Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?
Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.
Ďakujem
@svokrinjazykmonika moje deti si nemozu obliect na druhy den to iste pretoze je to spinave a v pripade maleho aj spotene, ten ma denne 3x spotene veci. Zijeme aktivne.
Monterky, kosele do prace, sportove veci, v zime z lyzovacky veci, deti denne teraz blatove softselove nohavice, mladsi blatove bundyz ihriska - o priecky rebrika na smyklavke zaspini aj rukavy aj bucho bundy, zadok, proste kompletka.
Mam ho poslat na druhy den do skolky v bahnovom? Idenv cistom a tie ostatne veci proste operiem.
@maranta_leuconeura my mame oblecenia dost napriklad dost ale pri spotrebe co mame, tak by sa nakopilo kvantum pradla a potom by som sedela doma a prala tri dni v kuse.
Lepsie mi je prat priebezne, pracka ide vzdy plna po farbach alebo type oblecka, hmotnost naplne podla navodu. Jasne ze sportoveho neperiem 9 kil.
Veci zlozim a dam naspodok kominikov, aby sa nosili vsetky.
Navyse davam prezlecko do skolky, veci na TV starsi syn, treningy, u babiek maju a v aute prezlecko na vylety.
Takze je to take rozhodene tie veci.
@h2 inak niektori ludia neperu paplony, vankuse. My sme alegici takze u nas casto.
@babulkomale my obliečky meníme raz za mesiac, keď nie sme chorí a napr veci na vonka pre dieťa, to boli veci na zašpinené, vôbec sme sa na to nepozerali, že to treba denne meniť, pokiaľ to výslovne nebolo od blata.
@zmrzlinka2021 aj kamoska len vytriasa piesok a neperie. Mne by sa to hnusilo takze ja periem.
Dost je smradu na svete, mozeme vonat cistotou.
Nepouzivam umele vone ani avivaze. Stacia mi ciste veci.
2 deti 2 dospelý 6x za tyzden
@zmrzlinka2021 Aj o obliečkach tu už bola diskusia, tiež tam boli veľmi rôzne odpovede. Ja zase obliečky mením každý týždeň, už dva týždne by mi vadili, nie to ešte mesiac. Ale zase paplóny ako také neperiem, nezmestia sa mi do práčky.
@babulkomale No u nas sme nevonali cistotou, po obleceni (to su vyslovne veci do piesku, na ihrisko) to 3 minut to bolo v povodnom stave 😀
@h2 podla mna je to dost individualne a zalezi od x faktorov, aj od sposobu zivota.
@anjelicek26 vdaka🙂
2x sme 2dospely a 2 deti
3-4x, ale tuším mame 8 kg pracku a dávam ju do full. My tiež si nedávame veci (okrem dospelackych riflí a sák/kabátov) dva dni po sebe a vecer idu do kosa na pradlo, deti tiež obliekame vzdy do čistého.
@tropkica o čo ide? Bola som zvedavá ako to majú iné domácnosti.
@katulienkax veruže tú práčku mám plnú teda nie je úplne natrieskaná ale väčšinou je ak nie je prispôsobím objem vody. Delím prádlo podľa toho aká farba ale i materiál, bavlna uteráky spodné prádlo 60. Športové 30, syntetika 30. Zvieracie veci 60. Farebné 40, . Posteľné prádlo mením 1x týždenne, uteráky 1x ak je treba tak častejšie. Utierky z kuchyne si zbieram to periem samostatné. Pracovné oblečenie moje samostatné, mužov samostatné. Ja mám proste ten kôš na prádlo furt plný :D
Periem 6x do týždňa alebo denne. Áno, je to veľa, ale nežijeme v dobe, kedy ľudia nosia niekoľko dní to isté, ja osobne si niečo, čo som už mala na sebe napr v práci, neoblečiem. Nemusí to smrdieť, ani nič, jednoducho je to uz použité, natiahnuté, nevoňavé... Jediná vec, čo obliekam viackrát sú bundy, čiapky a deti majú pyžamko na tri noci, lebo doň idú umyté a čisté a len do postele. Takže nonstop plný prádlovy kôš, ale neviem to inak robiť. Už som skúšala aj osviežujúci program v práčke, či čo, ale to je tiež na dve veci.
Ja som asi iba, ale pri dvoch zvieratách, dvoch dospelých a jedno dieťati periem max raz týždenne. Asi mame dosť veci, spodného prádla, alebo neviem. Mne to príde príšerne veľa na dvoch dospelých 8x do týždňa. Asi ale máte na hlavu 5 gatiek a tak. Ja mam 8kg pracku, sušičkou, terasu, okrem iného mi to príde aj ako dosť veľké míňanie energií. Ale ved každého vec. Kľudne aj 3x denne.
Ja aj 20x 😂 mám pocit že pri dvoch deťoch furt len periem
A akože neperiem lebo nemáme čo robiť, to nie. Ale neznesiem plny kôš prádla špinavého. To je už asi diagnóza 😃 v pondelok išli asi 3 práčky, včera 1, dnes 4 😃
a že vraj je na Slovensku chudoba, čo ta elektrika, voda, prášok, aviváž, musia stáť
@maciatkolulu Ako súvisí počet kusov spodného prádla s praním? Veď tak či tak to musíš oprať, nie? Akurát, že ťa netlačí prať často, lebo máš tých vecí veľa, ale na objeme prádla to nemení nič.
@h2 to ze keď máš 4gatky,musíš pusti tu pracku každé 3,4 dní, už rozumieš?
@maciatkolulu Keď máš 4 gaťky a keď máš 30 gatiek, koľko ich musíš vyprať za mesiac, keď potrebuješ na deň jedny? Nikto tu nepíše, že púšťa poloprázdnu práčku, lebo si nemajú čo obliecť. Ale že toľko perú, lebo sa im toho toľko nazbiera.
@h2 a keď raz mam 10 nohavičiek, tak mi to stačí raz do týždňa a viac, zvieratá nezvyknem prať, psa sprchuje ako väčšina, čo poznám 😉pelechy max 2x do mesiaca. Väčšinou raz. Inak by som ich asi musela meniť každu chvíľu. Kebyže teda periem par x do týždňa.
@h2 to bol príklad. Tie 4gatky, mame proste dosť veci, kľudne mi stačí prať raz do týždňa, lebo nepotrebujem tie veci, čo sú v prádle, už rozumieš. Nepotrebujem prať iba 4gatky, periem všeobecne veci 😉
@maciatkolulu Ale táto diskusia je o počte praní za týždeň, čiže nejde ani tak o tú frekvenciu. Keď má niekto kopu oblečenia a všetkého ostatného, nemusí prať aj celý mesiac. Len teda potom bude musieť prať asi 3 dni v kuse. Chceš povedať, že ty naplníš len jednu práčku za týždeň?
@h2 áno jednu 8 kg. Keď ne periem posteľnú bielizeň a tak. Bežné veci max 1 do týždňa a jednu pracku, pripadne jeden a pol keď sa nazbiera svetlá, biela farba. Téma je o počte, písala som počet a dôvod prečo periem raz do týždňa, sa ti niečo nezdá?
Inak my tu na divokom západe sme okrem iného odmeňovaní aj za šetrenie energií, takže ľudia aj šetria, lebo ono mat niečo na sebe raz a nemať to špinavé, spotené je podľa mňa statočne od veci hneď prať. Plus tie veci sa dosť opotrebuvaju a môžeš mať perwil z at a všetky možné obrúsky a vône a neviem, čo,. Ale ako som pisala, každý nech si robí ako mu vyhovuje.
8kg pracka, bezi aj patkrat tyzdenne.
Naucila som si rodinu, okrem domacich veci, vsetko obliect max jedenkrat.
Plus periem rodicom raz za tyzden.
@evamarek77 jasné že periem, ale nepúšťam prázdnu práčku, lebo si neviem predstaviť že ak periem každý deň, tak ju naplním, a neperiem čisté oblečenie len za to že som ho mala na sebe pár hodín, neperiem uteráky po jednom použití, utierky kým nazbieram na celú pračku tak to trvá aj 2 - týždne, deti neprezliekam 4 krát denne, nevidím v tom zmysel, veci idú do prania až keď sú špinavé, mám oblečenie do roboty každý deň čisté, dokonca mám oblečenie aj osobitne na doma, osobitne na dvor ale neperiem ho po hodinovom používaní,
a áno je to o tom, že ak by si nemala na to aby si každý deň prala, tak by si každý deň, neprala a možno by si mala tričko aj dva dni po sebe, a aj by sisa utrela do uteráka viac krát ako raz,
a áno sme bohatí, keď môžeme plytvať čistú pitnú vodu na každodenné pranie čistých vecí,
2+3 deti, práčka na 7 kg 4-5x / týždeň

@h2 no lebo niektori maju uterak na ruky tyzden ako tu raz bolo, ja menim denne aj dvakrat, pretoze si unyvame ruky stale a je proste mokry.
Plus pred a po navsteve.
Tiez ako pisala @zmrzlinka2021 niekto nosi do prace kosele, niekto monterky - moj muz je koselak ale po praci robi vsetko doma ci v zahrade ci s drevom, cize dalsie spinave veci.
Plus poti sa dost takze plachta sa meni casto a obliecky rozhodne nie raz za mesiac ako tu niektori pisavaju 🤢 ale tyzdenne.
Mensi syn stale lieta a ma za den aj tri spotene tricka ked ide von a pride dnu. Alebo po vychadzke v skolke ked lietaju po ihrisku. Nenecham ho predsa v tom, ani pani ucitelky, vzdy ho daju prezliect.
Mesiac spat v koznych supinach kde sa nohy obtieraju a vlasy, fuj. Moze sa clovek akokolvek osprchovat, proste rotuje v tej posteli a odumrete bunky sa len sypu.
Ja to vidim na pyzamach ako sa mi deru na páse napriklad, naproti tomu rifle mam roky,v tych len chodim alebo soferujem.