icon

Ktorý prací prostriedok obnoví vyblednuté farby?

47katka47
2. sep 2025

Dobry den
Aky praci prostriedok naozaj vrati “jas” vyblednutym / zasedivelym farbam ?
Dakujem za Vase skusenosti

viestta
2. sep 2025

zasedivenie je casto sposobene zvyskami avivaze a na nich usadenym vodnym kamenom. Treba sa vyhybat pouzianiu avivaze na prirodne vlakna, ta je urcena prioritna na syntetiku a pouzivat zmakcovace vody ak mate tvrdu vodu.
Skus pradlo prat bez avivaze a miesto nej pouzi trochu octu do posledneho plachania

mk1111111111
2. sep 2025

Ziadny vyblednutym. Zasednutym dobry prasok, nie z SK a nepouzivanie avivaze, mam odskusane

luxus10
2. sep 2025

papieriky do prania color catcher...jedine tie....

pinkgirl
2. sep 2025

To už žiadny prací prostriedok neopraví. Treba prať šetrnejšie, sušiť naruby, nie na priamom slnku. Textil je na trvanlivosť najháklivejší a rýchlo sa opotrebuje.

47katka47
autor
3. sep 2025
@luxus10

papieriky do prania color catcher...jedine tie....

@luxus10 nezabralo

47katka47
autor
3. sep 2025
@viestta

zasedivenie je casto sposobene zvyskami avivaze a na nich usadenym vodnym kamenom. Treba sa vyhybat pouzianiu avivaze na prirodne vlakna, ta je urcena prioritna na syntetiku a pouzivat zmakcovace vody ak mate tvrdu vodu.
Skus pradlo prat bez avivaze a miesto nej pouzi trochu octu do posledneho plachania

@viestta dakujem
Do kazdeho prania davam sodu a utetaky mame aj tak tvrde

luxus10
3. sep 2025

aky praci prasok pouzivas?

lenkakamen
4. sep 2025
@mk1111111111

Ziadny vyblednutym. Zasednutym dobry prasok, nie z SK a nepouzivanie avivaze, mam odskusane

@mk1111111111 aký prášok používaš a z kade?

janka_mamka
4. sep 2025

Ahoj namo je lepšie ako soda. My mame tiež veľmi tvrdú vodu. Niekedy je chyba aj priveľa pracieho prostriedku. Skus dat menej 😇 a občas pridať ocot do prania. Pracku pravidelne čistiť . Neprat biele s modrým a pod. 😇

mk1111111111
4. sep 2025
@lenkakamen

@mk1111111111 aký prášok používaš a z kade?

@lenkakamen rakuske, nemecke, holandske, ja len znacku Ariel, mam roky odskusanu a ver, ze utierky , co som chcela uz vyhodit, lebo boli od kamena zasednute, kym som v takych neprala, opat ako nove po par praniach. Aj biele pradlo, je stale biele. Ja nosim casto biele nohavice, to po jednom noseni musi do pradla, pred tym som po sezone musela vyhodit. Dnes? Krasne biele po cely cas. Dokonca aj flaky to odstranuje. Len vynimocne pouzijem nieco na flaky.

sisska96
4. sep 2025

Perwol

lenkakamen
5. sep 2025
@mk1111111111

@lenkakamen rakuske, nemecke, holandske, ja len znacku Ariel, mam roky odskusanu a ver, ze utierky , co som chcela uz vyhodit, lebo boli od kamena zasednute, kym som v takych neprala, opat ako nove po par praniach. Aj biele pradlo, je stale biele. Ja nosim casto biele nohavice, to po jednom noseni musi do pradla, pred tym som po sezone musela vyhodit. Dnes? Krasne biele po cely cas. Dokonca aj flaky to odstranuje. Len vynimocne pouzijem nieco na flaky.

@mk1111111111 a prosím ťa kde objednávas?

mk1111111111
5. sep 2025
@lenkakamen

@mk1111111111 a prosím ťa kde objednávas?

@lenkakamen neobjednavam, kupim cestou