icon

Periete častejšie s práškom alebo gélom?

23. júl 2023

A ktorý je váš najobľúbenejší?

Strana
z5
silvia2013
24. júl 2023

@valeria_h nevsimaj si to. ja som toho roku v Taliansku videla oleje do prania za 3,50, u nas horomia take podobne 12€ , keby ze nie som letecky, ale autom, nakupim si plny kufor .

valeria_h
24. júl 2023

@silvia2013 Veď ja tiež tak nakupujem a hlavne keď majú poštovné zdarma, tak to objednám toho viacej. Mňa len rozčuľuje, ako si hneď musia uťahovať, že "tráva je tam zelenšia" a tak podobne, akože fakt nechápem. A ešte medzi sebou si srandu začnú z toho robiť, ja neviem či sme v materskej škôlke alebo kde.

silvia2013
24. júl 2023

@minutka skus si kupit toho viac , dokonca to uz rozoberali aj v parlamente, aby nebol rozdiel medzi tovarom, ktory ide na vychod europy a ten na zapad. Rozdiel v kvalite praskov komentovali nemci ze slovenky su zvyknute prat na vyssich teplotach, preto nepotrebuju viac uciinych latok.

mariana0915
24. júl 2023

@slniecko5 ak chces na drogeriu co maju zahranicnu tak FB alebo drogeria frane ja obj odtiaľ a max spokojná

mariana0915
24. júl 2023

Ja som kúpila Ariel u nas a obj ariel zahraničný nas smrdel tak ze aj avivaz zanikla, zahraničný jemnucko krasne a avivaz bolo cítiť.

kiwi3
24. júl 2023

ja mam tiez radsej prasok, ALE v poslednom case pouzivam len gel, lebo je to o dost praktickejsie. ked to tak citam, tak by som sa aj vratila k prasku, ale este som nedosla na ziaden zlepsovak, aby sa mi to nesypalo hociake... 🙄

slniecko5
24. júl 2023

@mariana0915 diky👍

simca06022011
24. júl 2023

no prave som doprala s prachom a dopadlo to ako som si myslela, polovica zgegnuta v sufliku, pradlo teda nie je riadne oprane a flakate :D takze asi nie do kazdej pracky je toto ok, tak ako napr. odstranovace skvrn mozem len tekute, tak aj pri pracom gely ostanem ;)

lucopeda
24. júl 2023

Pouzivam len praci prach, je to setrne k pracke aj k zivotnemu prostrediu

zuzulik75
24. júl 2023

@simca06022011 tak asi mozno krátky program a nízka teplota či?
Ja davam gel ked je kratší program a prasok na dlhší

simca06022011
24. júl 2023

@zuzulik75 prala som biele na 60tku a riadny program na bavlnu, takze asi nie ;)

autor
24. júl 2023

@simca06022011 a akú máš práčku ? Z hora plnenu ? 😅

zuzulik75
24. júl 2023

@simca06022011
Fuha tak to teda aj ja tak. Neviem, mne sa to este nestalo,aby sa mi prasok nerozpustil..

bessie12
24. júl 2023

Na Slovensku s praskom ( Persil sensitive ) a v Holandsku s gelom alebo kapsulami + avivaz a perlicky. Najcastejsie vsak pouzivam praci gel Formil a Robijn ( myslim, ze na Slovensku je to Coccolino) a Neutral.

simca06022011
24. júl 2023

nie, z dola 🙂

andykras
24. júl 2023

Svagrina coccolino z rakuska o polovicu lacnejsi ako tu ona si nan neda dopustit a ja ked som ho kupovala tu drahy jak hovado a pradlo vobec nevonia

mariana0915
24. júl 2023

@simca06022011 a dávaš do nadobky prach ,alebo rovno do bubna???

daniela595
24. júl 2023

Prasok

simca06022011
24. júl 2023

@mariana0915 samozrejme ze do nadoby na prach

mariana0915
24. júl 2023

@simca06022011 tak dvaam priamo do bubna a nemôže sa stať, aby ostal v nádobe

lelelienka
24. júl 2023

Roky pouzivam gel, je mi to najpraktickejsie, kupujem bud sensitive, bez parfemu alebo eco vacsinou podla ceny, nemam svoj jediny oblubeny.
Kapsule som skusila jediny raz a ked sa mi znicil svetrik a tricka, kde sa tie kapsule doslova nalepili, tak uz nikdy viac…

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
25. júl 2023

@viestta ani ja by som nesla 500 km kvoli drogerii tam. ale ked mam 1-2 krat do roka
cestu, nakupim dopredu do zasoby. ver mi, ze rozdiel je viditelny. vidíš to na intenzite --farby (tričká nosím intenzívne aj 7-8 rokov, farba ako za nova), pradlo nešedivie, nie je na nom závan zatuchliny ani mazľavosti , fľaky idú dole, nepoužívam odstraňovače škrvn ani aviváž, atd, atd.

zuzinabila
25. júl 2023

@viestta hodila som jeden článok, ale na nete ich nájdeš mrte, od Hospodárskych novín, cez agentúru SITA a pod. bulvár nerátam.

viestta
25. júl 2023

@zuzinabila naozaj mi je jedno v com kto perie a preco. Pytali sa tu na to v com perieme, odpovedala som. Potom sa debata trosku ubrala inym smerom. Ver mi, ze aj ked idem do Viedne nechodim tam vymetat supermarkety, mam tam iny a lepsi program ako kupovat mechy Persilu a kila masla do zasoby.

kristiii
25. júl 2023

Ľudia, že vás to ešte baví. Však každý kupuje to, čo mu vyhovuje. Ja napríklad nebojujem v ringu ani sa neválam bežne v blate, najčastejšie škvrny sú u nás, presnejšie u syna, od zubnej pasty a na to mi fakt stačí prášok z Lidlu alebo obyčajný Rex alebo hocičo čo je zrovna v akcii. Že niekomu smrdí, je jeho problém, ja mám teda po covide dodrbkaný čuch riadne, ale teda konkrétne Formil mi voňal predtým aj teraz. Akurát mám za sebou na sušiaku včera vyprané prádlo, normálne som ho teraz schválne oňuchala 🤣 a potvrdzujem, že pekne jemne vonia, dokonca je aj čisté a nevyblednuté, môžem ísť spokojne naložiť ďalšiu práčku 😉

adara777
25. júl 2023

@zuzinabila čítala som to. Ešte by sa dalo spraviť to, aby sme u nás tie prášky ako Persil, Ariel prestali kupovať, keď sú u nás menej kvalitné. A prešli na Savo, Jeleň, Lovela atď. A možno aj tu spomínaný Formil je rovnako kvalitny u nás aj na západe 🤔...

adara777
25. júl 2023

@kristiii ale zase vďaka tvojmu príspevku vyskúšam aj Formil 👍. Mňa to baví, striedať a skúšať nové 🤭

Strana
z5