Koľkokrát do týždňa pustíte práčku?
Ahojte ženy,
Chcem sa opýtať koľkokrát pustíte práčku do týždňa. Zapisovala som si to a štandartne mi to vychádza 8krát za týždeň pri 5 kg práčke. Sme dvaja dospelý ale periem aj zvieratám. Nie je to moc? Prijde mi to, že to je moc, no neviem si pomôcť dosť sa potíme a z druhého dňa väčšinou ide prádlo do koša. No tá spotreba vody bude šialená.... :/
Ako to máte vy? Pri deťoch to bude isto viac s tým rátam.
Ďakujem
No ja mám pocit že práčka u nás beží vkuse 🤣 sme 5 clenna rodina a neviem si predstaviť neprat denne 2x. Ale mám troch chalanov (3r, 3r a 5r), kt sa riadia pravidlom šťastné deti sú špinavé deti 🤷🏻♀️🤣 našťastie mám sušičku 🙏
2-3x za tyzden cca
@evamarek77 takze umyjem si ruky s mydlom, mam ich ciste, umyte, utriem si ich do uteraka. Ten uterak je nasledne samozrejme mokry. Cize v tomto zamokrenom momente nedas uterak vysusit, ale ho supnes hned do pracky na opratie? Kvoli jednemu utretiu ruk? Mi to pripada akoby si striehla na kazdy minimalne zaspineny kus vhodny na pranie.
Sme piati a denne mi ide práčka max 3krat
Ked sme boli 2 tak v sobotu som si oprala jednu pracku bledeho jednu tmaveho a hotovo.odkedy mame malu uz to neratam 🤣🤣🤣
My sme dvaja a periem tak 2-3x do týždňa max. Práčka má 6kg. Ale málo kedy periem úplne plnú práčku. Robíme si okolo domu, tak tam sa väčšinou zašpiníme prípadne prepotíme.
Každý deň...
@evamarek77 ja sa tu priznám, že dávno počas študentských časov som raz bola na mesačnom roadtripe s jedným uterákom 😀 teraz mi napadá, že som ho mohla oprať aj v rukách, ale vtedy mi takato myšlienka neprišla na um. Uznávam, že ku koncu sa mi po sprche chcelo radšej uschnúť než ho použiť, ale pointa je, že žiadne zdravotné ani kožné problémy z toho neboli
kazdy 2.-3. den 4-5 praciek na 8kg. sme 2+2 deti.
8-10x…, 2x nase oblecenie, 2x uteraky, 2-3x detske veci, 1x postelne, 1x pes. Je to dost, no ale spinavi chodit nebudeme.
Mám práčku na 10kg prádla, púšťam cca 2x
@evamarek77 Ešte mi napadlo, či to správne chápeš. Lebo to, že niekto napríklad perie uteráky raz do týždňa, neznamená, že používa celý týždeň jeden uterák. Ale že za týždeň sa mu nazbierajú uteráky na jednu plnú práčku.
Ja mením uteráky tiež často, hoci nie zase po každom utretí rúk.
@evamarek77 nikto nepise, ze sa viac ako tyzden utiera do jedneho uteraka. Ale tebe pride ok povazovat uterak spinavy po jednom utreti ruk?
@evamarek77 prehnana hygiena a upratovanie tiez nie je zdrave. Uteraky menim kazdy druhy / treti den a cuduj sa svete ziadne ekzemy ani nic podobne nemam. Periem ich 1x tyzdenne spolu so spodnym pradlom a ponozkami. Tricka, svetre a nohavice periem tiez len 1x tyzdenne. Co je dokopy len 2x.
Aj ked sme byvali 5 v jednom dome, tak mamina nikdy neprala denne a predsa sme mali vsetci ciste oblecenie.
Ale vsak nech si kazdy robi podla seba alebo ako je zvyknuty.
@summerparadise nesportujeme.
@evamarek77 a my špindirky si o tebe myslíme, že máš chorobnú úchylku na uteráky, každý sme nejaký ❤️
U nás keď je mm doma zo zahranicia tak ide pracka aj 3 x denne keď som len s dcérami tak cca 5-7x do týždňa
Tak ja som asi najvacsia spindira a viete co,nehanbim sa za to. Lebo prepacte,ale prat uterak kazdy den je dost mimo. Sme 2+2 deti. Kazdy ma svoj vlastny uterak ,menim cez vikend. Cele dni sme mimo bytu,ja v robote,deti v skole. Chodim vecer domov, ucim sa s detmi,varim. Som rada,ked lahnem o 20.00 do postele a nie este,aby som prala a potom este mala rozvesane pradlo po celom byte alebo zapinala susicku pre 4 uteraky. Byvam v 2 izb.byte,takze ani to nemam kde susit a zapinat susicku na 2 hodiny nebudem. To by som sla kedy spat?o pol noci? Akoze sorry dievcata,ale nie som otrok. A to nehovorim o spotrebe vody a elektriny. A predstavte si, nosim v zime tricka 2 dni a nesmrdim. Sedim v kancli. Inak mi hlava nebere,ak mate pracku na 8 kg a perete kazdy den a oticite to 3x. To mi chcete povedat,ze za 1 den mate 24kg pradla. Alebo skor date prat poloprazdnu pracku. Lebo denne prat 3x,to by som sa s detmi musela valat v blate ako svina
1x pracka spodne pradlo,1x pracka uteraky,2x pracka oblecenie,1x pracka pracovne oblecenie,1x pracka handry,cize tyzdenne 6x,ked periem postelne,tak 8x,hold,nemam rada,ak sa spodne pradlo perie so vsetkym,rovnako aj uteraky,mame len 5kg pracku
@terina25 ja som tiež potom špindira mame uteráky na ruky každý svoj a samozrejme každý svoju osušku a mením to 1x za týždeň preto periem všetky uteráky 1x za mesiac na 60 stupňov.
Utierky tiež keď ich je aspoň 10ks spolu 1x za mesiac mam ich dosť takže mne to tak vychádza. Utierky použivam minimálne väčšinou už odkladám suchý riad a jednu mam vždy na ruky samostatne keď varim a utriem mokré ruky narýchlo tam
Mame toľko spodného prádla že aj keď periem vždy máme plné zásuvky a to denne meníme samozrejme niekedy aj 2x za deň hlavne v lete
Tak ak ste sami dvaja je to dosť...ja to teda nejako nerátam(sme 2 a 2 male deti)raz som fakt nemala cely týždeň kedy tak som to nechala všetko na nedeľu tak mi už vypadavalo prádlo z kosa na zem a keď som to potriedila tak mi vyšlo 7 práčok..7 kg pracku mam,ono vela záleží aj od toho ako triedis prádlo,každý triedi ináč, mne na čierne a biele nestačí napr. Ja si gatky moje perem zvlášť na 60, utierky na riad tak isto zvlášť na 60, uteráky s pyzamami spolu,no a vydá mi to tak ze 2 plne práčky tmavé oblečenie a 2 plne biele. Už sa ale snažím setrit,oblečenie ak mi nesmrdi od potu a nie je špinavé nechám aj na 2.den,pyžamo tak isto ak není prepotene dávam aj dva dni. A vždy sa snažím plnú pracku naplniť.
9kg pracka ktoru ale plnim komplet cize sa do nej vela zmesti, tyzdenne mi to na nasu aktivnu rodinu vychadza na 6 varok pradla (biele, farebne, cierne, sportove, uteraky, postelna bielizen).
Podla mna kopec ludi neplni bubon dostatocne, 9kg je ibrovske mnozstvo pradla co moja pracka pojme, poznam ale ludi ze pomaly polovicnu varku peru na pohlad
Do tyzdna netusim,ale denne 2-3x
Platím 10€ mesačne vodu
Periem ob deň 3x... sme 3ja
A nedoplacala som nikdy za vodu .
@maminka940 a tiež mám tak ... Mužove pracovné zvlášť lebo robí s olejom
Moje s kuchyne zvlášť a dcerine zvlášť . Potom čierne, biele,farebné zvlášť , zvlášť uteráky utierky ,a posteľné
dvaja dospeli a dieta, denne raz isto,,,

@vespertine však ma 5kg,to len smrtka celé dni... S 10kg bude prať obden💤