icon

Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?

11. apr 2023

Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.

Ďakujem

simca06022011
11. apr 2023

@h2 napr moja mama, dvaja dospelý, perie denne aj 2 práčky, pusti pracku za každú blbosť. Pracovné oblečenie hneď operie ako príde z prace, atď...stále riešia "vyvesaj pradlo" a tak. Keď je niekto zvyknutý všetko prat dookola stále tak sa aj takto jednému páru nazbiera. Alebo kamoška triedi veci podľa odtieňov🙂 a ešte aj toho co to je... čiže hneď ma kopec pracok 🙂
To len tak pre zaujímavosť, aké prípady sledujem :D

lija22
11. apr 2023

waw malinko perete. Ocividne niekde robim chybu 🙂 5 osob, 3x denne, 21x tyzdenne

monika4487
11. apr 2023

5 x a sme 4 (8 l pracka)

kvetinka75
11. apr 2023

keď sme boli dvaja, prala som 2x týždenne, pri troch ako kedy 5-8 várok. Podľa toho, či cvičím, alebo dcéra ako často cvičí, či sú aj návliečky, príp. vetrovky a pod.

zuzubb007
11. apr 2023

My sme 4ria a pes, a periem teda 10 x do tyzdna asi, uz len psovi periem uteraky a deky to mam dve pracky, a nase uteraky dalsia, cvicim to vsetko leti spotene do pracky, a kazdy ma tricko, sveter ...denne co uz druhykrat neobleciem a to sa nazbiera takze 8x je normal podla mna

maja304
11. apr 2023

My sme piati a periem každý deň a často aj 2x denne .

trema
11. apr 2023

2 dospeli, 2x tyzdenne, niekedy 3x

saxana000
11. apr 2023

Tmave asi 3x do tyzdna po treningoch mojich alebo muzovych blede 1x cez vikend
Monterky s handrami vzdy v piatok..
Uteraky raz do tyzdna ked nazbieram.postelne raz za dva tyzdne.. v zime tocim aj bundy a oteplovacky podla potreby.. v lete zas castejsie lebo sa viac prezliekame pribudnu uteraky a plavky ale to staci na kratky program preplachut. Pracku mam na 6 kilov do susicky davam vacsinou dve varky pradla ked povyberam co netreba susit tak mi to pekne vide.. takze ked tak ratam tych 7 tyzdenne minimalne.okrem bundy si nic dvakrat neobleciem co mam na sebe cely den ide komplet do prania.tak isto dcera chodi do skolky kazdy den v cistom z ihriska veci jasne tiez akurat do pracky mozu ist.muz si tiez denne vymeni tricko a teplaky tak sa toho nazbiera..ale pre mna je priorita hygiena a cistota.. nedokazem si predstavit prat 3x do tyzdna to mi proste nijako nevychadza.jedine pri ozaj velkej pracke a asi vsetko dokopy..

1mina
11. apr 2023

Vacsinou kazdy den, niekedy aj 2 krat do dna. Tiez to pride vsetkym vela, ale neviem si pomoct ako inak. Mam dve deti, 2 rocny ogebri denne par triciek, starsia je v skolke, to co mala cely den ide do prania, plus potom ide zas na dvor kde pomaha tatovi s kadecim 🤷 plus je alergicka na roztoce takze v ich izbe periem aspon raz za tyzden aj obliecky, z obyvacky deky, proste furt mam plno pradla 🙈

h2
11. apr 2023

Ďalšia vec, čo ma zaujala, je, že raz sem písala jedna baba a okrem iného písala, že každý deň perie (myslím, ze sa sťažovala, že má veľa práce a málo času, už si nespomínam). No a tej tam pomaly každá druhá písala, čo toľko perie a prečo perie každý deň. A tu zrazu denne prať aj 2 a viackrát je úplne v pohodičke.

bessie12
11. apr 2023

@h2 novsak modrokonikovsky dvojaký meter 😁😁

alantroj
11. apr 2023

Na to ze ste 2ja mi pride vela. My ked sme boli 2ja prala som iba v sobotu cca 2x. Vrchne oblecko tricka a spol si menim kazdy den, nohavice, sukne nie. Teraz ked mam 2 deti periem uz ovela viac. Syn ma treningy, dcera je babrosko.

zmrzlinka2021
11. apr 2023

@h2
Vo vseobecnosti - stazovanie sa je taka typicka slovenska vlastnost 😉 Potom zistis, ze clovek robi kopec nezmyslov, resp. je neorganizovany

tropkica
11. apr 2023

A o co ide vlastne? Mavate nedoplatok za vodu, ci co? Mne prislo, ze periem strasne vela a casto, ale tak co, ked treba? Neriesim to, nepisem si to a uz vobec sa tymto neobmedzujem. Ked potrebujem vyprat, veci sa kopia, tak dam prat a hotovo. Mam v pazi, kolkatykrat periem. :D

henka123123
11. apr 2023

Sme 4ria a 6x do tyzdna

katulienkax
11. apr 2023

sa chcem pytat, to ked periete denne mate aj tu pracku plnu? lebo ja nezapinam kym nie je dostatocne plna, sak setrime vodou aj elektrikou.priznam nerozumiem co tolko periete denne, aj keby ze dam kazdy den ciste tricko , nohavice nosime viac dni, ta pracka nemoze byt plna a uteraky raz za tyzden.

katulienkax
11. apr 2023

@alantroj podla mna to tie zeny prehanaju a nenaplnaju pracku, lebo su nervozne ze im tam trci tretina pracky plnej a nemozu sa na to pozerat, ale tak treba troska efektivne aby bolo oblecka dost a netrena pustat po 1 tricku, 1 gatkach a 1 ponozkach

levandula7
11. apr 2023

sme dvaja dospelí, periem 3-4x týždenne.. raz posteľné, raz uteráky a utierky, a raz alebo dvakrát oblečenie. neviem si ani predstaviť prať denne, veď toľko oblečenia ani nevynosíme :D

maranta_leuconeura
11. apr 2023

Ked ti vadi ze casto peries, kup si viac oblecenia, nebudes musiet rotovat dve tricka a prat preto kazde dva dni ;)

deginko
11. apr 2023

Sme 4. a zapínam 9kg práčku asi 4krat do týždňa,ak periem aj obliečky tak 5krat

makakova
11. apr 2023

Sme dvaja a dve male deti a periem ako kedy. Niekedy aj cely týždeň nie a potom.dalsi periem aj dva dni po dve pračky.. ked prezliekam periny tak periem..... No asi bezne tak 1-2x do týždňa púšťam práčku

lenka2710
11. apr 2023

Ja periem vždy v pondelok, to pustím aj 4-5 praciek a potom periem zase až v pondelok
Niekedy napríklad len tri, keď neperiem farebné a mužovi veci do roboty, to väčšinou periem každý druhý týždeň, nerada púšťam pracku, keď je napoly prázdna
Sme dvaja dospeli a dve deti

76california
11. apr 2023

5kg práčka
3ja
každý druhý resp. tretí deň

stellarstar
11. apr 2023

Mám 7 kg práčku sme 2 a 2 psy a týždenne periem 2x biele a farebné, keď mám málo čierneho dám do farebného keď sa mi nazbiera dosť farebného a čierneho tak extra. Potom ked mením posteľné prádlo a deky z gauča tie tiež zvlášť a psom nemám čo prať resp v zimnom období keď sneh a blato vyperiem ich deky a raz za čas ca raz za mesiac zapnem prázdnu práčku

simsalabim
11. apr 2023

Nezapisujem, ale - asi 2x farebne, 1-2x cierne, 0-1x rifle, 0-1x biele, 1x jemne a vlna, 1x uteraky, 1-2x obliecky (kazdy tyzden dakomu). Podla potreby bundy, deky, zavesy, zaclony, obrusy… vacsinou sa nieco perie kazdy den. Je nas 5, uz skoro vsetci dospeli.

gejb
11. apr 2023

@katulienkax mne nejde do hlavy, ako môže niekto denne prat uteráky a osušky? Aj keby som ich mala po každom použití hodiť do práčky tak ju mam poloprazdnu

janka95
11. apr 2023

U nás mám pocit že ide práčka vkuse .mimo dní čo som v robote :D

mane01
11. apr 2023

7kg pracka, traja ludia, 2-3 pracky tyzdenne

gypsomilka
11. apr 2023

2krat za tyzden. 2+2.
Ked prezliekam postele alebo treba uteraky deky tak 3krat niekedy ide do tyzdna.

cecilia29
11. apr 2023

Sme 2 dospelí a 3 malé deti. Snažím sa tak 4x (priemerne). Niekedy 6, niekedy 2. Pracku mam väčšiu.