icon

Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?

11. apr 2023

Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.

Ďakujem

h2
11. apr 2023

@zmrzlinka2021 Ale nešlo o to, že sa sťažovala. Ona opisovala, čo robí cez deň, aké domáce práce. A medzi tým spomenula, ze denne perie. To nebolo vôbec hlavnou témou jej príspevku. Ale všetci sa toho chytili a zvozili ju, čo toľko perie. Skôr to mi príde také typické koníkovské. Podobne to tu bolo aj s vysávaním: buď všetky vysávajú denne, niekedy dokonca viackrát a ten, kto tak nerobí, je "špindíra" lenivá, alebo všetky vysávajú maximálne dvakrát do týždňa, ak nie len raz a všetky ostatné sú premotivované žienky domáce, chorobne posadnuté čistotou.

alchemilkazltozelena
11. apr 2023

@evamarek77 a to ako stíhaš dávať schnúť a skladať to všetko, odkladať 🙈 a ešte nebodaj keby to trebalo žehliť 🙉

svokrinjazykmonika
11. apr 2023

Tak teraz neviem či som vadná ja alebo vy tu všetci ale ja periem tak 4-5x za 2 týždne 🤷 Čo všetci periete každý deň? Aj viac krát za deň? Sme doma štyria, hej? Ja manžel, bábätko a pes. Mám väčšinou 5 praní. Bábätku farebné, bábätku biele, nám civil a obliečky dve prania. To je základ, zase také že pelech pre psa, paplony a deky sem tam do toho nerátam. Proste každý deň? Halooo 🙈 nechápem takto točiť život okolo práčky...

mira0611
11. apr 2023

Ahoj autorka, my sme dvaja a podobne ako ty aj my mame denne ciste oblecenie. Periem, zvlast 1x tyzdenne uteraky, 1x utierky na riad, 1x handricky na upratovanie, plus nase oblecie co je tak 5x do tyzdna. Mam 8kg pracku. Ked menim obliecky, tak velakrat len preto neperiem, alebo posuvam zapnutie pracky lebo nemam kam vesat.

1mata
11. apr 2023

3x denne
Je nas 5

h2
11. apr 2023

@mira0611 Jedenkrát týždenne perieš handry na upratovanie??? Akože každý týždeň?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
januska12323
11. apr 2023

Záleží ako kto žije, akú má práčku a potrebu čistého oblečenia. Bábätko sa jeden deň nezašpiní a ďalší deň pokaká tri nohavice. Niekto sa každý deň prezlieka do nového a ďalší je doma týždeň v tom istom. Mohla by som pokračovať. Kým inému neplatím vodu, elektrinu, nové oblečenie tak ma vôbec nezaujíma ako často perie. Jedine nepochopím poloprázdnu práčku ak si nevie sama nastaviť dĺžku prania.

saxana000
11. apr 2023

@h2 presne a potom tie diskusie ze muz chodi tri dni v tom istom tricku a hned aky je humusak a ze s takym prasatom by nezili.no ked mu to zena neopere asi mu chudakovi ine neostava.

jana_eyre_2
11. apr 2023

@svokrinjazykmonika prečo by mal byť vôbec niekto vadny, veď každý snáď perie podľa svojich potrieb, nie? Ja tiež neperiem denne, mám tri deti, mám kamarátku čo má jedno a denne perie.. ani pri najmenšom ma to nerozrusuje, je to jej vec..

betulinka1
11. apr 2023

Sme 4 a periem aspon raz denne a cez vikend aj dvakrat denne. Ale nie vzdy ide plna, lebo detom periem stale zvlast, uteraky zvlast, utierky zvlast, bundy zvlast, tmave, bledé, blúzky a košele, pulovre…atd.. asi by bolo menej keby som prala detom spolu s našimi ale mne sa zda “nechutne” prat moje nohavicky a muzove trenky s detskými trenkami, tak isto uteraky.

kiwi3
11. apr 2023

ja periem az ked je pracka plna, pri dvoch ludoch 1x za tyzden, max 2x.

alex666
11. apr 2023

Sme traja a periem asi 4-5x tyzdenne, pracka ma kapacitu 7kg pradla.
Ono to zhruba vychadza ze treba prat 1,5pracky/osoba/tyzden. Ked sme boki len dvaja, prala som 3x tyzdenne

ahhola
11. apr 2023

Nieje to preklep 5kg práčka? Takú som ani nevidela tuším. Ja 9kg a kúpila by som aj 11 kvôli prehozom, ovcine,🐑 2 ovčie deky co mam na sedačke za 23€ v práčovní, mne tam nevlezu. Kúp väčšiu pracku, hentu predaj na bazosi.

jana_eyre_2
11. apr 2023

@ahhola keď sme boli bezdetní a neskôr sme mali prvého syna, mali sme 4,5kg práčku bolo to úplne bezne..

mira0611
11. apr 2023

@h2 ano, tam mam ale vsetky handry aj tie na umyvanie podlahy. Dam to na vysoku teplotu + dezinfekcnu avivaz.

kikulienkadd
11. apr 2023

Ahoj,sme 2 dospelí a 2 deti, periem v 8,5kg práčke 3×za týždeň.

lopka1313
11. apr 2023

Ja Ta plne chapem. Mali sme 5 kg pracku a ja som prala 5-8x tyzdenne, tam nic nevoslo! V zime som zaplnila pracku len svojim oblecenim, co som mala 2-3 dni v praci, kedze mi byva zima a vrstvim... Ale periem po kazdom noseni, ja mam pocit, ze mne aj nohavice po jednom raze smrdia... Takze 3 nohavice, 3-6 legin podla zimy (fakt som zimomriva), 3 tricka s dlhym rukavom, 3 bluzky, obcas jedna bunda, a uz bola ta pracka plna na prasknutie. Do toho este priatelove tricko a kratasy (on robi z domu, nepotrebuje vrstvit, ani si obliekat ine slusne oblecenie kazdy den). A to som prala len na 40, ale boli z toho 2-3 pracky. Potom sa do toho nazbierala bielizen a uteraky - to boli kazdy tyzden 2 pracky na 60 (tmava aj svetla), a este obcas take veci ako obliecky (aspon 2 pracky navyse) lebo nieco sportove (to som kombinovala s farebnym/tmavym na 40), ci nejake priatelove veci z hokeja...

Teraz mam 9 kg pracku a viem prat len 2 - 5 pracok tyzdenne. Aj tych 5 je uz tak, ze periem aj postelne, aj nieco po hostoch (obliecky, osusky), hodim aj deky... Proste neskutocny rozdiel... V zime naplnim pracku tmavym na 40 za 6-8 dni, co je neskutocny rozdiel oproti pracke predtym! Na 60 uz periem len raz tyzdenne (bud svetle alebo tmave), aj to obcas nenaplnim ani jednu uplne, tak ked nie je plna, tak neperiem. Ak teda neperiem obliecky, ked ich periem, tak to je plus 1 pracka navyse (obcas 1,5 - ale ta polka si pekne pocka v kosi na dalsiu plnu pracku). Ale obcas su tyzdne ako teraz, ze sme boli tyzden na dovolenke u rodicov, tam som si ja oprala len nieco, priatel tam ma svoje oblecenie, ktore ostava tam, ale medzitym u nas (kym sme neboli doma) zas boli svagrovci, takze dnes periem tretiu pracku a este ma tak 4-5 do konca tyzdna caka (uteraky a obliecky po nas spred dovolenky, uteraky a obliecky po svagrovcoch, veci z dovolenky, co som tam neprala, nejake pradlo este z pred dovolenky, kedze nebola plna pracka, biele na 30-40, co som neprala uz asi mesiac, lebo biele nosime velmi malo,...)

Sme len 2 a vzdy periem plnu pracku - okrem priatelovych boxeriek (tam plnu nenazberam, ale musim mu ich prat zvlast vo velmi setrnom gele, kedze ma kozne problemy).

Inak mame platenu zdielanu susicku na 6kg v pivnici (1 susenie max 1hod40min za 50centov), takze do nej nosim len uteraky a velke plachty/postelne... Vsetko ostatne vesiam na vesiaky. A vlastne preto nemozem dat viac ako 1 normalnu pracku denne, lebo by som to nemala kam vyvesit (dnes mam tretiu len preto, ze 3x aj vyuzijem susicku a velku cast veci napcham tam).

mamatroch
11. apr 2023

2 dospeli + 3 deti a 5 pracok do tyzdna. Periem 2x do tyzdna po 2-3 pracky.
Ked prezliekam postelne pradlo, su to dve pracky navyse.
A susicku vyuzivam cca. od oktobra do konca aprila, podla pocasia, zvysok vesiam von na balkon.

mira0611
11. apr 2023

@h2 ohladne temy vysavania ked bol syn maly musela som vysavat min. kazdy 2 den.
Teraz ma syn 15rokov, staci cely dom povysavat 2x do tyzdna. Sem tam individualne povysavam kuchynu alebo predsien, predtym sa aj mne zdalo,.ze ten kto vysava menej je humusak, co tam moze byt? Ale vsak uz 15 rocne dieta, nelozi po zemi, uz nesedi v pieskovisku, keks zje bez toho aby som musela povysavat, uz nevbehne do domu v spinavych topankach....

lopka1313
11. apr 2023

@ahhola my sme tiez mali starsiu 5 kg pracku. Teraz mam 9 kg, ale napr v panelaku na slovensku mam len extra slim, kt je vraj na 6 kg, ale vela do nej tiez nevojde... No ina mi do mini kupelne nevosla, a do kuchyne som bola rada, ze nejak vosla umyvacka (kuchyna ako miestnost ma 2,5x2,5m a kupelnu som nemerala, ale vojde tam na sirku len vana, mini umyvadielko, mini pracka (cca 38cm hlboka) a ked sa tam nachadza niekto druhy, musi byt vo vani, lebo ten prvy sa tam ledva otoci...).
Velakrat sa pracka neda zmenit z dovodu, ze vacsia vobec do kupelne nevojde. A napr. do vela kupelien moze ist len zvrchu plnena, a tu som na viac ako 6 kg ani nevidela (ja som sa to u seba snazila osmeknut a dvierka na tej svojej extra slim neotvorim uplne, lebo uz mi zavadzia vana).

kallanchoe
11. apr 2023

2 dospelí,2 malé deti, 9kg práčka tak 5-6 krát do týždňa, niekedy aj 2 práčky denne, nechápem kde sa berie to prádlo v koši....nemám rada veci v koši na prádlo....tak automaticky beriem a zapínam...🤷🤦

aliii3
11. apr 2023

My sme traja, ale teda mohla by som púšťať každý deň, máme 7kg práčku a teda furt ten náš kôš na prádlo nemá dna, neustále sa tam niečo nájde. Dnes som napríklad dvakrát prala, lebo sme boli od štvrtku preč a teda sa toho nazbieralo, keď sme sa vrátili domov 😀

evaachesa
11. apr 2023

@h2 ja mám pocit že sa to tu zvrhlo na nejaké preteky v praní a niektoré odpovede mi prídu až nereálne. 💁😏

h2
11. apr 2023

@evaachesa Presne. Mne napríklad mama vyčíta, že priveľa a zbytočne často periem. No a tu vidím, že som ešte veľmi pozadu.

evaachesa
11. apr 2023

Ženy a to nikam nechodíte keď 3x denne periete? Každý jeden deň? 😱Prisahám, ja by som sa zbláznila doslova! 😢

pallacinka29
12. apr 2023

den bez min. jedneho prania by sa mi ani nepocital 😂😂😂

googwife
12. apr 2023

Neviem koľko krát do týždňa, ale len včera išla 5x a to sme len 3ja 🤔

kikavadi
12. apr 2023

My sme 2+2.
Keď to tak zratam, priemer týždenne 8x40 stupňov, 3x 90 stupňov. Pracka na 8 kg.

babulkomale
12. apr 2023

@evaachesa my sme celu velku Noc chodili po rodine, vyletoch, hradoch, lese. Cize deti aj dost zaspinili, komplet blatovi.
Rano pustim pracku kym sa vychystame. Potom hodim do susicky, ideme prec.
Prideme, davam prat dalsiu varku a vyberam zo susicky ususene.
Doperie, davam prat dalsie atd.
Vecer skladam pri seriali.
Niekedy koncim v noci, mam tichu pracku LG na 9 kg aj susicku na 8 kg.
Sme v RD, takze spotrebice mi idu aj ked nie som doma alebo spime.