icon

Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?

11. apr 2023

Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.

Ďakujem

slavomira236
11. apr 2023

Ja a 2deti 9 a 6 max.2 krat priemerne .Niekedy raz a niekedy 3krat

lucia851
11. apr 2023

Asi tak 4 krát

maca1984
11. apr 2023

Dvaja, plus pes a periem denne.

jana_eyre_2
11. apr 2023

Mám tri deti a tým pádom sme 5ti v domácnosti - práčka ide asi každý druhý deň minimálne 1x.. niekedy 2x a niekdy aj tri dni neperiem.. mám práčku na 8kg, používam ekoprogram.. deti majú viac veci, takže nemusím tym pádom prať každý deň.. a nechce sa mi každý deň skladať prádlo zo sušiaka..

anjelicek26
11. apr 2023

@deti95060810

Ja len ze 5 kilova
/ 10 kilova

maju rozdiel v spotrebe vody cca. 6l ... a operies dvojnasobne mnozstvo... jasne neprat sa neda, tam neni o com bohuzial...

doriiis
11. apr 2023

2 dospelí,2 deti....niekedy pustím práčku aj 3 krát za deň.
Ale taký normal je u nás....3,4 práčky za tyzden

ema22270
11. apr 2023

Ja periem velmi vela niekedy a 2-3 pracky kazdy druhy den - svetle, tmave, atd. Mame 9kg pracku, pouzivam aj susisku obcas, hlavne na uteraky a postelnu bielizen. Sme 4.
Nemame nedoplatky za vodu. Pouzivame aj umyvacku riadu.

gejb
11. apr 2023

Sme dvaja, periem tak cca 5x za týždeň. Púšťam len keď je pracka plná.

olivnik
11. apr 2023

3x standardne za týžden a to sme 3. Niekedy aj 5x keď periem obliečky a pod.
Ja úprimne nechápem, čo denne periete akože vy mate len jedno oblečenie, ktoré nosíte? Lebo my každý deň nosíme niečo iné a staci mi prať v sobotu 3 práčky..

babulkomale
11. apr 2023

Nonstop. Cisto musi byt.

lelelienka
11. apr 2023

Sme dvaja, bezne tak 1-2x tyzdenne, 8x je extrem uz podla mna.

mk1111111111
11. apr 2023

My perieme "furt", muz mi hovori, ze mozem robit testovaca pracok🤣

lindous
11. apr 2023

Sme 2 a periem len cez víkend, bežne 3 várky oblečenia podľa farby a potom podľa toho či aj posteľné alebo uteráky už sa nazbierali...

memma
11. apr 2023

2 dospelý, 2 deti periem denne 2-3 krát. Každý deň si obliekame čisté veci

ysseba
11. apr 2023

Cez víkend púšťam práčku 4x (dve várky z práčky a na jedenkrát do sušičky). A potom občas cez týždeň 1x pustím práčku (toho čo máme najviac, teda väčšinou čierne). Ale väčšinou cez iba cez ten víkend 4 práčky. Sme 4 členná rodina. Podľa mňa prať 2 dospelým ľuďom 8x za týždeň je šialené, je to brutálne veľa. A zvieratá? Tie nepotrebujú meniť pelech každý deň ako my spodné prádlo. Akože... Keď si dvaja ľudia dávajú po jednom dni veci do špinavého, tak aj tak sa ti toho prádla nenakumuluje toľko, že by ti to vyšlo na 8 pračiek. Predpokladám, že púšťaš poloprázdne práčky a to je úplne nehospodárne a neefektívne.

kristinapetronela
11. apr 2023

Sme piati a asi tak 6 krát do týždňa periem

olivnik
11. apr 2023

https://www.lovely.sk/ako-casto-prat-oblecenie-... ak nevieš koľkokrát prať tak tu máš návod 🤣🤣

zmrzlinka2021
11. apr 2023

@olivnik Niekedy za tym mozu byt aj zdravotne problemy, su napr. ludia, co sa velmi potia (zapachajuco), pripadne ak si peru veci aj do prace, nejake uniformy...

Ja napr. neperiem vec po jednom noseni

januska12323
11. apr 2023

Podľa potreby, 5,5kg práčka, minulý týždeň asi 6x, 4 osoby.

janetinka27
11. apr 2023

sme dvaja, pracka 7 kg, tyzdenne 10-12 pracok (ale ja nosim dlhsie "bluzy", saty, tuniky, takze v pracke zaberu vela miesta)

alchemilkazltozelena
11. apr 2023

@evamarek77 2-4x denne? Nezmylila si sa?

katkaseiner
11. apr 2023

Ja sa 'pochvalim', dnes je utorok a neprala som od stvrtka.... to ale neznamena ze to takto idealne pojde (nechcem vidiet ten mount everest v pracovni)... dnes si este dam volno a zajtra zacnem.... verim ze to bude zas na 2 pracky denne. Idealne od vianoc sa snazim si ustrazit pocet pracok tyzdenne. Kupili sme pracku s vacsim bubnom, plus nam zvysili platby za odvoz 'zumpy', cize ano, snazim sa trolinku 'setrit', hoci teda denne sa sprchujeme, aj sa perie ked treba... mam ale pocit ze ta vacsia pracka je fakt super.... vlani sme tahali zumpu v priemere 11x za rok a teraz tu mame zaciatok aprila a ideme koncom tyzdna tahat druhykrat

cookie29
11. apr 2023

Na to neexistuje odpoved 🙂 kazdy podla svojich potrieb a zvykov. Rodina s malymi detmi perie inak ako dvaja dospeli. 9kg pracka inak ako 5kg. Manualne pracujuci ludia maju inu spotrebu ako "white collars". Ak sportujes a chodis na trening raz za tyzden alebo kazdy den, tiez je ta spotreba ina. Ja som mala napriklad BB2 grckajuce, denne som prezliekala 5-6 krat, BB1 je sportovec a dieta, takze ked nie je zafulany tak je sspoteny, 2krat tyzdenne futbal, judo, bojove umenie... jemu aj vetrovku periem pomaly kazdy druhy den...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ivangeline
11. apr 2023

6x? Asi. Tiez nepocitam.

ninusa221
11. apr 2023

Sme dvaja niekedy 2 krát do týždňa niekedy aj viac keď periem aj posteľne, deky, handry, uteráky tiež máme 5 kg práčku

x_mery_x
11. apr 2023

Sme traja a periem 2x do tyzdna, ak za najdu aj ine veci ako deky, navlecky, nove oblecenie, tak trikrat

h2
11. apr 2023

Teda, som prekvapená, aké veľmi rôzne odpovede tu sú. Niekde sú dvaja a perú 12x týždenne, inde 4-členná rodina perie 3-4x do týždňa...

tatisna
11. apr 2023

Cca 6x do týždňa. Ale mame 6kg bubon, 5kg je malý.Ked som žila sama,prala som raz za týždeň v malom bubne. Môj muž potrebuje prať asi trikrát také množstvo ako ja plus mame dve malé deti...

simca06022011
11. apr 2023

5kg práčka, to nie je veľa. Ja mam9kg a 3+pes, teraz msme tak 3 práčky bežne, lebo som proste povedala ze periem raz za týždeň, keď periem periny, upratujem aj 8pracok pustím za deň, ide non stop. A špeciality ako tenisky, handry atď nerátam cez bežne týždne, proste keď treba operie sa.