veci
Cez víkend púšťam práčku 4x (dve várky z práčky a na jedenkrát do sušičky). A potom občas cez týždeň 1x pustím práčku (toho čo máme najviac, teda väčšinou čierne). Ale väčšinou cez iba cez ten víkend 4 práčky. Sme 4 členná rodina. Podľa mňa prať 2 dospelým ľuďom 8x za týždeň je šialené, je to brutálne veľa. A zvieratá? Tie nepotrebujú meniť pelech každý deň ako my spodné prádlo. Akože... Keď si dvaja ľudia dávajú po jednom dni veci do špinavého, tak aj tak sa ti toho prádla nenakumuluje toľko, že by ti to vyšlo na 8 pračiek. Predpokladám, že púšťaš poloprázdne práčky a to je úplne nehospodárne a neefektívne.
Sme piati a asi tak 6 krát do týždňa periem
https://www.lovely.sk/ako-casto-prat-oblecenie-... ak nevieš koľkokrát prať tak tu máš návod 🤣🤣
@olivnik Niekedy za tym mozu byt aj zdravotne problemy, su napr. ludia, co sa velmi potia (zapachajuco), pripadne ak si peru veci aj do prace, nejake uniformy...
Ja napr. neperiem vec po jednom noseni
Podľa potreby, 5,5kg práčka, minulý týždeň asi 6x, 4 osoby.
sme dvaja, pracka 7 kg, tyzdenne 10-12 pracok (ale ja nosim dlhsie "bluzy", saty, tuniky, takze v pracke zaberu vela miesta)
@evamarek77 2-4x denne? Nezmylila si sa?
Ja sa 'pochvalim', dnes je utorok a neprala som od stvrtka.... to ale neznamena ze to takto idealne pojde (nechcem vidiet ten mount everest v pracovni)... dnes si este dam volno a zajtra zacnem.... verim ze to bude zas na 2 pracky denne. Idealne od vianoc sa snazim si ustrazit pocet pracok tyzdenne. Kupili sme pracku s vacsim bubnom, plus nam zvysili platby za odvoz 'zumpy', cize ano, snazim sa trolinku 'setrit', hoci teda denne sa sprchujeme, aj sa perie ked treba... mam ale pocit ze ta vacsia pracka je fakt super.... vlani sme tahali zumpu v priemere 11x za rok a teraz tu mame zaciatok aprila a ideme koncom tyzdna tahat druhykrat
Na to neexistuje odpoved 🙂 kazdy podla svojich potrieb a zvykov. Rodina s malymi detmi perie inak ako dvaja dospeli. 9kg pracka inak ako 5kg. Manualne pracujuci ludia maju inu spotrebu ako "white collars". Ak sportujes a chodis na trening raz za tyzden alebo kazdy den, tiez je ta spotreba ina. Ja som mala napriklad BB2 grckajuce, denne som prezliekala 5-6 krat, BB1 je sportovec a dieta, takze ked nie je zafulany tak je sspoteny, 2krat tyzdenne futbal, judo, bojove umenie... jemu aj vetrovku periem pomaly kazdy druhy den...
6x? Asi. Tiez nepocitam.
Sme dvaja niekedy 2 krát do týždňa niekedy aj viac keď periem aj posteľne, deky, handry, uteráky tiež máme 5 kg práčku
Sme traja a periem 2x do tyzdna, ak za najdu aj ine veci ako deky, navlecky, nove oblecenie, tak trikrat
Teda, som prekvapená, aké veľmi rôzne odpovede tu sú. Niekde sú dvaja a perú 12x týždenne, inde 4-členná rodina perie 3-4x do týždňa...
Cca 6x do týždňa. Ale mame 6kg bubon, 5kg je malý.Ked som žila sama,prala som raz za týždeň v malom bubne. Môj muž potrebuje prať asi trikrát také množstvo ako ja plus mame dve malé deti...
5kg práčka, to nie je veľa. Ja mam9kg a 3+pes, teraz msme tak 3 práčky bežne, lebo som proste povedala ze periem raz za týždeň, keď periem periny, upratujem aj 8pracok pustím za deň, ide non stop. A špeciality ako tenisky, handry atď nerátam cez bežne týždne, proste keď treba operie sa.

Ja a 2deti 9 a 6 max.2 krat priemerne .Niekedy raz a niekedy 3krat